![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ovidiu,
Scriai asa: ,,Părerea mea, nu îți este de folos să îndrepți preotul, ierarhul, chiar dacă am pleca de la premisa că aceștia ar fi în greșeală. Dacă dorești să vindeci pe cineva de vreo boală află că cel bolnav are mai multă nevoie de îngrijire, decât mustrare, de dragoste, decât de ură, de pace, decât de tulburare, de milă, decât de neîndurare. Când copilul tău a căzut și s-a lovit, ce faci? Îl mustri că nu a fost atent? Sau îi pansezi rana și te rogi lui Dumnezeu să-l vindece? Îndreaptă-ți toată râvna ta împotriva păcatului din tine și vei aduce mai mult folos, atât pentru tine cât și pentru Biserică al cărui mădular pretinzi că ești. Îndreaptă-te pe tine și mulți se vor îndrepta în jurul tău. Apoi, nu uita că noi nu sutem sfinți, ci păcătoși." Sfintii spun ca numai Dumnezeu este in masura sa schimbe parerea unui om. Cuvantul trebuie sa ajunga si la inima aproapelui si numai Dumnezeu il poate sadi acolo. Noi singuri nu putem face absolut nimic, din pacate. Daca vrea, Dumnezeu ne poate povatui si printr-un om pacatos: Viata Sf. Efrem Sirul [SIZE=4],,Odată își lăsă patria și aceasta fiindu-i poruncit ca dumnezeiescului Avraam, a ajuns la cetatea Edesa, pe de o parte, pentru închinăciunea sfintelor moaște, care erau întru dînsa, iar pe de alta, pentru întîlnirea cu un oarecare bărbat dintre cei cuvîn-tători, ca să ia model de viață de acolo. Acest lucru îl cerea de la Dumnezeu, adesea, zicînd: "Doamne, Iisuse Hristoase, Stăpîne al tuturor, învrednicește-mă ca, intrînd în cetatea Edesa, să mă întîlnesc cu acel bărbat, care va fi puternic a-mi grăi cele spre folosul sufletului". Astfel rugîndu-se, cînd a ajuns la porțile cetății, era îngrijorat: cum adică se va apropia de acel bătrîn, ce va afla de la dînsul și ce folos va dobîndi? Deci, călătorind astfel cu ațintirea minții, o femeie îndată îl întîmpină și aceasta era desfrînată. Negreșit al lui Dumnezeu lucru era acesta; căci pentru cele bune, de multe ori le rînduiește tainic pe cele potrivnice. Deci, sfințitul Efrem, astfel întîlnind pe desfrînata, stătea uimit oarecum, căutînd către dînsa, mîhnindu-se și pătimind întru sine cu sufletul, că nu i s-a împlinit cererea după rugăciune, ci cu totul potrivnic. Iar ea văzîndu-l, iarăși privea la dînsul cu ochi necuvioși. Și fiindcă astfel multă vreme se priveau unul pe altul, vrînd s-o rușineze și întru sfiala ce se cuvine femeilor a o aduce, i-a zis: "Pentru ce nu te rușinezi, o! femeie, privind la mine cu ochii ațintiți?" Și aceea zise: "Dar mie așa mi se cade a privi la tine, că din tine și din a ta coastă sînt luată. Iar ție ți se cade a te uita nu către noi, ci în pămînt, din care ai și fost luat". Acestea auzindu-le Efrem a mulțumit și femeii, pentru folosul ce a avut din vorbele ei, și lui Dumnezeu cu fierbințeală îi înălța mulțumire; care chiar prin cele fără de nădejde de multe ori poate face lucruri bune." Sursa: http://paginiortodoxe.tripod.com/vsi...rem_sirul.html [/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu una, recunosc ca nu; pentru ca daca as duce o viata de sfanta, nu mi-ar plati nimeni facturile, nu as avea un acoperis easupra capului si nici nu ar trebui sa ma intereseze asta. Eu recunosc ca n-as avea taria asta de caracter. Si io-s un exemplu banal, pentr ca nu am bogatii, nu am inca un acoperis deasupra capului, lucrez ca idioata pentru mai nimic, dar trebuie sa traiesc cumva... Dar oare cati dintre cei din patura sociala de "sus" ar renunta la comfortul personal, daca nu ciar luxul personal ca sa duca o viata de sfant? Iti zic eu, prea putini... Nu stiu sincer cati tindem spre sfintenie si cati luptam sa ne asiguram o viata de zi cu zi decenta... Eu una, prwfer o viata decenta decat o viata de sfintenie in care sa ajung moarta de foame; si eu ca eu, treaca mearga, dar n-am de gand sa imi tin viitorii copii fara un acoperis deasupra capului si fara sa le pot asigura un trai decent (mancare, imbracaminte si educatie). Si ca tot vorbeam de educatie, ma intreb, oare ce e la noi in tara nu se da o lege prin care un cetatean sa poata alege pentru copii lui metoda de homeschooling, astfe incat sa iti poti pregati copiii acasa, iar acesia sa dea doar exemane? (Eu as alege varianta asta, cel putin pentru scoala primara). Oare pentru ca sistemul de invatamant ar pierde prea multi bani??
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tocmai ca fiind mai aproape de sfintenie Dumnezeu iti va darui de toate. Nu a spus El : "Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea lui si toate vi se vor oferi" ? Sau citeste la Psaltire ,psalmul 36 de exemplu. Cunosc familii de tineri cu cate 4 ,5 copii ,copiii sunt frumosi ,sanatosi desi ei nu au cine stie ce venituri.Dar ii vad venind cu ei la bisrica ,ii impartasesc ,sunt o bucurie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sectarii in general - nu resping Sf. Scriptura, ci doar o interpreteaza dupa cum ii taie pe ei capul, spunand ca asa trebuie ea inteleasa. Si tu probabil esti cel mai bun exemplu de pe forumul asta, cum sa promovezi prostii sectare citand din cele sfinte si facand trimiteri la oameni cu viata sfanta? Cum? Intelegandu-i prost si vorbind si mai si. Citat:
Stgai ca n-ai de ce, tu esti infailibila, de la sfinti citire. Citat:
Citat:
Cum altfel te-ai putea folosi (bine) daca nu intelegandu-le bine deci avand un discernamant duhovnicesc cvasi-desavarsit? Asta ca sa fim si "ontopic" care e un exemplu clar a unei serii largi de abuzuri din partea ta la capitolul asta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista destule exemple de romani care au plecat la furat si tot hoti s-au intors daca n-au infundat puscariile pe acolo. Saracia pe de alta parte, desi nu e factorul determinat genereaza multe frustrari si potenteaza coruptia, mai ales in masura in care exista deja si e tolerata/incurajatata atat legal cat si social (ca la noi). Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Atata il duce capul, atata stie, atata poate. A fi "incorect politic" nu este nici o virtute daca este tot una cu badarania si ignoranta duhovniceasca ascunsa sub o paruta smerita nevointa. Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei au niste legi foarte dure vizavi de discriminare si in definitiv ai spus ca "m-au gasit in sistem si a fost ok" nu cred ca erau nevoie de 15min sa isi dea seama ca esti romanca. Puteai sa le mentionezi si daca asta era, se potoleau imediat. Puteai face apel si la politie. In rest, despre incompetenta se stie, se poate ca la noi sa existe mai mult interes/responsabilitate decat acolo.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Așa, așa...dă-i cu Maslu și Molitfe, Sfânta Liturghie nici nu mai contează.
Ți-am explicat cândva că dezlegările sunt destinate persoanelor demonizate, adică omului foarte bolnav care are nevoie de resuscitare. Dar când avem numai cuie în cap, e clar că vedem numai ciocane. Last edited by ovidiu b.; 16.02.2015 at 21:23:23. |
|
|||
|
|||
![]()
Taina Sfântului Maslu
http://biserica.org/ro/viataduhovnic...oral/maslu.htm |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sanatate | Mosh-Neagu | Postul | 255 | 30.07.2017 13:46:00 |
o rugaciune pentru sanatate | maria32 | Umanitare | 34 | 09.07.2015 16:05:09 |
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 134 | 26.11.2012 01:34:06 |
Religie alternativa | CristanN29 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 25.11.2010 12:05:42 |
Rugaciune pentru Sanatate | t_a_pirvu | Umanitare | 4 | 15.09.2010 12:58:53 |
|