![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Nivelul de pregatire al preotilor scade constant, urmand aceeasi curba descendenta pe care o intalnim in pregatirea scolar-universitara in general. Este valabil nu numai pentru ortodoxie si nu numai pentru Romania.
Problema acestui preot este lipsa de logica. Intre premiza adevarata ca sate intregi nu au nici cea mai mica legatura cu crestinismul si concluzia "nu pot fi preot in satul acesta" avem un deplin non sequitur. Esti chemat la preotie si esti chemat sa fii preot intr-un anumit loc tocmai fiindca exista pacatosi. Dimpotriva, daca toti ar fi drepti nu ar fi nicio nevoie sa fii preot acolo. Fiecare preot trebuie sa aiba Galileea lui. Iar daca nu o gaseste, atunci are o problema: trebuie sa o caute. Scris este: "Mergeți și dați de știre fraților mei să meargă în Galileea și acolo mă vor vedea".
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
La cat de usor pare ca se lasa acest om convins de ceva, cred ca ai putea sa-i spui asta, si sa-l intorci inapoi la ortodoxie in 15 minute.
|
|