Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2015, 22:21:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Eu văd. Avem de a face cu vechiul Daniel_Ortodox. Oare greșesc?
Nu are nicio legatura, el nu sustinea geocentrismul. E tot cineva care a mai fost pe forum, dar nu e Daniel.
Vechi 18.01.2015, 22:34:01
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Daca toti omenii,fara exceptie, au stat in Sheol/Iad, sau ce denumire considerati,pana la Hristos atunci inseamna ca Ilie,apreciat fiind de Dumnezeu, este ridicat la cer in viata si apoi trimis in Iad,deci undeva in cer a cunoscut moartea,nu pe pamant, si a ajuns in iad,desi era ridicat la cer in semn de apreciere.
Intrebare: din punct de vedere ortodox cum este tratata acesta problema,a corpului lui Ilie in cer?
Nici eu nu am citit despre asta si nu stiu daca exista explicatii pe tema asta.
Dar Sfantul Ilie nu a murit in cer, nu a murit deloc, va muri cand va veni pe pamant, in timpul Antihristului.
Se spuen ca la a doua venire a Mantuitorului oamenii de atunci nu vor muri, vor fi ridicati cu tot cu trupul. Probabil si sf. Ilie are un trup pnevmatizat.
Vechi 18.01.2015, 22:37:08
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Eu văd. Avem de a face cu vechiul Daniel_Ortodox. Oare greșesc?
ovidiu_b, gresesti ! Te-am scos din zona de confort cumva, ai o problema cu mine ? Ce nu-ti convine, nu dadeai tu lectii aproape ca un Sfant si ne spuneai ca avem de invatat unii de la altii, ca trebuie sa fim toleranti, ca asa si pe dincolo ? Si ce sa vezi, ai si inceput sa te comporti exact invers decat sugerai ?

Ce inseamna "avem de-a face cu daniel_Ortodox", e semn de pericol, iti chemi ajutoare ?
Stai ca-ti sar in ajutor imediat "cunoscutii" ... si incepeti sa dati "Report" la admin.
Asta-i duhul vostru ortodox ? SA VA FIE RUSINE !

Eu NU sunt Charlie !
Vechi 18.01.2015, 22:41:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Acuma, nu știu cum să-ți spun, Albert, dar parcă nu ne mai lipsește atât de mult Charlie! Îi cam continui tu activitatea, chiar pe forum, se pare...:)
Oare tu ești Charlie?
Ioan_Cezar, acuma nu stiu cum sa-ti spun, dar parca ai uitat care este subiectul acestui topic:
"Charlie Hebdo, sau terfelirea religiei in numele libertatii de expresie !"

Daca tu doat atat ai putut sa intelegi si ai avut nesimtirea sa insinuezi ca eu as continua activitatea unui "Charlie" nu pot decat sa ma declar dezgustat de asemenea specimene "crestine". SA VA FIE RUSINE !

Eu NU sunt Charlie !
Vechi 18.01.2015, 22:50:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu are nicio legatura, el nu sustinea geocentrismul. E tot cineva care a mai fost pe forum, dar nu e Daniel.
catalin2, tot la "geocentrism" ai ramas, altceva mai bun nu ai putut sa produci ?
catalin2, da repede un "Report" la admin, ca stiu ca te ocupi cu asa ceva ... parca asa te laudai, nu ?

Hai, sa vedem, care este de fapt problema voastra ? Cei de la Charlie Hebdo afirmau ca decat sa stea ca niste sobolani ascunsi in pamant mai bine prefera sa moara decat sa renunte la "libertatea de exprimare", si au platit pretul din pacate.

Voi ce faceti ? Cum vine cineva si va scoate din zona de confort cum va apuca pandaliile, va chemati intre voi, incepeti sa faceti reclamatii la admin, dar nu sunteti in stare sa va argumentati civilizat punctul de vedere. Cunosc de foarte mult timp acest "modus operandi", se pare ca aveti impresia ca este "forumul vostru", asa va purtati.

Voi nu aparati credinta ortodoxa, voi va aparati doar dreptul de a nu fi deranjati ! SA VA FIE RUSINE !

Eu NU sunt Charlie !

Last edited by AlbertX; 18.01.2015 at 22:56:18.
Vechi 18.01.2015, 22:55:06
Barsaumas
Guest

Implicit Off-topic:

Nu inteleg ce au unii cu Albert. El a postat chestiile acelea tocmai ca exemplu, ca sa fim in garda. Nu inteleg de ce unii ii sar in cap.
Vechi 18.01.2015, 22:59:31
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
catalin2, tot la "geocentrism" ai ramas, altceva mai bun nu ai putut sa produci ?
catalin2, da repede un "Report" la admin, ca stiu ca te ocupi cu asa ceva ... parca asa te laudai, nu ?
Hai, sa vedem, care este de fapt problema voastra ? Cei de la Charlie Hebdo afirmau ca decat sa stea ca niste sobolani ascunsi in pamant mai bine prefera sa moara decat sa renunte la "libertatea de exprimare", si au platit pretul din pacate.
Nu stiu ce treaba ai cu mine, eu am sustinut acelasi lucru, fa si tu distinctie, nu-i lua pe toti la gramada.
Vechi 18.01.2015, 23:03:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Nu inteleg ce au unii cu Albert. El a postat chestiile acelea tocmai ca exemplu, ca sa fim in garda. Nu inteleg de ce unii ii sar in cap.
Eu inteleg foarte bine, au fost deranjati ca i-am contrat in mai multe locuri si acum se fac ca nu inteleg de ce am pus link-ul ala. Daca vei fi un pic atent, doar Yasmina mai lipseste ... dar ea apare de obicei mai tarziu pe forum, la fel se va manifesta si ea.

Ei aparau "libertatea de exprimare" a caricaturistilor folosind tot felul de lozinci abstracte, iar acum cand am aratat cam ce fel de caricaturi foloseau ateii de la Cherlie Hebdo, mi-au si sarit in cap, furiosi nevoie mare,... dupa cum ai vazut s-au cam simtit cu musca pe caciula. Ipocrizia unora este foarte perfida si greu de perceput, dar astfel de situatii ajuta la descoperirea unor caractere care aveau o parere foarte buna despre ei insisi.
Vechi 18.01.2015, 23:07:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu stiu ce treaba ai cu mine, eu am sustinut acelasi lucru, fa si tu distinctie, nu-i lua pe toti la gramada.
catalin2, de ce nu le spui cine sunt daca esti asa sigur ca stii ? Cumva neica_nimeni sau neica_nimeni_altul ?
Pe viitor te rog sa nu mai faci aluzii la "geocentrism", eu am inteles punctul tau de vedere si gata, discutia s-a terminat de mult. Orice aluzie la "geocentrism" pe care o faci nu arata decat ca intr-un fel doresti sa jignesti pe cineva care crede altfel decat tine.

Si apropo de "geocentrism", cum crezi ca se incadreaza geometric unul pe altul urmatoarele concepte:
- Cer (totalitatea universului), cele 9 Ceruri (ale cetelor de ingeri pana la heruvimi) si Cerurile Cerurilor (tronul lui Dumnezeu) ?
Gandesti aceste concepte intr-un mod cuantic sau in unu mod simplu, geocentric cumva ? Repet, cum iti reprezinti in minte aceste concepte, geocentric sau altfel si daca altfel, poate ne explici cum ?

Last edited by AlbertX; 18.01.2015 at 23:17:42.
Vechi 18.01.2015, 23:16:33
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Eu inteleg foarte bine, au fost deranjati ca i-am contrat in mai multe locuri si acum se fac ca nu inteleg de ce am pus link-ul ala. Daca vei fi un pic atent, doar Yasmina mai lipseste ... dar ea apare de obicei mai tarziu pe forum, la fel se va manifesta si ea.

Ei aparau "libertatea de exprimare" a caricaturistilor folosind tot felul de lozinci abstracte, iar acum cand am aratat cam ce fel de caricaturi foloseau ateii de la Cherlie Hebdo, mi-au si sarit in cap, furiosi nevoie mare,... dupa cum ai vazut s-au cam simtit cu musca pe caciula. Ipocrizia unora este foarte perfida si greu de perceput, dar astfel de situatii ajuta la descoperirea unor caractere care aveau o parere foarte buna despre ei insisi.
Ai dreptate. Unii sunt foarte fascinati de falsa asemanare dintre "toleranta" si "smerenie". Asa cum dracu' Il mimeaza pe Dumnezeu, asa si toleranta lu' peste mimeaza fals smerenia. Asa ca unii explodeaza, doar fiindca le pui sub ochi efigia ororii. A descrie un rau NU inseamna a il ppropovadui, dar de...e mai greu.
Corect, sigur va apare si Yasmina, ceva mai incolo: "fiecare sa isi vada de sufletul sau, alea-alea", etc. Un fel de doi-vaticanizare a ortodoxiei, avind ca motor foarte viscerala frica de servicii secrete, autoritati, si conflictul cu ele.
Subiect închis