![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
M-a nimerit si pe mine ce putin pe jumatate; cu exagerari, dar pe jumatate, bingo!
Crestinismul pentru mine e apa de ploaie. Biblia e scrisa de oamni si interpretata, talcuita, pardon tot de OAMENI, pe care voi ii considerati sfinti sau aproape stfinti (pe ce criterii asta nu mai conteaza). Orice om, de l o varsta incolo poate citi si singuri Biblia si n-au nevoie de traducatori; lucrurile sunt mai simple decat toate talcuirile la un loc (unle se mai si contrazic). Exista Dumnezeu pentru mine, dar cel mai probabil nu e acela in care crezi tu; al meu e Universal, creatorul a tot ce ne inconjoara; al meu nu face diferente intre religii; isi iubeste toti fiii.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]()
Al tau este un idol oarecare.
La fel de bun ca nici unul, in definitiv. In concluzie si moralitatea ta e una care tine de circumstante si convenienta. Daca intr-o zi vei fi constransa sa o incalci, o vei incalca, la ORICE capitol. Asta pentru ca de fapt si de drept, dumnezeul tau nu-ti interzice nimic si iti permite practic orice atat timp cat ai motivatia si curajul sa o faci. Si asta pentru ca tu l-ai creat dupa imaginatia ta si la modul la care sa te accepte asa cum esti, fara sa-ti ceara nici un efort deosebit de a fi mai bun(a). Asta ca o parere din partea gazdelor, daca tot tii musai sa fii pe aici.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 18.02.2015 at 13:28:51. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
De ce mi se pare asta ironic? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Alin crede ca baza noastra morala nu se modifica dupa imprejurari, asa, ca asa avem noi chef. Deh, daca dumnezeul nostru ne lasa sa facem ce vrem...
Nu, Alin, baza mea morala nu se schimba, oricat si in orice directie ar batea vanrul. Esudata in mine. Crede-ma ca nu as putea sa ucid pentru ca asa ma trezesc io intr-o zi, cu ideea asta. Desi probabil as fi in stare sa ucid pe cineva care atenteaza la viata copiilor mei, in legitima aparare. Da, asta as fi in stare sa o fac si o recunosc. Cred ca orice om intreg la cap si-ar apara copiii, no matter what. Dar, cum ziceam, moralitatea nu se schimba dupa trend, dupa moda. Uite, de exemplu, eu nu sunt capabila sa urasc pe cineva, desi am si incercat de vreo 2-3 ori; in consecinta, nu dusmanesc pe nimeni. Pe cei care mi-au facut rau pur si simplu ii consider oameni pe care candva ii cunosteam mai bine, iar acum am cu ei o relatie in care daca ne vedem, ne salutat, schimbam 2-3 vorbe si mergem mai departe. Citat:
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema e ca imprejurarile nu s-au schimbat prea mult, deci nici morala nu. Dar vor veni si incercari, stai linistita. Atunci sa vezi cum stai cu credinta si morala, daca ai vea si sinceritatea de a recunoaste.. Insa vad ca iti e mai usor sa schimbi reperele morale si sa contesti invatatura sanatoasa decat sa-ti schimbi ideile/purtarile. Citat:
Dar din moment ce ai sarit cu argumentul la crima, inseamna ca ramane o plaja morala destul de mare sub ea care s-ar putea sa cunoasca variatii puternice. Si sa stii ca porti merrge in Iad cu multe lucruri sub crima. Citat:
Sunt oameni care nu sunt betivi sau fumatori de la natura ca sa zic asa, asta nu inseamna ca sunt virtuosi sau ca nu au alte slabiciuni care ii roade. Dar nu toti au sinceritatea sa-si recunosca patimile. Ba dimpotriva, atunci cand sunt pusi in fata lor, de obicei prefera sa-si schimbe credinta decat naravurile. Atunci ataca autoritatea Bisericii si ii resping invatatura, recurg la un "Dumnezeu de paie" care si-l confectioneaza adhoc si le incuviinteaza greselile.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|