![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Fapt real,
(Poezie, scrisă cu nevrednicie de Botoș Remus-Emilian, păcătosul, 21 aprilie 2015) * Din când în când; dar cred că-i tot mai des, Port prin oraș când mă gătesc să ies, O cruce. Insignă de doi centimetri suflată cu aur, Prinsă-n haina-mi gri, o simt ca pe un laur, O prețuiesc. Dar stânjenesc; fiind privit de mulți ca un balaur, Ce dulci sunt toți; ei sunt cel mai frumos tezaur, Și îi iubesc. Zărit, sunt compătimit, în gânduri, luat în zeflemea; Uitând că Hristos pe ea, pentru ei, suferea; lăcrima; Iertându-i. De ce să-i condamn? Când mulți zâmbesc cu-adevărat, Dăruitor de bucurie pare că sunt; ce bine nu-i minunat? Frumoșii. Cu unii, puțini, necunoscuți, ne salutăm din priviri; Creștinii, ai societății azi fără de sânge sunt, noii martiri, Țâșniri... Din noi, din patimi, din tot ce-i rău, din lumea ce nu-nțelege; Suflete al meu beteag și prost, luptă între carne și duh: alege! Culege! Virtuți. Hristoase! Coboară mintea mea cea grea și rece, Și-n inimă să fi doar Tu, și-atunci peste toate pot trece... ...îndumnezeirea... *
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 21.04.2015 at 22:00:42. |
|