![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Multumesc pentru aprecieri. Ceea ce am vrut sa spun este ca Dumnezeu are un chip. La asta slujesc icoanele, ca si crucifixurile.
Ori de cate ori ne rugam lui Dumnezeu, ne rugam lui Dumnezeu Unul. Chiar si cand spunem "Tatal nostru" noi nu avem in vedere numai pe Dumnezeu Tatal, ci pe Dumnezeul lui Abraham, Isaac si Iacob, adica pe Tatal, Fiul si Sf Duh. Ca dovada ca asa stau lucrurile este ca spunem de obicei "Tatal nostru" cu privirea atintita la icoana sau/si la crucifixul care il infatiseaza pe Cristos. Or, daca noi am avea in vedere numai pe Dumnezeu Tatal cand ne rugam, ar fi absurd sa vorbim cu Isus invocand si implorand pe Altcineva. Prin urmare, cercetati chipul lui Dumnezeu, pe care il aveti reprodus in casa. Vedeti ? Dumnezeu e mai aproape decat credem.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Habar nu am daca stia. Dar stiu sigur ca la ea se ruga. Citim despre triunitatea lui Dumnezeu, adica despre Sfanta Treime inca din primele pagini ale Torei. "Duhul lui Dumnezeu se purta deasupra apelor". "Sa facem om dupa chipul si asemanarea NOASTRA" etc.
|
||||
|
||||
|
Nu avem sa stim daca stia sau nu, probabil vazand trei ingeri venind la el banuia ceva, sau nu, cine stie. Oricum, daca te rogi unui membru a Sfintei Treimi te rogi celorlalti, este principiul numit in greaca "Perichoresis" sau "mutual indwelling".
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
18 "22. De acolo doi din Oamenii aceia, plecând, S-au îndreptat spre Sodoma, în vreme ce Avraam stătea încă înaintea Domnului." 19 "1. Cei doi Îngeri au ajuns la Sodoma seara, iar Lot ședea la poarta Sodomei. Și văzându-I, Lot s-a sculat înaintea Lor și s-a plecat cu fața până la pământ" E clar ca cei trei Oameni erau Dumnezeu si 2 Ingeri. Cine a crezut ca e vorba de Sfanta Treime are probleme grave de logica, |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Bineinteles ca cei care au mers la Sodoma si Gomora au fost doi ingeri pentru ca TOTI TREI cei care au mers la Avraam erau ingeri, deoarece Sfanta Treime adoptase aceasta infatisare acolo. Sau daca nu, ce infatisare crezi ca avea "Domnul" care statea inaintea lui Avraam? Ce zici de icoana lui Rubleov? Crezi ca toti preotii si parintii bisericii din acesti 2000 de ani au probleme grave de logica? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Lovit de cucui, Logica e stearpa Cu mintea indoctrinata. Eu nu am cu ce sa te ajut. Asa poti sa vezi si un chip de lut... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Evreii si musulmanii au un Dumnezeu pe care mintile lor il pot cuprinde. Este mult mai usor sa crezi ca un Dumnezeu fiind o singura persoana este cauza tuturor lucrurilor, si desi noi avem acelasi Dumnezeu ca si evreii, ei nu recunosc atributele sale trinitare. Este simplu, un singur Dumnezeu intreit in trei persoane. Trei persoane care au o singura natura si sunt in eterna comuniune una cu alta, dar ele sunt un singur Dumnezeu. La fel ca si noi oamenii, miliarde de oameni sunt pe glob, dar avem toti o singura natura, cea umana. Desi in Sfanta Treime este diferenta de numar, asta nu o face diferenta de fel sau de fapt. Si vei vedea ca toti lucreaza pentru acelasi scop, prin Duhul Sfant descoperim pe Fiul care ni-l arata pe Tatal, aceasta este eterna relatie de iubire in Sfanta Treime.
|
|
|