![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am cunoscut persoane de o frumusețe fizică deosebită, însoțită de frumusețe spirituală, de delicatețe și modestie ce m-au impresionat. Pe de altă parte, am constatat că îngâmfarea și infatuarea merg de regulă, mână în mână cu prostia și nu cu frumusețea fizică. Până la urmă, frumosul este relativ, depinde mult și de cel care privește. Pentru a ne ține mândria sub control cred că, mai de folos decât o cură de îngrășare, ne este să înmulțim rugăciunile, nevoințele, faptele bune și bineînțeles, să cerem sfat (și) duhovnicului.
"Fiți întelepți ca șerpii și nevinovați ca porumbeii" (Matei 10, 16-22) Last edited by Monnis; 02.03.2015 at 11:36:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat priveste relatia ta, nu cauta sfat pe un forum sau alt loc public, real sau virtual, ci in inima ta, dupa o rugaciune fierbinte si sincera. Si da, si la duhovnic, desi el nu poate sti mai bine ca tine care sunt datele problemei. Dumnezeu sa iti ajute! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Psihologia nu are ca obiect construirea de sisteme de valori. Trebuie tu sa-ti stabilesti un sistem de valori si pe urma sa te "tii" de el in toate detaliile vietii cotidiene. Sa-ti controlezi emotiile iarasi nu stiu daca este o tehnica speciala, depinde despre ce emotii e vorba. Sunt emotii care izvorasc din sensibilitate pentru frumos, sunt emotii care izvorasc din nesiguranta de sine, complexe, etc. In general trebuie sa te feresti sa ai reactii imediate, daca se intampla ceva si simti ca te depaseste, ca o reactie imediata ar fi nepotrivita, pur si simplu-o aman-o.
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca aici depinde de caracterul, de educatia persoanei respective! Un om care este infatuat, ingamfat, etc nu face acest lucru neaparat din cauza faptului ca este mai inzestrat fizic (pana la urma frumusetea fizica este ceva relativ- de exemplul o femeie poate fi frumoasa pt un barbat, dar poate fi urata pt alt barbat), ci din cauza carentelor in educatie, din cauza mediului in care a crescut si s-a format, din cauza a ceea ce a vazut in familia lui, etc.
|
|
|||
|
|||
![]()
Iar in privinta problemei personale de care ati amintit- aici cred ca numai dumnevoastra si cu baiatul respectiv puteti sti care sunt sentimentele reciproce!
In situatii de natura asta, nici o persoana din exterior (fie el si psiholog), nu poate sa stie care sunt sentimentele dumneavoastra. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|