Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2015, 09:24:16
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Nivelul de pregatire al preotilor scade constant, urmand aceeasi curba descendenta pe care o intalnim in pregatirea scolar-universitara in general. Este valabil nu numai pentru ortodoxie si nu numai pentru Romania.

Problema acestui preot este lipsa de logica. Intre premiza adevarata ca sate intregi nu au nici cea mai mica legatura cu crestinismul si concluzia "nu pot fi preot in satul acesta" avem un deplin non sequitur. Esti chemat la preotie si esti chemat sa fii preot intr-un anumit loc tocmai fiindca exista pacatosi. Dimpotriva, daca toti ar fi drepti nu ar fi nicio nevoie sa fii preot acolo. Fiecare preot trebuie sa aiba Galileea lui. Iar daca nu o gaseste, atunci are o problema: trebuie sa o caute. Scris este: "Mergeți și dați de știre fraților mei să meargă în Galileea și acolo mă vor vedea".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 03.05.2015, 12:02:39
Wryetui's Avatar
Wryetui Wryetui is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nivelul de pregatire al preotilor scade constant, urmand aceeasi curba descendenta pe care o intalnim in pregatirea scolar-universitara in general. Este valabil nu numai pentru ortodoxie si nu numai pentru Romania.

Problema acestui preot este lipsa de logica. Intre premiza adevarata ca sate intregi nu au nici cea mai mica legatura cu crestinismul si concluzia "nu pot fi preot in satul acesta" avem un deplin non sequitur. Esti chemat la preotie si esti chemat sa fii preot intr-un anumit loc tocmai fiindca exista pacatosi. Dimpotriva, daca toti ar fi drepti nu ar fi nicio nevoie sa fii preot acolo. Fiecare preot trebuie sa aiba Galileea lui. Iar daca nu o gaseste, atunci are o problema: trebuie sa o caute. Scris este: "Mergeți și dați de știre fraților mei să meargă în Galileea și acolo mă vor vedea".
Aveti dreptate, acest fost "preot" a dat dovada de lasitate enorma. Cum ramane cu Hristos care zicea ca nu cei sanatosi au nevoie de doctor ci cei bolnavi?
Reply With Quote
Vechi 03.05.2015, 12:08:54
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Wryetui Vezi mesajul
Aveti dreptate, acest fost "preot" a dat dovada de lasitate enorma. Cum ramane cu Hristos care zicea ca nu cei sanatosi au nevoie de doctor ci cei bolnavi?
La cat de usor pare ca se lasa acest om convins de ceva, cred ca ai putea sa-i spui asta, si sa-l intorci inapoi la ortodoxie in 15 minute.
Reply With Quote
Răspunde