![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În rest, nu ajută pe nimeni cu nimic la mântuire viețile private ale nimănui, decât ce vrea fiecare să spună. Și se spune cu un scop. Ai grijă de tine. Și ieși din erezie. Suntem off-topic de câteva posturi bune.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]()
Nene Igor, la ce cunostinte ai, poti sa ne faci putin si teologia minciunii?
Adica sa ne spui in ce imprejurari un bun crestin poate sa minta?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.bible.ca/d-death=separation.htm Pe scurt: moartea in Sf. Scriptura este definita ca o seaparatie. Moartea fizica = separatia intre trupul fizic si suflet Moartea spirituala = separatia intre om si Dumnezeu. Cred ca din perspectiva asta sunt mai usor de inteles versetele unde voi o scrantiti ca sa dati crezare traditiei inaintasilor vostri.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De altfel ideea de nemurire a sufletui este prezenta si la evrei, dupa ei, mortii ajungeau in "Sheol" care este un fel de Iad - viziune destul de consistenta cu teologia crestina care spune ca inainte de Hristos nici un om nu a ajuns in Rai si toti erau in Iad, cei virtuosi fiind totusi intr-o zona mai "buna" a Iadului.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este exact cum a definit crestinismul invierea timp de aproape 2000 ani, voi si Martorii sunteti neo-saducheii care ati incercat sa rasuciti invatatura asta. Citat:
Voi pretindeti ca nu vedeti padurea din cauza copacilor. Se vorbeste despre viata de dupa moarte acolo? Evident. Faptul ca este descrisa la modul la care un om obisnuit, in trup, sa o inteleaga, nu compromite cu nimic ideea principala. Cum altfel ar fi ales Dumnezeu o realitate mincinoasa, eretica (dupa mintea voastra) pentru a descrie un adevar spiritual? Cand ar mai fi facut acest lucru in Sf. Scriptura? Ah, da ..stim, singura ar mai fi viziunea prin care a ridicat pentru Petru atat interdictia interactiunii religioase cu neamurile (el fiind mai reticent in acest sens) cat si aceea de a nu consuma animale "spurcate" (el iarasi, fiind inca fixat in traditia evreeiasca si la acest capitol). Ati ajuns, ca sa va justificati ratacirea sa faceti din Dumnezeu un agent al raului, icare mpinge pe omul simplu, care nu are mintea (ra)sucita ca a voastra sa inteleaga altceva decat citeste, sa creada in rele.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ia uite ce frumos zice Sf. Scriptura: Citat:
s-a mutat de la moarte la viață. De cand e valabila aceasta promisiune dupa "teologia" voastra? Abia la Inviere sau din momentul in care omul a venit la credinta? Pana atunci omul este mort? Hai sa te ajut nitel: Citat:
Ei, deci cum moare sufletul prin pacat? Deci despre ce moarte se vorbeste la Iezechel cap. 18? E vorba de moarte fizica? Asa ca arata altfel Biblia si viata vesnica, cand nu o citesti cu ochelari de adventist?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 13.03.2015 at 16:04:17. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci, susții că nu ești Emilian. Buuun. Emilian susține pe alt forum că e: campion la șah, premiat la teatru și vânzător la un magazin bisericesc. Tu susții aici că, deși nu ești Emilian, ești: campion la șah, premiat la teatru și vânzător la un magazin bisericesc. (Observă că pe alea cu licențele în teologie nici nu le mai pun la socoteală). Rezultă, logic, următoarele variante, ca fiind singurele posibile și mutual exclusive: 1. Emilian cel de pe celălalt forum e sincer, tu nu ești Emilian, dar îți arogi meritele lui - deci ești un mincinos. 2. Tu și Emilian sunteți una și aceeași persoană, deci ești un mincinos. 3. Tu ești sincer, nu ești Emilian, dar userul de pe celălalt forum (Emilian, prietenul tău, după cum zici) își arogă meritele tale (campiion la șah etc.). În cazul acesta, Emilian este un mincinos. 4. Mai există varianta în care sunteți două persoane diferite dar niciunul nu sunteți nici campioni etc., deci sunteți amândoi mincinoși. Care din variante este cea adevărată ? P.S. Probabil te întrebi ce am cu tine. E simplu. Am avut o perioadă în care ți-am acordat prezumția de nevinovăție și de bună credință și am bănuit că toate aiurelile tale provin doar din exaltare. "Sancta simplicitas", după cum ar fi spus Savonarola. Am crezut că ești un fanatic, dar unul bine intenționat. Ei, acum se dovedește că nu ești de bună credință. Ești mincinos. Și asta am vrut să demonstrez, pentru ca nu cumva alți useri să cadă în greșeala în care am căzut eu și să acorde vreun credit afirmațiilor tale. |
|
||||
|
||||
![]()
Mihai, dar dacă am făcut parte din aceași echipă a școlii de teatru? :)
Dar dacă am fost în aceași echipă de teatru, care a luat locul 1? :) Ei? Ce zici de asta? Te-ai gândit la acestea, domnule avocat? Dar dacă Emilian are un frate geamăn? Care poate sunt eu, sau nu sunt eu, sau îi cunosc pe amândoi, sau suntem vecini de bloc, ne știm de mici, sau altele. Deci punctele 1,2,3,4 nu sunt mincinos. Nu poți dovedi ce vorbești. Și când nu poți dovedi, faci acuzați nefondate și... tu ești mincinos :) Hai să terminăm prostiile copilărești, și să revenim la Sfintele Icoane. Nu doresc să acorde nimeni credit vieții mele private, eu nu mă consider cineva, dar din viața mea, dezvălui orice este de folos spre mântuire aproapelui meu, cu drag, fiindcă nu am nimic de ascuns. Și nici nu vreau să am vreodată ceva de ascuns. Și nici fanatic nu sunt și nu o să fiu vreodată. Dar bine intenționat! DA! Asta sunt și așa vreau să mor! Să adorm în Domnul. Ci doresc ca toți să acorde credit Sfintei Scripturi, Bibliei, Sfinților Părinți, credinței, prin logică și rațiune, prin empiric și faptic. Să acorde credit dogmaticii, istoriei și patrologiei. Și se vor mântui. Amin. :) Iartă-mă dacă te-am smintit sau tulburat. Ieși din erezie.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 13.03.2015 at 16:17:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Sau, sau sau..
De ce nu zici direct, ca esti fratele geaman? Ai impinge minciuna si mai departe? Crezi ca nu te-ai scufundat deja destul?
|
||||
|
||||
![]()
Alin B., însăși pseudonimele noastre, toate, ale numelor noastre, aici pe forum, SUNT O MINCIUNĂ. Ale tuturor. Nu pot fi dovedite, chiar dacă au nume ce par reale. Doar dacă se scanează și se postează buletinul, și hai să fim serioși cine și de ce ar face așa ceva?
Un pseudonim rămâne un psesudonim, și nu poate fi acuzat de minciună, nimeni care vorbește ceva din viața lui privată, personală, fiind sub un pseudonim, e corect ce spun? Acum înțelegi, frățior drag ? Repet, nu contează numele, e pseudonim, iar în viața reală, e altceva, e Taina Persoanei, subiect teologic, dogmatic și patristic. Deci, reține, e important ce spui, când o spui, ce scop ai când spui ceva! Înțelegi? Scopul. Țelul. Și felul. Trăirea. Iubirea sau ura. Nu pot fi redate aici, lacrimile din ochi sau expresia feței. Nici măcar tonul nu poate fi redat, dacă e ton plăcut sau mai neplăcut. Depinde de inima fiecăruia. Poți doar să simți. Și simți, ceea ce ai deja în suflet și în inimă. Greu se modifică ceva acolo, prin forum digital. Trebuie să ai credință tare de tot, ca să reușești să faci binele cuiva, la propriu, prin cuvinte, pe forum. Iar binele, are mai multe forme și definiții. Creștinești. În virtuți, sau mai mult. Iertare dacă te-am smintit. Aici, și acum, sunt Igor. Paslușnik. Năstrușnic. Încântat :) Te îmbrățișez. Acum putem reveni la Sfintele Icoane ? Slavă Domnului pentru toate.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 13.03.2015 at 16:36:01. |
|