Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.05.2015, 09:11:22
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Drăguță... Astea-s povești de adormit copchii proști care este.
Parol.
Cum se poartă ortodoxia, la nivel de dogmă, cu sectarii? Da' cu homălăii? Aud? Care-i discriminarea? Păi dragă, vrei "în club", respectă regulile clubului, crede în ele.
Nu vrei? Nu te plânge de discriminare.

În ceea ce privește aberații gen castrare, linșare sau mai știu eu ce, alea-s de la necuratu', n-are rost să vorbim despre ele. Când or apărea în vreo hotărâre sinodală, fie ea și mitropolitană, să mă anunți. Până atunci, ușor cu discriminarea pe scări.
Lasa dogma si uite-te cum se poarta cei care formeaza biserica, a.k.a. clericii si miernii cu ei.
Care club, dragule?! Ca nu e nici un club. E democratie, e libertate de alegere. Singurul "club" in care suntem toti, este acela de Statul Roman, care are Constitutia lui si legile lui. Restul, sunt cluburi separate, si nu toata lumea face/vrea sa faca parte din ele. Pana una-alta, respecta regulile singurului club din care faci parte vrei-nu vrei.

Ca sa nu zic de toti sfiintii vostrii parinti care zis sa nu vorbesti cu un sectar si sa-l ocolesti daca il vezi, ca-i "dat dracului". Si de toti cei care ii consiera pe homosexuali posedati de demoni...

Daca unu-i ateu, tu, ca crestin n-a nici un drept sa il faci in fel si chip, doar pentru ca-i ateu. La fel si cu religia. Aia e discriminare. uite-te in curtea ta, vezi cum se comporta ai tai. Si va mirati de ce isi cer si ei drepturile. Pentru ca comportamentul vostru; si tot voi sariti apoi ca vaiii, au iesit in strada. Vaaaai, ne spusca copiii, vaaaai, merita omorati ca sunt bolnavi, demonizati etc.

Pai voi la orice e altfel decat ati vrea voi, deja dati vine pe necuratu. Voi nu va asumati nimic. Cineva face ceva rau, pai aia e de la necuratu, nu cumva sa va asumati faptele voastre. De parca nu ati avea ratiune, iar necuratul si Dumnezeu duc lupta pentru cucerirea creierului vostru, astfel ca in functie de ceea ce faceti, puteti da vina pe cineva, iar liberul vostru arbitru e inexistent.

Cand se schimba Constitutia Romaniei, atunci sa-mi zici tu ca nu e discriminare ceea ce fac multi crestini; constitutia e litera de lege intr-un stat laic, nu hotararile sinodale. Si momentan esti cetateanul unui stat laic, asa ca, teoretic maca, ar trebui sa aplici constitutia aia nenorocita si sa respecti libertatea celui delanga tin, fie ca e el gay, sectar, ateu ori orice altceva ce, ca cresin, nu convine bisericii tale.

^partriarhia stie foarte bine de lucrurile astea. iti zic ca se va face o ancheta, si totusi, nu se intampla absolut nimic, nicaieri; aceleasi practici in aceleasi locuri, la aceiasi oameni... dar eh, alea se cred a fi exceptiile de la regula.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.

Last edited by Corinusha; 27.05.2015 at 09:14:47.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2015, 10:32:19
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Ideea de a nu sta de vorba sau de a nu socializa cu un om de alta credinta sau ateu mi se pare complet gresita! Pana la urma, traind in societate si intre oamenii, este normal sa avem relatii sociale sau de serviciu cu toti oamenii, indiferent ca unul este ortodox, altul catolic, musulman, ateu, etc.
Valoarea personala a unui om nu se judeca in functie de credinta sa religioasa sau de conceptele politice, filozofice, etc ale sale, ci in functie de comportamentul si faptele sale concrete.
In privinta a cine se va mantui si cine nu, aici personal consider ca ortodoxia este singura religie mantuitoare, insa nu incerc sa-mi impun aceasta parere- Dumnezeu va hotara asta.

In privinta homosexualilor, ceea ce face omul in casa lui si in spatiul privat (atata timp cat nu incalca vreo lege) nu intereseaza autoritatile de stat. Acum este adevarat ca si un astfel de om poate fi bun intr-un anumit serviciu si se poate comporta civilizat in relatiile sociale.
Insa problema apare atunci când au loc actiuni de propaganda a homosexualilor in spatiul public. Aici statul ar trebui sa intervina ferm (si mult mai bine procedau autoritatile de stat, in aceasta privinta, inainte de 1989), si sa interzica cu desavarsire astfel de manifestari in spatiul public, deoarece statul trebuie sa protejeze morala si moravurile publice. Nici o primarie sau autoritate locala nu trebuie sa dea nicioadata vreo aprobare pentru orice fel de manifestatie publica sau asa-zisele parade a homosexualilor, iar initiatorii unor astfel de manifestatii publice ori in mass-media trebuie sa fie pedepsiti cu amenda penala.
Casatoria trebuie sa ramana numai intre persoane de sexe diferite.

In privinta acelor preoti care conditioneaza efectuarea slujbelor religioase in diverse situatii de primirea unor sume de bani, gresesc foarte mult, deoarece- prin misiunea asumata si harul sau- fiecare preot trebuie sa ajute enoriasii pe calea credintei, indiferent daca primeste sau nu bani de la enoriasi. Un preot adevarat trebuie sa-l ajute pe calea credintei atat pe un om precum Gigi Becali (care i da foarte multi bani), cat si pe un om care nu-i da nici un leu, sau pe un pensionar de la tara cu o pensie de CAP de 200 ron, in egala masura.
Iar Patriarhia ar trebui sa intervina mai ferm, pentru a-i sanctiona pe acei preoti care conditioneaza acordarea asistentei religioase de primirea unor sume de bani.

Pe de alta parte, este adevarat ca si preotii sunt oameni, si trebuie sa traiasca decent. Aici ar trebui mai bine reglementata chestiunea salarizarii lor, si in sensul de a aveea un salariu decent, dar si in sensul sursei acestei salarizari.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2015, 11:20:12
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Ideea de a nu sta de vorba sau de a nu socializa cu un om de alta credinta sau ateu mi se pare complet gresita! Pana la urma, traind in societate si intre oamenii, este normal sa avem relatii sociale sau de serviciu cu toti oamenii, indiferent ca unul este ortodox, altul catolic, musulman, ateu, etc.
Valoarea personala a unui om nu se judeca in functie de credinta sa religioasa sau de conceptele politice, filozofice, etc ale sale, ci in functie de comportamentul si faptele sale concrete.
In privinta a cine se va mantui si cine nu, aici personal consider ca ortodoxia este singura religie mantuitoare, insa nu incerc sa-mi impun aceasta parere- Dumnezeu va hotara asta.
Total corect, si din punctul meu e vedere. Dar problema este ca foarte multi oameni credinciosi (indiferent despre ce religie sau deniminatiune vorbim) sunt in dezacord cu asta, ce putin prin prisma comportamentului lor. Toate manifestatiile astea care ii oripileaza pe crestini, chiar si pe oameni necrestini, au aparut ca o forma de replica la comportamentele de cae ziceam.
In privinta mantuirii, eu pur si simplu cred cu tarie ca doar Dumnezeu va judeca asta; nu spun ca ortodoxia este singura mantuitoare, nici catolicismul, nici nimic. Dumnezeu e singurul care are cu adevarat puterea sa ne judece in functie de criteriile Lui, criterii pe care noi, sigur nu le stim, nu pe toate.

Citat:
In privinta homosexualilor, ceea ce face omul in casa lui si in spatiul privat (atata timp cat nu incalca vreo lege) nu intereseaza autoritatile de stat. Acum este adevarat ca si un astfel de om poate fi bun intr-un anumit serviciu si se poate comporta civilizat in relatiile sociale.
Insa problema apare atunci când au loc actiuni de propaganda a homosexualilor in spatiul public. Aici statul ar trebui sa intervina ferm (si mult mai bine procedau autoritatile de stat, in aceasta privinta, inainte de 1989), si sa interzica cu desavarsire astfel de manifestari in spatiul public, deoarece statul trebuie sa protejeze morala si moravurile publice. Nici o primarie sau autoritate locala nu trebuie sa dea nicioadata vreo aprobare pentru orice fel de manifestatie publica sau asa-zisele parade a homosexualilor, iar initiatorii unor astfel de manifestatii publice ori in mass-media trebuie sa fie pedepsiti cu amenda penala.
Casatoria trebuie sa ramana numai intre persoane de sexe diferite.
Nici mie nu imi convin paradele gay; nu imi plac pur si smplu; mi se par de prost gust si, oricum sunt prost intelese. Dar si acelea au aparut ca o replica tot la comportamentele homofobilor, fie ei crestini, necrestini sau anticrestini.
Cat timp is tin intimitatea acasa, eu nu am nici o probleme. Acelasi lucru si cu heterosexualii; ca timp intimitatea s-o tin acasa, e in regula. Ca doar vedem si destule cupluri hererosexuale care se expun prin public (si nu ma refer la un sarut nevinovat). Si cu ei am o problema, la fe cum am si cu homosexualii care fac acelasi lucru. Suntem oameni, nu animale; intimitatea tine de...intimitate, nu e de expus pe strada sau in vazul tuturor.
Eu sunt de acord cu acele acorduri civile intre homosexuali si la drteptul lor de a adopta; asa cum are un heterosexual acest drept, nu vad de ce nu l-ar alea s un homosexual.

Citat:
In privinta acelor preoti care conditioneaza efectuarea slujbelor religioase in diverse situatii de primirea unor sume de bani, gresesc foarte mult, deoarece- prin misiunea asumata si harul sau- fiecare preot trebuie sa ajute enoriasii pe calea credintei, indiferent daca primeste sau nu bani de la enoriasi. Un preot adevarat trebuie sa-l ajute pe calea credintei atat pe un om precum Gigi Becali (care i da foarte multi bani), cat si pe un om care nu-i da nici un leu, sau pe un pensionar de la tara cu o pensie de CAP de 200 ron, in egala masura.
Iar Patriarhia ar trebui sa intervina mai ferm, pentru a-i sanctiona pe acei preoti care conditioneaza acordarea asistentei religioase de primirea unor sume de bani.
Sau macar sa ii dea omului o chitanta pentru banii care ii primeste parohia respectiva, fie sub forma taxelor de botez, nunta, inmormantare, fie sub forma de donatii. Nu vorbesc acum de cutia milei sau de banii care se strang spre sfarsitul slujbei (lucru, care nici pana azi nu-l inteleg; ce e cu mersul cu cosurile, unde se strang bani? adica, de unde a aparut obiceiul asta, ca este prezent in toate bisericile in cae am fost vreodata.)

Citat:
Pe de alta parte, este adevarat ca si preotii sunt oameni, si trebuie sa traiasca decent. Aici ar trebui mai bine reglementata chestiunea salarizarii lor, si in sensul de a aveea un salariu decent, dar si in sensul sursei acestei salarizari.
Corect. Au si ei aceeasi nevoie sa traiasca decent, ca orice om de pe planeta asta; dar, cum ziceai si tu, sa se reglementeze salarizarea, si nu sa se imbogateasca din donatii si din furtisaguri, ori sa sa autofinanteze, si sa traiasca strict din banii enoriasilor, fie ele donatii, fie taxe pentru cele 3 momente importante ale vietii unui om; nu mi se pare corect ca un preot ajuns de 3 ani intr-un loc, preot de 4 ani in total, in acei 3 ani sa ajunga sa isi faca ditamai vila de 80 - 100 mii euro si sa conduca masina de 30.000+ euro. E imposibil asa ceva, ca se presupuneca preotii nu au bani, salariile sunt mici etc. etc. Cand vezi chesia asta, normal ca iti pui intrebari, apoi incepi sa nu dai nici 2 cepe degerate pe asemenea oameni, cu asemenea caractere. Oameni care iti predica faptul ca bogatia nu e buna, apoi devine el in 3-4 ani om bogat. E un exemplu foarte prost pentru comunitatea pe care se presupune ca o pastoreste si chiar daca se zice ca "fa ce spune popa, nu ce face popa", el totusi e cel mai mare exemplu pentr comunitatea respectie, fie ca ii place, fie ca nu si oamenii se asteapta macr din partea "oamenilor lui Dumnezeu" la un exemplu bun, ca de exemple proaste ne-am saturat cu totii.
Apoi sunt ceilalti, opusul astora de care vorbeam mai sus; oameni buni, iubitori de alti oameni, care ajuta zi si noapte, care folosesc donatiile pentru scopuri cu adevarat importante, care se intereseaza de soarta celor din jurul lui. Pacat insa ca-s asa de putini, iar in orase mari sunt aproape inexistenti.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2015, 13:38:59
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Eu sunt de acord cu acele acorduri civile intre homosexuali si la drteptul lor de a adopta; asa cum are un heterosexual acest drept, nu vad de ce nu l-ar alea s un homosexual.
Dar poți să accepți că Biserica nu e de acord?
Uite, eu accept (și în același timp mă crucesc) că tu ești de acord ca, atunci când vei fi mămica unui băiat și vei muri, să îți adopte doi homosexuali băiatul și să ți-l crească ei. Urmînd ca fiul tău să devină și el homosexual și să aibă aceleași drepturi civile de a se bucura în întregime de dragostea cu un alt homosexual.
Adică să facă sex anal și oral și să se căsătorească cu un alt fiu al unei alte mame.
Eventual să își vopsească părul, să își pună țâțe de plastic, să se rujeze, să se mângâie pe fese cu un alt homosexual etc. etc.
Iar când fiul tău va fi întrebat: cum ai ajuns omule în halul ăsta?, el să scoată pancarta pe care scrie: "Și noi avem drepturi!" sau "Și noi suntem oameni!" sau "Hai să ne pupăm dulcic, bătrâne!" și, la sfârșit de tot, să deruleze bannerul pe care scrie, cu un cuvânt cărora multora n-or să-i priceapă înțelesul concret: "Mulțumesc, mamă, pentru că m-ai iubit! Nepoțeii tăi te salută!".
Accept că tu ești de acord cu asta, deși nu-ți doresc scenariul ăsta nici ție nici băiatului tău.
Dar tu poți accepta că noi creștinii nu suntem de acord cu adopția copiilor de către homosexuali?

Last edited by Ioan_Cezar; 27.05.2015 at 19:13:22.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2015, 15:37:20
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Cum poți gândi în așa hal ca viitoare mămică? Oare realizezi ce ai scris?

ps: o pauză nu ți-ar strica

Last edited by ovidiu b.; 27.05.2015 at 15:39:54.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2015, 16:11:00
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Păi bine măi Ovidiu, și tu mă? Și tu?
O discriminezi?
Reply With Quote
Vechi 27.05.2015, 17:35:22
Barsaumas
Guest

Implicit

Corinusha, nu te supara, dar ai facut-o lata. Sau si tu stii de dosarul electronic de care se va tine seama cand suboamenii din conducere vor decreta stare de asediu/razboi, si, cf. "verba volant, scripta manent", scrii si tu ce e corect politic?! Si asta inca ar fi bine, mult mai bine decat sa fi scris monstruozitatea aceea din convingere.

Last edited by Barsaumas; 28.05.2015 at 08:56:01.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2015, 17:45:02
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Treci și tu la loc.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2015, 20:10:36
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Contrar opinii majoritatii, nu, daca un copil este crescut de un cuplu homosexual, nu va fi si el homosexual. Se poate vedea asta in tarile in care aceste adoptii sunt legale.

Iar copilul crescut de doua mame probabil are aceleasi experiente neplacute ca si cand ar fi crescut de o mama singura.

Nu inteleg cum a fost deviat subiectul...daaar... ne intoarcem la el?

Last edited by abaaaabbbb63; 27.05.2015 at 20:58:36.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2015, 21:12:56
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Dar poți să accepți că Biserica nu e de acord?
Uite, eu accept (și în același timp mă crucesc) că tu ești de acord ca, atunci când vei fi mămica unui băiat și vei muri, să îți adopte doi homosexuali băiatul și să ți-l crească ei. Urmînd ca fiul tău să devină și el homosexual și să aibă aceleași drepturi civile de a se bucura în întregime de dragostea cu un alt homosexual.
Adică să facă sex anal și oral și să se căsătorească cu un alt fiu al unei alte mame.
Eventual să își vopsească părul, să își pună țâțe de plastic, să se rujeze, să se mângâie pe fese cu un alt homosexual etc. etc.
Iar când fiul tău va fi întrebat: cum ai ajuns omule în halul ăsta?, el să scoată pancarta pe care scrie: "Și noi avem drepturi!" sau "Și noi suntem oameni!" sau "Hai să ne pupăm dulcic, bătrâne!" și, la sfârșit de tot, să deruleze bannerul pe care scrie, cu un cuvânt cărora multora n-or să-i priceapă înțelesul concret: "Mulțumesc, mamă, pentru că m-ai iubit! Nepoțeii tăi te salută!".
Accept că tu ești de acord cu asta, deși nu-ți doresc scenariul ăsta nici ție nici băiatului tău.
Dar tu poți accepta că noi creștinii nu suntem de acord cu adopția copiilor de către homosexuali?
Asa, si? De ce baiatul va fi homosexual? Ca va fi crescut de 2 tati? Voi vedeti ce scrieri, oameni buni?!
Da, mai, sa face tot ce ai scris tu mai sus. E viata lor, nu a mea, nu a ta. oi nu suntem absolut nimeni; nu avem de ce sa le luam dreptul asta.
Uite ca in tara asta nu existati doar voi crestinii. Exista si oameni pe care voi ii considerati oricum, numai normali nu. Dar e problema voastra; nu a lor. Ei tot au dreptul sa traiasca impreuna, sa se casatoreasca daca vor si sa adopte copii. Sunt la fel de oameni cum esti si tu. Nu-s alte creaturi.

Citat:
Cum poți gândi în așa hal ca viitoare mămică? Oare realizezi ce ai scris?

Da, realizez ce am scris. Si simplu pot gandi asa, nu ma impiedica nimic sa gandesc asa; nu m-ar deranja sa aibe si gay-ii aceleasi drepturi care le am eu. Si nu mi-as renega copilul daca s-ar dovedi a fii gay. Nu stiu, voi ati face-o?!

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Păi bine măi Ovidiu, și tu mă? Și tu?
O discriminezi?
Tu te bagi ca sa ce?!

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Corinusha, nu te supara, dar ai facut-o lata. Sau si tu stii de dosarul electronic de care se va tine seama cand suboamenii din conducere vor decreta stare de asediu/razboi, si, cf. "verba volant, scripta manent", scrii si tu ce e corect politic?! Si asta inca ar fi bine, mult mai bine decat sa fi scris monstruozitatea aceea din convingere.
Ca sa plusez, in stilul meu obisnuit, afirm ca "liderii de natiuni" care instiga la distrugerea familiei prin exemplul personal, cum e creatura aia a Luxemburgului, merita un Magnum de calibru mare in frunte. Ca zombie.
huh? ce dosar, ce suboameni?
Nu e vorba de corect politic. E vorba ca am scris-o din convingere. Si am motivele mele de ce sa am convingerea asta, mai ales cea legata de adoptii. Spre deosebire de majoritatea, eu chiar stiu cum e sa traiesti intr-un orfelinat; daca treceati si voi prin experienta asta, poate intelegeati.

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
A fost odată o doamnă care avea un soț, un fiu și două case așezate vis-a-vis, de o parte și de alta a străzii numite "Strada Libertății Neîngrădite" din Cartierul Nediscriminării.
Într-una din locuințe își ținea intimitatea acasă doamna cu soțul ei și cu fiul lor. Viețuiau ca orice familie de pe lumea asta.
În cealaltă locuință, care avea două dormitoare, își țineau uneori intimitatea acasă fiul ei și soțul ei. Răstimp, doamna nu avea nici o problemă.
În prima cameră a celeilalte locuințe, Fiul doamnei își ținea intimitatea acasă cu iubitul lui. Erau gay. În timp ce își desfășurau intimitatea, doamna era foarte mulțumită că fiul nu e discriminat și, în semn de mulțumire, făcea cartofi prăjiți pai. Apoi îi trimitea frumos ambalați, printr-un coșuleț pe care îl lansa de la fereastră către locuința de vis-avis, fiului ei, în pauza dintre două acte de intimitate cu iubitul său. În timp ce coșulețul luneca încet de-a lungul firului de mătase care lega parfumat o locuință de alta, Doamna era foarte fericită și se simțea liberă și nediscriminată. Avea certitudinea că trăieștre într-o lume mai bună. Vorbea fluent engleza, turca, somaleza și păsăreasca veche. În general era o damă bine. Nu fuma des.
În a doua cameră a locuinței de vis-a-vis, pentru bunul mers al treburilor familiei și pentru menținerea liniștii, de trei ori pe săptămână, prin acord comun, soțul doamnei își ținea intimitatea acasă cu iubitul său. Erau gay. Ei făceau acolo tot ce fac iubiții gay când își țin intimitatea acasă. Răstimp, pentru a-și exprima bucuria și recunoștința, doamna făcea sarmale, pe care le trimetea împreună cu o sticlă de vin, într-un alt coșuleț, pe un fir de itamină, celor doi iubiți. Doamna era foarte fericită, liberă și nediscriminată.
În vremurile acelea pline de pace și mulțumire, discriminare nu exista și aveau să mai trebuiască să treacă încă multe secole până când acest trivial cuvânt, discriminare, să apară în limbajul tot mai decăzut al viitorilor oameni.
Cu toate acestea, vestigii ale acelor vremuri mai pot fi admirate și în zilele noastre. Putem încerca o frescă de Pompei, un oarecare vas chinezesc pentru păstrarea apei înmiresmate cu petale de trandafir ori cu flori de cireș, sau, ca să nu ne mai complicăm, putem s-o întrebăm direct pe Corinusha, vestala vremurilor apuse. Ea ne va spune melancolică, însă, că acele vremuri au pierit dintre noi, vai, tot prin discriminare...
Cand bagati voi la cap, ca oamenii nu vor deveni gay doar asa ca asa le-a traznit lor? Daca se legalizeaza toate alea, nu or sa fie mai multi gay decat au fost pana acum; nu devii gay! si sincer, mai bine creste un copil, de exmplu, cu doua mame, decat doar cu una. La del si cu 2 tati. Dar voi aveti o chestie: ii bagati pe homosexuali in aceeasi oala cu pedifilii, ceea ce e cel putin deplasat.

Si totusi, propun sa se revina la subiectul initial, ca nu eu am deraiat pana aici; eu am continuat doar ce au inceput altii. Daca mai vreti ceva pe subiectul gay & co., deschideti subiect. Eu aici nu mai discut despre asta; ca nu asta e subiectul forumului.
Reply With Quote
Răspunde