Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.02.2015, 20:15:55
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Theo cu privire la scena referitoare la oasele lui Elisei, spune-mi ceva: Dupa acel miracol cum s-au comportat fata de acele oase cei care au asistat si si cel care s-a atins de ele?
Pai eu atat stiu ca este descris in cartea a patra a Regilor, capitolul 13: se speriasera, aruncasera mortul in groapa, si lovindu-se de oasele Proorocului, acel om a inviat.
Banuiesc ca tu stii mai bine.
Spune pana la capat. Tu esti un biblist cunoscator, normal ca nu pot sti, in raport cu tine. Stii multe despre contextul mai profund al celor din Sfanta Scriptura, mai multe decat orice ortodox sau catolic de pe forum, deci spune tu mai bine tot ce stii.
Sorry 4 delay.

Last edited by Barsaumas; 20.02.2015 at 20:17:57.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 20:19:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

O zis si el 2 in loc de 4 ca sa vada daca stii despre ce e vorba :)

Poi nu e mare lucru de zis decat ca asta cu "ramasite umane" pur si simplu e un punct de vedere aberant.
Exista un precedent si ar trebui sa fie suficient.
Vechi 20.02.2015, 20:22:43
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Pai nu s-au comportat in nici un mod.Nici martorii si nici cel inviat.Foarte ciudat as spune, sa asisti la un asemenea miracol si sa nu ai nici o reactie fata de acele oase ale unui om sfant.Sau macar sa existe o concluzie in care sa se spuna ca ar fi trebuit venerate.Nimic, povestea se incheie in fix doua versete. Dar sa presupunem ca au fost prea uimit, fericiti, este o caracteristica a naturii umanei.Mai pun doua intrebari:

1.Ulterior acestui miracol cum s-au comportat evreii fata de acele oase ale lui Elisei?
2.Din acel context (II Regi 13.21) si pana la finalul Sfintei Scripturi de cate ori mai este amintit acel episod sau de cate ori este relatat in sensul de a fi subliniata necesitatea acordarii unui anumit respect/veneratie acelor oase ale unui om sfant?

Hint&tips: raspunsurile vor fi scurte :) PS: folosesc Biblie protestanta, de acolo vine diferenta de capitole, dar nu ma deranjeaza ce versiune foloseste cel cu care discut.As dori sa va reamintesc ca nu eu am fixat cadrul de discutie strict la Biblie.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 20.02.2015 at 20:31:02.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 20:36:01
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
Pai nu s-au comportat in nici un mod.Nici martorii si nici cel inviat.Foarte ciudat as spune, sa asisti la un asemenea miracol si sa nu ai nici o reactie fata de acele oase ale unui om sfant.Sau macar sa existe o concluzie in care sa se spuna ca ar fi trebuit venerate.Nimic, povestea se incheie in fix doua versete. Dar sa presupunem ca au fost prea uimit, fericiti, este o caracteristica a naturii umanei.Mai pun doua intrebari:

1.Ulterior acestui miracol cum s-au comportat evreii fata de acele oase ale lui Elisei?
2.Din acel context (II Regi 13.21) si pana la finalul Sfintei Scripturi de cate ori mai este amintit acel episod sau de cate ori este relatat in sensul de a fi subliniata necesitatea acordarii unui anumit respect/veneratie acelor oase ale unui om sfant?

Hint&tips: raspunsurile vor fi scurte :) PS: folosesc Biblie protestanta, de acolo vine diferenta de capitole, dar nu ma deranjeaza ce versiune foloseste cel cu care discut.As dori sa va reamintesc ca nu eu am fixat cadrul de discutie strict la Biblie.
Ok. Si de aici ce rezulta, dpdv al credintei reformate?
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 20:41:14
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Ca nu s-a acordat nici un tratament special.Iluminatu, speculatie inseamna sa merg dincolo de text, ori cadrul discutiei este strict textul, asa cum a fost el fixat prin ideea topicului.Eu doar am intrebat, in baza textului. Raspunsul este ca textul nu spune nimic desi ulterior a fost folosit pe post de argument.Subtirea linie a speculatiei :)

Cele doua intrebari ale mele raman valabile.Promit ca daca imi sunt aduse versete raspund.PS. initial vroiam sa discut in principal cu Igor (ca sa-i fac pe plac si sa nu-l confund cu Daniel) dar se pare ca spiritul latin, avantat si inflacarat, a trecut fara regrete peste solicitarea mea :) Igor...ce facem? Cand vrei sa incepem discutia?

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 20.02.2015 at 20:45:06.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 20:45:33
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Pai nu s-au comportat in nici un mod.Nici martorii si nici cel inviat.Foarte ciudat as spune, sa asisti la un asemenea miracol si sa nu ai nici o reactie fata de acele oase ale unui om sfant.Sau macar sa existe o concluzie in care sa se spuna ca ar fi trebuit venerate.Nimic, povestea se incheie in fix doua versete. Dar sa presupunem ca au fost prea uimit, fericiti, este o caracteristica a naturii umanei.
Sau, pur si simplu, asa cum sunt si alte locuri in Sf.Scriptura, nu era nevoie sa se explice in acest episod biblic ce trebuiau sa faca evreii pentru ca ... episodul nu era o noutate pentru ei, stiau ce trebuie sa faca in astfel de cazuri. Pur si simplu episodul era atat de familiar pentru ei incat nu a fost nevoie sa li se explice "noile proceduri". Se pare ca doar pentru voi, biblistii cei noi acest evenimente sunt curioase; si asta pentru ca ... NU CREDETI!!

Sa ne aducem aminte ca si dupa moartea Profetului Moise evreii i-au cautat mormantul si nu l-au mai gasit. De ce i-au cautat mormantul? Exista un cult al mortilor la evrei inca de la inceputurile lor ca popor.

Citat:
Scuze, dar astea sunt intrebari stupide, de avocat al diavolului! Cauti posibile invinuiri SPECULAND! JOSNIC!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 20:49:46
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Iluminatu cine l-a ingropat pe Moise,cati au asistat si de ce in acel mod? Mai usor cu jignirile, nu tin loc de argumente si nu ma impresioneaza. M-ar impresiona profund sa poti raspunde la cele doua intrebari, cu conditia sa fi citit Biblia cap-coada. Uimeste-ma :) PS: sa inteleg, conform celor spuse de tine, ca ati luat cultul mortilor din iudaismul popular? :) Discutia va deveni foarte interesanta, un parinte patristic ar fi ramas masca la argumentul tau :) Pai da un exemplu.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 20.02.2015 at 20:51:55.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 20:57:08
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Iluminatu cine l-a ingropat pe Moise, cati au asistat si de ce in acel mod?
Mai pelerinule, daca as stii numele celor care l-au ingropat pe Moise ti le-as spune cu draga inima. Iar eu sper din tot sufletul ca printre cei care au asistat la ingropare sa fi fost si Zamolxis.
Multumit cu raspunsurile?

Te rog, intrebarile stupide tine-le pentru tine, jignesti auditoriul!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 21:00:37
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Aoleu Iluminatu esti aproape de blasfemie, zeul mentionat de tine era un zeu pagan, al stramosilor nostrii, viteji dar foarte pagani.Nu a asistat saracu, acolo este descrisa o scena sfanta.Altcineva a fost acolo, nu glumi pe tema asta, amestecand paganisme cu Dumnezeu. Pai scrie in Sfanta Scriptura, Deuteronom, capitolul 34. Verifica te rog.Poti sa si comentezi dupa.

Nu cred ca Igor ma va jigni, este mai calm decat Daniel, sigur vom dialoga calm.Iluminatu este mai inflacarat de felul lui, dar uita ca eu sunt din alt film :) in raport de obiectul antipatiei sale. Imi este simpatic :)

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 20.02.2015 at 21:03:21.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2015, 21:04:23
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
Aoleu Iluminatu esti aproape de blasfemie, zeul mentionat de tine era un zeu pagan, al stramosilor nostrii, viteji dar foarte pagani.Nu a asistat saracu, altcineva.Altcineva a fost acolo, nu glumi pe tema asta, amestecand paganisme cu Dumnezeu. Pai scrie in Sfanta Scriptura, Deuteronom, capitolul 34. Verifica te rog.Poti sa si comentezi dupa.
You've been warned! :)

Serios, Knox sau Spurgeon au scris despre acest episod? Mie mi se pare evident ca cinstirea rekucvelor deruva direct din soteriologia Cristica. Adica Dumnezeu a inviat Trupul Ipostasului Sau, deci corpul martirului este sanctificabil. Cum am zis, un soi de chivot omenesc.
Reply With Quote
Răspunde