![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pe vremuri bunica-mea avea un vecin preot, care are parohie undeva la tara, dar a venit cand l-au rugat cam la toate inmormantarile si parastasele celor din familie ( chiar mi s-a parut ca il vad lacrimand la inmormantarea cuiva din familie), si odata cand au renovat a venit sa faca si sfestanie, si atunci normal ca a ramas la masa...dar in general e asa cum spune Inorogul, nu au voie sa faca asemenea servicii decat in parohia lor sau in institutiile pe care le deservesc ( parintele pe care il cunosc eu spre exemplu serveste la o astfel de institutie, si desi multa lume il mai solicita pt servicii la domiciliu, de obicei refuza...probabil se mai duce doar la cei foarte apropiati...) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De asta intrebam cum se face. |
|
|
|||
|
|||
|
Super.
Asta da socializare, nu facebook :)
|
||||
|
||||
|
Citat:
1. Total de acord. 2. Dulblu test e obligatori acuma din pacate.Nu stiu daca nu cumva si triplu test. Doar trebuie sa scoata si clinicile bani de undeva, nu? Sunt mai multe teste si analize obligatorii in sarcina decat credeam initial... gand: oare cum de pana acum cativa ani se putea trai bine mersi si fara zeci de ecografii (unele femei chiar exagereaza cu ele, chiar daca nu e o problema cu sarcina), si fara n analize si masuratori? Mai mult te sperie testele astea decat sate linisteasca. Si la masuratori, sa iti zica madicul ca e cu cativa mm mai mic sau cu cateva, putine, grame mai mic ca deja intri in semi panica. si atunci, nelinistesti si pruncul din burtica odata cu tine, ii faci rau facandu-ti tie rau? raspuns garantat: da. Cate avorturi au vrut sa faca medicii femeilor care nu au iesit la dublu test in parametrii si totusi copiii au iesit perfect sanatosi... Dar oare cate femei au avortat copii perfect sanatosi la recomanarea medicului bazat pe rezultatl dublu-testului?
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|
|||
|
|||
|
Ce povesti spui tu acolo?
Obigatoriu prin ce lege? Stiu pe cineva care mergea la o ginecoloaga unde era obligatoriu ecograf 3D si pozele la bebe, platite binenteles separat 10 RON/buc si era musai sa fie 2-3 buc. Si da, la fiecare vizita, o consultatie din asta te usura de vreo 200RON sau ceva mai mult, la banii de acum 4-5 ani. S-a dus in continuare acolo desi sunt probabil o duzina de ginecologi in orasul respectiv? Sigur ca s-a dus. Nu, copilul e chiar inteligent, nu e retardat desi parintii pot lasa impresia asta.
|
||||
|
||||
|
obligatoriu, vorba vine, dar sunt maternitati unde nu nasti daca nu ai anallizele astea, pe langa cele obligatirii. Si in plin travaliu nu stiu daca ii mai arde cuiva sa mearga de la medic la medic, de la maternitate la maternitate.
de-asta e important ca de la inceputul sarcinii sa sti unde si cu cine nasti si sa iti pui conditiile... in mod normal dublu si triplu test se recomanda daca esti ai peste 35 de ani.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|
|||
|
|||
|
Aiurea, nu e adevarat.
La cele "de stat" nu-ti pun nici o conditie, alea private nu refuza ele 40-50 milioane sau cat o mai fi acum doar ca n-ai facut niste teste.
|
||||
|
||||
|
Spre sută frăție, spre sută...
Celule stem, nenorociri, alea-alea...