![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
O au in acte, ca din cei 4% poate mai raman 1% care stiu intradevar si ceva despre ea. Dar nu conteaza asta , important este ca, credinta este cea corecta . Dar chiar daca o credinta este corecta ,oamenii nu sunt cifre , nu se transpune automat in procentul de mantuiti . Si in nici un caz,prin scadere ,rezulta ca ceilalti 96 % sunt nemantuiti . Noi afirmam ca Ortodoxia este invatatura corecta ,si bine zicem . Afirmam ca fara taine ,asa cum sunt ele in ortodoxie nu exista mantuire,si iarasi bine zicem Cu toate acestea ,chiar daca logica e de partea ta,nu poti extinde aceasta afirmatie la cifre si mase de oameni. Chiar daca e foarte logica afirmatia ,si 96% nu au cum sa se mantuiasca ,pur si simplu trebuie sa evitam sa spunem asa ceva . E ca si cum am cobora principile in arena,si am incepe sa facem selectii pe baza lor . Prefer nebunia afirmatilor ,decat coborarea lor in arena cruda a excluziunilor ,din care s--au nascut toate formele de rasism si separatism . Okei,logic ai dreptate , dar afirmatia 'suna ca dracu' vorba cuiva de la revolutie ,cand o cobori din manual si o trasnpui la mase de oameni. PS Nu stiu cum se face ,dar la sfinti suna bine . Asa ca prefer ca astfel de dispute sa le facem strict pe citate ale sfintilor ,caci cutitul in mana lor,parca face chirurgie nu macel |
|
|