![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E un inceput bun,un sfat bun. Nu pacatui prea mult,dar las la latitudinea ta sa zici cat de mult Si atunci se va trezi in cel vizat dporinta de a mai pune inca o virtute si inca una, de a se mai abtine de la o nelegiuire,de a face pasi mici Nu e un indemn ca se accepta unele pacate, e mai degraba o speranta ,ca indiferent de ce pacate ai avea , te poti ridica ,prin propria vointa. E o lege a compensatiei ,daca tu esti indulgent cu mine atunci devin eu aspru cu mine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ma pricep la literature clasica ortodoxa , dar nu mi-a sunat rau indemnul. Daca zicea : mai curveste si tu putin,ar fi sunat rau. Dar in acel citat nu se afrima deloc pacatul ,ci doar ca fiecare sa lupte dupa puterile sale . Sa nu isi aloce puteri mai mare decat are . Mie mi se pare un indemn spre smerenie |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Eu tot mai sper ca e o eroare de traducere din rusa. Citat:
"puterile" trebuie sa le cauti in alta parte.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiecare isi asteapta cartea potrivita . Crezi ca daca ai citit mai mult decat cineva esti mai destept mai bun mai luminat decat el? Nu, ci depinde doar cu ce ai ramas si ce ti-a folosit . 10000 de carti folositoare x 100 pagini fiecare si un ocean de cuvinte ,daca ne am limita doar la forme ,nu am mai vedea esenta Pentru fiecare vine un timp al cititului si un timp al regasirii.Nu neaparat acesti timpi coincid |
|