Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2015, 11:05:02
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Ce crezi tu are mai puțină relevanță, chiar deloc dacă e cine știe ce aberație.
E adevărat că lumea e perfectă și acum dar mai puțin perfectă ca atunci. :)
Reply With Quote
Vechi 12.02.2015, 12:24:22
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

pai daca e mai putin perfecta, inseamna ca e imperfecta :))) pentru ca omul a facut-o imperfecta prin lucrarea sa...

Zi-mi te rog cu ce am aberat in ce am spus. Daca tot ai vb de aberatii, ca vb aberatii, macar argumenteaza sa pot casca si eu ochii, sa-mi pot da si eu seama unde si cu ce am aberat...
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2015, 14:21:45
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Eu, unul, astept citate din Sfintii Pariti si Invatatori ai Bisericii din care sa invat ca natura umana, ba chiar natura Universului era alta in starea primordiala. Ca erau alti atomi, alta materie, ca oamenii ar fi urmat sa se reprduca altfel decat prin pars genitalia. Am cerut citate din Sfintii Parinti, am primit citate din sfantul Larchet...

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 12.02.2015, 15:00:48
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu cred ca oamenii in starea perfecta din rai trebuia sa se reproduca, dar nu bag mana-n foc; porunca de "cresteti si va inmultiti..." nu mai stiu exact cand a fost data; inante sau dupa cadere?
Reply With Quote
Vechi 12.02.2015, 15:07:12
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
porunca de "cresteti si va inmultiti..." nu mai stiu exact cand a fost data; inante sau dupa cadere?
Si inainte si dupa.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2015, 15:11:41
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

daca a fost si inainte, atunci si eu astept ce asteapta si dl. Mihnea Dragomir :)

Dar ce mi-e mie clar, e ca omul, dupa cadere si mai ales in vremurile numite moderne, a influentat ff tare si negativ Pamntul (ca sa nu zic universul, ca as eagera probabil).
Reply With Quote
Vechi 12.02.2015, 15:48:06
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Așteptați.
Eu am dat un citat, sugestiv după părerea mea, cu destule indicații bibliografice.

Cine vrea să aprofundeze e liber s-o facă, inclusiv pe site sunt informații bune despre păcatul originar și ce scriu Părinții despre el.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2015, 16:28:09
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Arrow

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Nu cred ca oamenii in starea perfecta din rai trebuia sa se reproduca, dar nu bag mana-n foc; porunca de "cresteti si va inmultiti..." nu mai stiu exact cand a fost data; inante sau dupa cadere?
Dumnezeu a binecuvantat animalele ...prasiti~va si va inmultiti... ,iar pe oameni ...cresteti si va inmultiti....E interesant daca compari cele 2 binecuvantari: la animale,inmultirea era urmarea prasirii,pe cand la oameni inmultirea e urmarea cresterii.Probabil se referea la cresterea duhovniceasca prin viitoarea ascultare de Dumnezeu,nu la ceva trupesc caci erau maturi din punct de vedere fizic ...dar ,totusi,cum poate rezulta un copil dintr~o actiune pur sufleteasca de crestere si nu,de prasire,ca la animale?Poate pentru ca inmultirea la om ar fi urmat sa aiba loc printr~o alta metoda decat...prasirea?
Reply With Quote
Vechi 14.02.2015, 10:45:22
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Dumnezeu a binecuvantat animalele ...prasiti~va si va inmultiti... ,iar pe oameni ...cresteti si va inmultiti....E interesant daca compari cele 2 binecuvantari: la animale,inmultirea era urmarea prasirii,pe cand la oameni inmultirea e urmarea cresterii.Probabil se referea la cresterea duhovniceasca prin viitoarea ascultare de Dumnezeu,nu la ceva trupesc caci erau maturi din punct de vedere fizic ...dar ,totusi,cum poate rezulta un copil dintr~o actiune pur sufleteasca de crestere si nu,de prasire,ca la animale?Poate pentru ca inmultirea la om ar fi urmat sa aiba loc printr~o alta metoda decat...prasirea?
Foarte interesant ce spuneti. Si totusi, chiar si ideile Sf. Parinti, tot speculatii sunt, chiar daca din spirit de supunere organizational-ierarhica li se spune "talcuiri", pentru ca lucrul discutat aici nu e ceva ce Dumnezeu sa ne fi revelat in mod explicit.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2015, 11:07:58
Pelerin spre Rasarit
Guest

Question

Bin000 si eu am citit opinii exact pe sistemul expus de tine dar este o problema: versetul 24 din capitolul II din Geneza. La acel moment caderea inca nu avusese loc ori din cele spuse in acel verset rezulta trei aspecte: 1. la acel moment Adam si Eva erau primii oameni care nu aveau parinti in sensul clasic dar se vorbeste despre: oameni care isi vor lasa parintii si se vor uni trupeste unul cu altul.2. Inseamna ca viitorul umanitatii( cadere, relatii filiale si relatii sot-sotie dpdv trupesc) era deja stiut. 3. In caz contrar, daca nu admitem ideea asta, am putea spune altceva: daca Adam si Eva nu ar fi cazut si ar fi ramas in Eden, chiar daca ar fi avut urmasi intr-un alt mod decat cel clasic acestia,urmasii, din cele spuse in verset, urmau sa aiba relatii sexuale in modul clasic. Asta ar insemna ca nici macar in Eden lucrurile nu ar fi ramas la fel tot timpul, chiar daca am admite o exceptie la inceput. Mie lucrurile mi-se par complexe pe acest subiect.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 14.02.2015 at 11:14:06.
Reply With Quote
Răspunde