Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.03.2015, 03:23:34
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Daca as fi fost in sinodul BOR, eu il puneam patriarh.

Va dati seama ce sinaxa frateasca facea cu Preafericitul Chiril al Moscovei, avand ca invitati pe Putin conducand un sobor de decorati in Ucraina, cum ii infierau ei pe "franco-latini" si cum totul se termina cu slalom pe mese printre sticle de Moskowskaia ?

Traiasca tovarasia! Haraso pravoslavia !
Dumnezeu să te ierte, că nu știi ce vorbești.

Cuvintele tale sunt aluncoase și prefăcute. Batjocorești și ucizi sufletele. Smintești pe cei mai mici ai lui Hristos.

Nu sunt rus, sunt român, dar Rusia și Ucraina, sunt cele 2 țări, cu populația cea mai mare de ortodcși de pe pământ.
Iar franco-latinii știu asta. Și au avut grijă să strice cel puțin imaginea, dacă nu și Adevărul credinței mântuitoare, prin crimele fraților și familiilor de creștini, între ei. Vai, vai, vai...

Nu ai altceva de zis, decât de împroșcat cu noroi, în Biserica lui Hristos, în Patriarhi și slujitorilor Lui, pentru că arată, demască și spun Adevărul.

Dacă rămâi în ce ești și ce faci, la Judecată știu că vei plânge groaznic și adevărat, ca mulți alții, dar acolo va fi prea târziu, mult prea târziu. Lacrimile tale nu vor fi lacrimi de pocăință, ci de neputință și nebunie, de groază și ură, în care ai trăit, încă de aici, încă de acum, prin cuvintele tale, ca cele de mai sus.

Te rog, suflete iubit, să mă ierți dacă te-am ofensat, dar nu am nimic personal cu tine și cu nimeni, ci cu nebuniile care există în ereziile celor cu care te aduni.

Vino la mântuire. Iată, te chem! Vino ! Vino la Ortodoxie. Cât încă mai ai timp...

Începe să trăiești în Împărăția Cerurilor, prin Dogmatica Empirică, încă de aici de pe pământ.

Îți recomand cartea, știu că nu o vei citi niciodată, ți-ai face o prea mare bucurie, dar totuși ți-o recomand: http://www.familiaortodoxa.ro/2015/0...tica-empirica/

Până nu e prea târziu pentru tine...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 13.03.2015 at 04:04:32.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2015, 09:16:03
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Dumnezeu să te ierte, că nu știi ce vorbești.

Cuvintele tale sunt aluncoase și prefăcute. Batjocorești și ucizi sufletele. Smintești pe cei mai mici ai lui Hristos.

Nu sunt rus, sunt român, dar Rusia și Ucraina, sunt cele 2 țări, cu populația cea mai mare de ortodcși de pe pământ.
Iar franco-latinii știu asta. Și au avut grijă să strice cel puțin imaginea, dacă nu și Adevărul credinței mântuitoare, prin crimele fraților și familiilor de creștini, între ei. Vai, vai, vai...

Nu ai altceva de zis, decât de împroșcat cu noroi, în Biserica lui Hristos, în Patriarhi și slujitorilor Lui, pentru că arată, demască și spun Adevărul.

Dacă rămâi în ce ești și ce faci, la Judecată știu că vei plânge groaznic și adevărat, ca mulți alții, dar acolo va fi prea târziu, mult prea târziu. Lacrimile tale nu vor fi lacrimi de pocăință, ci de neputință și nebunie, de groază și ură, în care ai trăit, încă de aici, încă de acum, prin cuvintele tale, ca cele de mai sus.

Te rog, suflete iubit, să mă ierți dacă te-am ofensat, dar nu am nimic personal cu tine și cu nimeni, ci cu nebuniile care există în ereziile celor cu care te aduni.

Vino la mântuire. Iată, te chem! Vino ! Vino la Ortodoxie. Cât încă mai ai timp...

Începe să trăiești în Împărăția Cerurilor, prin Dogmatica Empirică, încă de aici de pe pământ.

Îți recomand cartea, știu că nu o vei citi niciodată, ți-ai face o prea mare bucurie, dar totuși ți-o recomand: http://www.familiaortodoxa.ro/2015/0...tica-empirica/

Până nu e prea târziu pentru tine...
Dumnezeu sa iti asculte rugaciunea pentru Mihnea ,fost ortodox trecut nu se stie din ce motive la greco-catolici si acum la romano-catolici.
Bunastarea asta materiala distruge multe suflete.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 13.03.2015, 10:58:37
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Așa e, doamnă Anita.

Domnul Dumnezeu să aibe milă de noi toți.

Îmi amintesc de un Cuvânt al lui Dumnezeu:

I Timotei 6, 10-11:

10. Că iubirea de argint este rădăcina tuturor relelor și cei ce au poftit-o cu înfocare au rătăcit de la credință, și s-au străpuns cu multe dureri.
11. Dar tu, o, omule al lui Dumnezeu, fugi de acestea și urmează dreptatea, evlavia, credința, dragostea, răbdarea, blândețea.

Vai de ei, toți franco-latinii, în ziua judecății lor...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 16.03.2015, 12:50:29
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Așa e, doamnă Anita.

Domnul Dumnezeu să aibe milă de noi toți.

Îmi amintesc de un Cuvânt al lui Dumnezeu:

I Timotei 6, 10-11:

10. Că iubirea de argint este rădăcina tuturor relelor și cei ce au poftit-o cu înfocare au rătăcit de la credință, și s-au străpuns cu multe dureri.
11. Dar tu, o, omule al lui Dumnezeu, fugi de acestea și urmează dreptatea, evlavia, credința, dragostea, răbdarea, blândețea.

Vai de ei, toți franco-latinii, în ziua judecății lor...
Asta dovedeste ca esti un bun cunoscator al scripturilor.
Dar sa nu ne pripim ,nu stim cum ii va judeca Domnul pe cei care sunt catolici ,dar putem presupune ca nu va fi la fel de ingaduitor cu cei care au lepadat botezul ortodox.
Eu cred ca esti totusi un pic radical.
Cineva tocmai mi-a deschis ochii zilele trecute ,chiar nu stiam de ce Domnul Hristos a vorbit in parabole ucenicilor pt ca fariseii sa nu inteleaga.
Mi-a zis ca de fapt Hristos a vrut sa ii fereasca de cunoastere pe cei care nu sunt pregatiti sa primeasca cuvantul lui Dumnezeu dar vor fi intrebati la Judecata daca au stiut.Pentru ca altfel vor fi judecati cei care stiu .Ca sa ii fereasca de o osanda mai mare ,din dragoste fata de ei Domnul nu le-a explicat parabolele.Pentru ca ei tot in ratacirea lor ar fi ramas .
Asa si tu ,din dragoste pt cei care nu sunt ortodocsi cred ca ar trebui sa nu mai fii atat de vehement. Mai ales ca ei nu au adus nici o vorba despre asta ,tu ai deschis discutia.
Cel mai important este sa ne vedem de mantuirea noastra. De fapt toti sfintii parinti despre asta vorbesc ,sa ne ingrijim de propria mantuire.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2015, 11:31:21
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Dumnezeu sa iti asculte rugaciunea pentru Mihnea ,fost ortodox trecut nu se stie din ce motive la greco-catolici si acum la romano-catolici.
Bunastarea asta materiala distruge multe suflete.
Doamne ajuta !
Dar, doamna Anita, Emilian nu a scris niciunde ca se roaga pentru Mihnea.

Pe de alta parte, ca sa ramanem la subiectul topicului:

Emiliane, numele de Biserica Romano Catolica n-are de-a face cu cetatenia Imperiului Roman, ci cu orasul Roma si cu ritul roman pe care il folosesc imensa majoritate a romano-catolicilor. Pe cale de consecinta, toata "demonstratia" ta pleaca de la o premisa fundamental gresita si este egala cu zero.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2015, 11:59:28
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Dar, doamna Anita, Emilian nu a scris niciunde ca se roaga pentru Mihnea.

Pe de alta parte, ca sa ramanem la subiectul topicului:

Emiliane, numele de Biserica Romano Catolica n-are de-a face cu cetatenia Imperiului Roman, ci cu orasul Roma si cu ritul roman pe care il folosesc imensa majoritate a romano-catolicilor. Pe cale de consecinta, toata "demonstratia" ta pleaca de la o premisa fundamental gresita si este egala cu zero.
Îți reamintesc, prefer să-mi spui Igor, nu am treabă cu alt nume, mulțumesc pentru înțelegere și mai ales pentru bunul simț. Îți reamintesc și te rechem să dovedești că mă numesc Emilian.

Ba da i-am scris Dumnezeu să-l ierte, m-am rugat pentru el. Dar în orbire aflându-te nu ai citit.

Numele de "romano" (din "romano-catolici"), tradus de la grecescurile romioi, romei, romaios, NU are de-a face cu Biserica, cu Ekklesia, sau Katolikoi, precum am exprimat în primele două posturi.
Ci "romano", desemnau cetățenii Imperiului Roman, nu avea treabă cu orașul Roma. Capitala Imperiului Roman (creștin) a fost la Constantinopol timp de peste 1100 de ani, iar la Roma a fost doar 330.
Asta ce înseamn? Să nu se mai numească Imperiul Roman, ci Imperiul Constantinian? Iar cetățenii se numeau constantino-catolici?
Vezi că greșești?
Deci "romano" sau "romei" sau "romioi", erau desemnați cetățenii Imperiului Roman.
Iar Katolikoi, sau katolici, era cetățenii imperiului roman care se declarau creștini. Ceilalți romioi, care erau de credința veche, păgână, refuzau numele katolikoi.
Barbarii franci, sau franco-latinii, știind aceste lucruri, ei vroiau să cucerească tot Imperiul Roman, și întâi sau numit "romano", romioi, romei, sau cetățeni ai imperiului roman, pentru că în anul 1009 au cucerit Roma, deși prin însăși prezența lor, ca popor ostil, nu mai pot oferi calitatea de cetățean roman, unui teritoriul al imperiului roman ocupat.
Dar ei totuși, știind regula, nu o respectă și fură numele de romano, sau romioi, îl folosesc pe nedrept, violându-l. Și fiindcă în anul 1009, în Roma ocupată, era populația majoritară creștină, barbarii franci, se convertesc la noua religie, la creștinism, și se numesc katolikoi, tot pe nedrept, căci nu erau catehizați, și mai prind și seriile de Patriarhi ai Romei, posedați de vrăjmașul diavol, care vroiau să fie mai sus decât ceilalți Patriarhi, în cinste, etc. Profitând de asta, neștiind nimic despre creștinism, nu va mai dura mult și din 1009, până la 1054, la Marea Schismă, când barbarii franci, vor dezbina și vor rupe de-a binelea mlădița și-așa uscată, setoasă și seacă a Apusului, față de izvorul harului din Răsărit.

Deci pe cale de consecință (după ce desigur, ai citit ce am scris, altfel nu ai voie, etic, să faci afirmații) toată demonstrația mea este susținută istoric și dogmatic, și este Adevărul !

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 13.03.2015 at 12:08:58.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2015, 12:17:22
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Vezi că ți-am arătat pe celălalt thread, tu însuți ai spus că te cheamă Remus Emilian Botoș.

În ce privește alegația ta "Numele de "romano" (din "romano-catolici"), tradus de la grecescurile romioi, romei, romaios", este ridicolă.

Biserica își are administrația centrală în orașul Roma și este păstorită de Episcopul Romei. Limba oficială a Bisericii este latina.

Iar tu susții că numele Bisericii ar fi o traducere înapoi din greacă a unui cuvânt care a ajuns, inițial, în greacă din latină !!! și că nu are nimic de-a face cu orașul Roma, ci cu Imperiul Roman. Noaptea minții.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2015, 12:44:20
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Vezi că ți-am arătat pe celălalt thread, tu însuți ai spus că te cheamă Remus Emilian Botoș.

În ce privește alegația ta "Numele de "romano" (din "romano-catolici"), tradus de la grecescurile romioi, romei, romaios", este ridicolă.

Biserica își are administrația centrală în orașul Roma și este păstorită de Episcopul Romei. Limba oficială a Bisericii este latina.

Iar tu susții că numele Bisericii ar fi o traducere înapoi din greacă a unui cuvânt care a ajuns, inițial, în greacă din latină !!! și că nu are nimic de-a face cu orașul Roma, ci cu Imperiul Roman.
"Barsaumas", iartă-mă frățior, dacă te-am smintit.

G. Mihai, greșești, sau mai rău minți. Unde spun eu că sunt Daniel, sau Emilian?

Numele nu are importanță, pâna la urmă, ci ceea ce spun și ceea ce transmit.
Nici unde nu spun că mă numesc Emilian. Îmi pare rău. Nici nu spun că eu sunt Daniel ortodox, minți din nou.
Arată-mi citat al meu, quote, unde spun așa ceva.
Manipulezi și dezinformezi. Nu sunt Daniel, nici Emilian, sunt Igor. Încântat de cunoștință.

Erezia franco-latină, vrei să spui, are administrația centrală în orașul Roma, că franco-latinii nu mai fac parte din Biserică, din anul 1054.

Iar Biserica, ca organism eclasial, își mută centrul administrativ, de la Roma, la Constantinopol, în anul 330, cum bine știm deja. Și acolo rămâne, pe vecie, și azi, tot acolo e, la Constantinopol.

Numele "romioi-katolikoi", este preluat din limba greacă. Rădăcinile întregii limbii latine, stă în limba greacă, știai?

Înainte de a exista Imperiul Roman, a existat Imperiul lui Alexandru Macedon, grecul, macedonianul. Imperiul lui, a fost mai mare ca imperiul roman, știai?

Imperiul Roman a fost fondat de grecul Eneas, întemeietorul gintei latine, știai?

Toată limba latină, stă și are fundament pe limba greacă. Ba mai mult, toate limbile de pe pământ, azi, stau pe fundamentul limbii grecești.

Citat:
Noaptea minții.
Noaptea minții, cum bine spui. Ieși afară din noaptea minții.

Ieși, pentru Dumnezeu, până nu e prea târziu.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 13.03.2015 at 12:46:55.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2015, 21:01:07
NARBONSIS NARBONSIS is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.03.2015
Implicit Romano- catolic sau ortodox

Prima treapta a apropierii de dumnezeu este smerenia.....ceea ce ,draga igor,scuza-ma ....cam lipseste din discursul tau.
Si eu sunt ortodoxa si cred in mesajul clar si decisiv pe care acesta religie il are de spus in istorie,dar sa pretinzi ca toata lumea trebuie sa fie dupa chipul si asemanrea ta,este mai mult decat o trufie ,este necunoastere!
Toate razboaiele religioase din istorie s-au nascut si se nasc dintr-o mentalitate ca a ta:eu sunt cel mai bun....eu merit totul.nu,igor nu doar religia noastra exista pe mapamond si in istorie,ci multe alte variante de spiritualitate.....si stii de ce?pentru ca nu toti suntem la fel,nu toti avem acelasi profil genetic,nu toti avem aceeasi civiliztie......lumea este diversa...iar aceasta diversitate ii confera culoare....
Nu uita ca cei care au dus la rastignirea lui hristos, nu au fost in primul rand romanii....pagani,e adevarat,dar mult mai toleranti, ci extremistii clasei preotesti israelitiene.erau ei urmasii lui avraam?erau!aveau dreptul sa se considere indreptatiti sa poarte un razboi sfant impotriva paganatatii.....?si aici vine marea problema....ce-a spus marele preot ,care a fost principala acuzatie?ca iisus este prieten al romaniilor si,,vor venii romanii si ne vor lua tara.mai bine sa moara un om pentru popor decat sa piara tot neamul".
Scuza-ma ,daca ai fii trait in vremuriile de atunci,nu ai fii fost decat unul dintre acei fanatici....care postesc,se roaga,aduc ofrande ,dar uita un lucru esential:toleranta!
Cum iti permiti sa -ti bati joc de fratii tai din apus,care de-a lungul secolelor au nascut atatea vieti minunate si sfinte ,inchinate lui hristos!atatea pasaje memorabile pe care istoria nu le va uita niciodata.....
Cine esti tu sa iti permiti sa razi de slabiciuniile fratiilor tai......si sa faci
previziuni de tip apocaliptic......numai atata iti spun :daca satana va sta vreodata pe scaunul papal.....stii de ce o va face?
Pentru ca e cel mai pretios dintre toate scaunele preotesti!si asta ti-o spune o ortodoxa convinsa!
Reply With Quote
Vechi 19.05.2015, 22:25:48
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de NARBONSIS Vezi mesajul
Prima treapta a apropierii de dumnezeu este smerenia.....ceea ce ,draga igor,scuza-ma ....cam lipseste din discursul tau.
Si eu sunt ortodoxa si cred in mesajul clar si decisiv pe care acesta religie il are de spus in istorie,dar sa pretinzi ca toata lumea trebuie sa fie dupa chipul si asemanrea ta,este mai mult decat o trufie ,este necunoastere!
Toate razboaiele religioase din istorie s-au nascut si se nasc dintr-o mentalitate ca a ta:eu sunt cel mai bun....eu merit totul.nu,igor nu doar religia noastra exista pe mapamond si in istorie,ci multe alte variante de spiritualitate.....si stii de ce?pentru ca nu toti suntem la fel,nu toti avem acelasi profil genetic,nu toti avem aceeasi civiliztie......lumea este diversa...iar aceasta diversitate ii confera culoare....
Nu uita ca cei care au dus la rastignirea lui hristos, nu au fost in primul rand romanii....pagani,e adevarat,dar mult mai toleranti, ci extremistii clasei preotesti israelitiene.erau ei urmasii lui avraam?erau!aveau dreptul sa se considere indreptatiti sa poarte un razboi sfant impotriva paganatatii.....?si aici vine marea problema....ce-a spus marele preot ,care a fost principala acuzatie?ca iisus este prieten al romaniilor si,,vor venii romanii si ne vor lua tara.mai bine sa moara un om pentru popor decat sa piara tot neamul".
Scuza-ma ,daca ai fii trait in vremuriile de atunci,nu ai fii fost decat unul dintre acei fanatici....care postesc,se roaga,aduc ofrande ,dar uita un lucru esential:toleranta!
Cum iti permiti sa -ti bati joc de fratii tai din apus,care de-a lungul secolelor au nascut atatea vieti minunate si sfinte ,inchinate lui hristos!atatea pasaje memorabile pe care istoria nu le va uita niciodata.....
Cine esti tu sa iti permiti sa razi de slabiciuniile fratiilor tai......si sa faci
previziuni de tip apocaliptic......numai atata iti spun :daca satana va sta vreodata pe scaunul papal.....stii de ce o va face?
Pentru ca e cel mai pretios dintre toate scaunele preotesti!si asta ti-o spune o ortodoxa convinsa!
Dragă "narbonsis"... îți scriu ca o scrisoare...

Oare ce-o fi însemnând numele tău ?

Ești ortodoxă convinsă? Sincer, mă bucur nespus, cred în cuvintele tale. Deci să fim lucizi, limpezi în gândire, adică ortodocși:

Spune-mi unde în Biblie, sau la care scriere a Sfinților Părinți apare că "cel mai prețios din toate scaunele preoțești (episcopești) este scaunul episcopului Romei" ? Niciunde. Mergem mai adânc:

Mai ști când Apostolii se certau cine să fie primul, ce le spune Hristos ? "Cel ce vrea să fie primul, să fie cel ce slujește tuturor."
Oare nu era firesc ca Hristos să spună că Apostolul X sau Y, să fie primul ? Hristos a hotărât că nu era firesc. Deci nu a numit niciun Apostol care să fie primul. Ci i-a pus pe toți egali. De aceea, au mai venit după cei 12, alți 72 de Sfinți Apostoli, și ei egali, cu cei 12, ca să întărească egalitatea lor. Dar hai să mergem mai adânc:

De ce la Marea Schismă din 1054, din cei cinci Patriarhi, câți erau atunci, niciunul nu a vrut să fie mai sus sau mai jos față de celălalt, timp de peste 1000 de ani, numai Patriarhul Romei, vine și spune că el vrea să fie cinstit și considerat Primul între toți ceilalți Patriarhi ? Ce spun ceilalți 4 ? L-au iertat, dar l-au rugat să nu stăruiască în erezia lui.
Și mergem mai adânc: cine-a dorit primul schisma și despărțirea? Episcopul Romei! Care a trimis pe cardinalul Humbert cu tomosul de excomunicare a celorlalți 4 Patriarhi, la Biserica Aghia Sophia, din Constantinopol !

Ortodoxia nu a vrut niciodată căderea Apusului, Patriarhii au iertat orice cădere și răzvrătire Romei, nu au vrut despărțirea, dar mândria Romei, era fără margini, și s-au despărțit. Mlădița ruptă, care nu mai aduce rod, drept urmare lipsei rodului: cruciadele, inchiziția... Și alte practici demonice.
Deci nu Ortodoxia s-a rupt de Apus, ci Apusul s-a rupt de Răsărit, au vrut intenționat.
Ortodoxia a rămas pură. Atunci ca și acum.

Narbonsis, vorbești de toleranță. Dar nu vorbești de mântuire.

Toleranța are o limită. Toate le tolerăm, dar nu tolerăm patima, Sfinții Părinți, ne spun că trebuie să avem ură sfântă, mânie sfântă, împotriva păcatului, a patimilor.

Pe acestea nu putem să le tolerăm, fiindcă altfel, nu ne mai mântuim. Nu putem să avem toleranță față de erezie, fiindcă din nou, nu ne mântuim. Ereziile și păcatele, nu se tolerează. Ci luptăm împotriva lor, cu cuvântul. Cu Cuvântul, singurul război care este îngăduit unui creștin să-l poarte, este prin cuvânt, fiindcă un creștin este un om nobil, înțelept și blând, atent, perspicace, ascuțit în gândire, este un filosof, ambasador al iubirii și păcii lui Hristos.

Asta am fost noi, creștinii, ortodocșii, de când eram prigoniți în primele 3 secole. Mergeam la Coloseum, să fim uciși, zâmbind, cântând ușor și plăcut, rugându-ne, fiindcă știam și știm, că dincolo mergem acasă, la Fratele, Prietenul și Dumnezeu nostru, Hristos, Cuvântul Tatălui și Creatorul Universului.

Toată lumea trebuie să fie după chipul și asemănarea lui Hristos, așa a și fost creată omenirea, dragă surioară. Deci Hristos este creștinismul, nu hristoși mincinoși, care am fost atenșionați de Hristos, că vor veni. Iată-i că îi găsim veniți, în fiecare secol, alți și alți hristoși mincinoși.

Cine se roagă lui Hristos se mântuiește, nu hristoșilor mincinoși. Și Acesta este Adevărul, nu este trufie, nici necunoaștere. Este Adevărul, ține minte, draga mea.

Și din nou greșești, toate războaiele din istorie, s-au născut din lăcomie. Atât. Lăcomie după cele materiale. Nimic mai mult. Conduse de demoni, pornind din lăcomie și terminând cu lăcomie de materialism. Înainte și după apariția creștinismului, omul a suferit de lăcomie și a pornit război. Mai ales franco-latinii, alias "romano-catolici". Ortodoxia a rămas pură, repet.
Mentalitatea mea, este a păcii lui Hristos. Dacă cineva m-ar ucide ca să-mi ia casa, și vine cu aramtă peste mine, i-o dau de bună voie, nu-i nevoie să ucidă pe nimeni. Asta mentalitate trebuie să avem, fiindcă suntem creștini și ne iubim vrăjmașii, cum ne învață Hristos, nu?

Deci, nu Narbonsis, nu doar Ortodoxia există pe mapamond, dar doar Ortodoxia aduce mântuirea. Doar în Ortodoxie, suntem noi, "turma mică": "Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăția." - Luca 12, 32. Ceilalți, înafara Ortodoxiei, nu se pot mântui, fiindcă doar creștinismul aduce mântuirea, iar creștini mai sunt ortodocșii, restul sunt eretici. Cum se pot mântui ? Hristos a spus clar: "Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor" - Matei 7, 21.

Fiindcă știm deja: "Intrați prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află. Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află." - Matei 7, 13-14.

Și mai știm: "Doamne, puțini sunt, oare, cei ce se mântuiesc? Iar El le-a zis: Siliți-vă să intrați prin poarta cea strâmtă, că mulți, zic vouă, vor căuta să intre și nu vor putea." - Luca 13, 23-24.

Răstignirea lui Hristos au făcut-o evreii, cu ajutorul romanilor, fiindcă ei cunoșteau Legea, nu putea să ucidă un prooroc, că pe destui i-a ucis deja, ci căutau să-L prindă pe Hristos în cuvânt și așa să-l ucidă. Dacă erau fanatici, ca musulmanii, Îl executau pe Hristos, în secret, Îl asasinau. Dar și Hristos a știut unde să vină, când să vină, în ce timp, în ce loc și de unde și cnd să pornească mântuirea omenirii.
Deci ce spun ? Evreii, nu erau fanatici, cu atât mai mult, creștinii (ortodocșii) nu sunt fanatici. Însuși "creștin ortodox", exclude orice urmă de fanatism, căci un "creștin ortodox", e un împlinitor al Legii Iubirii, cât mai bine cu putință poate el, nici gând de a ucide un alt om, sub orice circumstanță.

Iar frații mei, sunt toți oamenii de pe pământ. Frați din Adam și Eva. Unii sunt frați în Hristos, alții, sunt fii risipitori, eretici, păgâni, atei, dar tot frații mei sunt, ei sunt cei în suferință, în întuneric, în negare, în nemulțumire, în neacceptare, în minciună, în cădere, în iad, în moarte. Frații mei preaiubiți, atât de mulți suferă...

Frații mei din Apus, au pornit cel mai mare holocaust al umanității, produs vreodată de oameni: inchiziția și cruciadele. Au eradicat, au șters de pe fața pământului 5 mari civilizații. Mayașii, aztecii și alții. Ei, frații mei, ucideau în numele lui hristos (cu h mic, că-i drac acel hristos).
Împotriva faptelor acelor frați, și ereziilor în care și azi se scaldă, voi lupta toată viața, fiindcă le vreau binele, le vreau mântuirea. Și nu, nu am râs niciodată de slăbiciunile lor, ci am plâns...

Iartă-mă dacă te-a smintit puțina mea smerenie, roagă-te Domnului pentru mine, să primesc smerenie și orice crezi tu că am nevoie. Am nevoie cu adevărat că nimic bun nu am, și nimic bun nu fac. Vai mie, că sunt cel mai rău om și știu că așa este.

Hristos a înviat !

Biblia
Reply With Quote
Răspunde