Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2015, 21:58:33
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Da, teologia nu e cu nimic diferita de orice alta disciplina - in sensul ca ar trebui sa i se dea tot atata importanta ca si celorlalte materii care se studiaza in scoala iar sa nu devina optionala si trimisa in derizoriu. Cu atat mai mult cu cat teologia este o stiinta care, pusa in practica, conduce la "stiinta stiintelor".
Nu cred ca e posibil asta, e bine ca e optionala. Plus ca oricum crestinii nu se fac cu arcanul. Este optiunea fiecarei familii modul in care isi creste copiii.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 22:06:16
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Nu cred ca e posibil asta, e bine ca e optionala.
În sensul că nu poți cere unui evreu să facă teologie.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 22:08:28
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
Nu cred ca e posibil asta, e bine ca e optionala. Plus ca oricum crestinii nu se fac cu arcanul. Este optiunea fiecarei familii modul in care isi creste copiii.
De parca toti am deveni matematicieni, fizicieni, chimisti .. si totusi le studiem, nu?

Last edited by crinrin; 27.01.2015 at 23:44:38.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 22:13:55
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
În sensul că nu poți cere unui evreu să facă teologie.
Teologie i-o place, poate chiar ortodoxa, dar nu asta crestin ortodoxa. :)

Citat:
De parca toti a deveni matematicieni, fizicieni, chimisti .. si totusi le studiem, nu?
Pai da dar nu putem nega dreptul altor parinti de a-si tine copiii departe de religie. Tot ce putem face este sa ne imbunatatim si sa le oferim un model si astfel poate li se deschid si lor ochii si isi vor lasa copiii la ora de religie. Sau le putem spune cum fac martorii - imi pare asa de rau ca vei ajunge in iad, macar copilul lasa-ma sa-l scap. Cu asta sigur ii convingem.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 22:19:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Teologie i-o place, poate chiar ortodoxa, dar nu asta crestin ortodoxa. :)
Evident. :)
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 22:26:24
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Iuliu cum ar trebui predata in mod sistematic teologia in ciclul primar? Explica-mi cum vezi tu lucrurile, pe scurt.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 22:42:55
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Iuliu cum ar trebui predata in mod sistematic teologia in ciclul primar? Explica-mi cum vezi tu lucrurile, pe scurt.
Hai Pelerinule, zau, sunt atatea lucruri pe care i le poti spune unui copil. Numai despre animale si plante ii poti vorbi patru ani si nu se plictiseste. In al patrulea an ii poti preda chiar si istorie. Numai despre exodul evreilor ii poti vorbi tot anul.

Nu e treaba mea sa spun ce si cum, dar nu cred ca e imposibil. Uite eu mi-as fi dorit o ora de asta, erau ore la care stateam cu placere numai ca sa discut anumite teme.
Gandeste-te ca pe timpul nostru exista intr-un singur an, o singura ora de filozofie pe saptamana in liceu ( cel putin la mine la liceu - profil real ). Si era una din cele mai fabuloase ore. Toti se bucurau pana si loazele, ca nu-i mai stresa nimeni cu fizica sau matematica.

Last edited by iuliu46; 27.01.2015 at 22:45:22.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 22:33:51
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
Pai da dar nu putem nega dreptul altor parinti de a-si tine copiii departe de religie. Tot ce putem face este sa ne imbunatatim si sa le oferim un model si astfel poate li se deschid si lor ochii si isi vor lasa copiii la ora de religie. Sau le putem spune cum fac martorii - imi pare asa de rau ca vei ajunge in iad, macar copilul lasa-ma sa-l scap. Cu asta sigur ii convingem.
Nici Dumnezeu nu forteaza pe nimeni, cu atat mai putin noi. Problema reala e alta, ca vor fi multi copii ortodocsi care vor renunta la religie pe motiv ca e optionala. Stim prea bine cat de ortodocsi suntem chiar noi, ortodocsii.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 22:43:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Nici Dumnezeu nu forteaza pe nimeni, cu atat mai putin noi. Problema reala e alta, ca vor fi multi copii ortodocsi care vor renunta la religie pe motiv ca e optionala. Stim prea bine cat de ortodocsi suntem chiar noi, ortodocsii.
Pai e si vina noastra. Mai devreme sau mai tarziu trebuie sa privim adevarul in fata.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2015, 22:48:50
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

A, tu te referi la un fel de teologie-poveste.Ma speriasem, credeam ca vrei teologie sistematica in clasele primare :) Ps: nu le poti preda, in ciclul primar, orice poveste din timpul drumului evreilor prin pustiu.Stiu cel putin una care nu este pentru copii ci trebuie abordata mult mai tarziu, pt ca este foarte dificila.
Reply With Quote
Răspunde