![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Faptul ca vrei si cauti vindecarea inseamna ca partea buna a ta este mai puternica decat partea intunecata.
Radacina vindecarii este credinta ta: credinta ca Dumnezeu te poate reintregi si lumina. Inainte de a cauta vindecare in afara trebuie mai intai sa incepi cu launtrul tau. Nevoieste-te sa crezi, sa repeti cu voce tare sau in minte de cat mai multe ori ca Dumnezeu poate, vrea si te va vindeca, ca iti va scoate in cale oamenii de care ai nevoie sa te ajute pentru pentru a invinge adictia, slabanogeala si fricile. Du-te la biserica pentru ca la biserica toti se roaga pentru toti, deci si pentru tine. Rugaciunea in biserica este foarte puternica, pentru ca prezenta Lui Dumnezeu acolo este puternica. Oricat de mari ar fi pacatele, farmecele sau blestemele care te vaneaza, indiferent daca ele vin prin altii sau din tine - toate vor fi spulberate de puterea rugaciunii in biserica si astfel vei incepe sa simti usurare / dezlegare de stransoare. Sa ai doar putina credinta, iar vindecarea si luminarea vor rodi negresit. Dumnezeu sa te ajute!
|
|||
|
|||
![]()
În general ma rog in mintea mea...de multe ori il întreb de ce îmi da toate astea? Ce am făcut eu sa merit o asemenea vviață?de ce îmi scoate in cale atâtea probleme? De ce ma lasa sa trec prin atatea încercări?Ii cer constant ajutorul in gand dar mai mereu când mie greu
..si il întreb de ce îmi scoate in cale doar rele si ispite?Am puține cunostinte de religie dar am fost educat in spirit religios si stiu ce înseamnă sa fi credincios... Si stiu ca nu sunt pt ca il caut si ii cer ajutorul doar la greu si la nevoie... Si știu ca nu e bine. Dar ma întreb de ce mia dat o viață așa? Ce am facut eu sa merit asta? Ma gândesc ca sunt încercări si El îți da cat poți duce... Dar eu nu mai pot duce deja..am ajuns la capătul puterilor.. Sunt intruchiparea tatălui meu...si ccând stau si ma gândesc viață lui si a mea sunt...aproximativ la fel... Am acelaș stil aceeași aptitudini aceeasi inteligenta si aceleasi debilitați..totul e tras la indigo...doar ca la mine sa întâmplat mai repede... Si ma bucur ca nu am întemeiat o familie ca sa traga toate astea din cauza mea.La fel si el a luato razna si avea momente ce alternau de la om cu capul pe umeri la nebun...si la fel apoi se plângea ca e bolnav ca a avut o viață grea ca nu știe de ce... Apoi sa dus la doctori si nu lau lămurit iar când nu a mai putut a înnebunit si apoi a căutat ajutorul bisericii si a lui Dumnezeu. Așa ca eu vrând nevrand ii calc pe urma...fac la fel..aceeași situație aceeași probleme aceeași nebunie.. Si acum caut ajutorul biserici.... Finalul bănuiesc ca va fi la fel si al meu. Eu sunt singur...si tre sa caut singur ajutorul... Si nu stiu daca voi fi in stare sa il găsesc. Astept o minune...dar sincer nu cred ca voi avea parte de ea... O sa merg la preot dar ma gândesc ce va putea face el sa ma scoată din starea asta si sa ma facă sa prețuiesc viață si sa fiu om normal,sa îmi schimbe gandirea, durerea,módul de a fi...suferința si trăirile si sentimentele?! De asta întrebam de un preot cu har sau sa fie mai special...cu puteri sau nu știu (am citit despre asemenea preoți desi mi se pare de necrezut) gandinduma ca un astfel de preot va putea face ceva sau sa îmi zică ceva..nu știu. |
|
||||
|
||||
![]()
Avem câtiva colegi de forum din Brasov, poate intra si citesc topicul tău si îti recomandă ei un preot la care să mergi, să te spovedesti, si să faci ce mai este necesar ca să trăiesti crestineste. Apoi, acum pe 1 Ianuarie se apropie sărbătoarea Sf. Vasile cel Mare, când în multe biserici si mănăstiri se citesc Moliftele Sfântului Vasile cel Mare - pentru vindecare de blesteme, vrăji si altele. Caută să fii si tu într-un loc unde se fac aceste molifte (nu se fac la toate bisericile - este mai nou o directivă BOR în sensul ăsta).
În acelasi timp, ar trebui să consideri si ideea de a merge la un psihiatru, pentru gândurile acelea de sinucidere care nu-ti dau pace. Pari să fii într-o stare foarte tensionată, ai multe gânduri accelerate, etc. Nu e bine deloc. Ai grijă de tine si să nu faci ceva necugetat. Nu esti singur, Dumnezeu este lângă tine în orice moment. Să nu uiti asta. Doamne ajută! |
|
|||
|
|||
![]()
Da...așa este am o situatie destul de complicata...am o luna jumate de când mam întors in țară după 5 ani in spania,si de acolo am fugit cum sar spune acasă cu bani de drum doar pe care mi ia dat mama,mi-am pierdut jobul acolo mi-au restructurat postul si mau dat in șomaj...dar si acolo nu făceam altceva decât sa toc salariu dintr-o zi si sa o chinui pe mama...am zis ca vin acasă si ma fac bine.. Ca poate acasă o sa fie altfel...am apartamentul nelocuit de când am plecat si am zis ca acasă o sa ma liniștesc si o sa ma rregăsesc dar nu e așa... Aici sunt singur si nu fac nimic.. In ianuarie trebuie sa ma întorc in Spania sa semnez somaju la fiecare 3 luni. Si nu ma pot angaja de moment in tara...dar pana atunci nu am nimic de făcut si am intrat in letargie...zac si ma gândesc ca nu am făcut nimic in viață...am aruncat totul pe apa sâmbetei si ma mustra conștiința..numi da ppace. Banii sunt o problemă ...pot spune ca sunt dependent de ei.Dar nu asta ma preocupă... Bani se fac muncind...doar ca eu nu ma simt in stare sa mănânc sau sa ma spăl câteodată... Așa depresie am darămite sa îmi caut un job...puff.
Ceva este in neregula cu mine si aici e problema,o conștientizez dar nu ii vad ieșire sau rezolvare, de moment nu imi permit un psiholog si nu cred ca mar ajuta prea mult,ma gândeam sa ma internez la nebuni la psihiatrie pt gândurile mele si ce îmi trece prin cap...dar nu stiu cum...si datorită faptului ca trebuie sa plec pe 5 ianuarie înapoi sa semnez altfel pierd șomajul ce e singura mea sursa de venit. Singura varianta in momentele de luciditate a fost găsirea unui preot care sa îmi dea un sfat sisa ma iîndrume.Doar ca nu stiu in ce direcție sa o apuc si unde sa caut,am tot căutat pe net dar nu am ggăsit info relevante de preoți din Brașov, așa ca o sa iau o biserica la întâmplare..care o fi...desi nu stiu ce si cum sa vb cu preotul... De asta am cerut ajutor aici...gandinduma ca cineva de aici m-ar putea ajuta cu o îndrumare spre o anumită biserica si un preot. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oamenii merg mai întâi la liturghie duminica, apoi intră si pe forum. Să sperăm că o să primesti ajutor si de aici. Doamne ajută! PS: sigur că până la urmă poti merge la orice biserică. Roagă-te să-ti scoată Dumnezeu în cale un preot care să te înteleagă. Last edited by mirela.t; 14.12.2014 at 06:51:17. |
|
||||
|
||||
![]()
Aici ai o listă cu bisericile ortodoxe din Brasov, vezi că sunt si numele preotilor si tel. de contact (dă click pe "detalii"):
http://www.protopopiatul-brasov.ro/c...at_brasov.html |
|
||||
|
||||
![]()
Iată un fragment din predica de azi, postată aici, prin care Părintele Galeriu răspunde, pe scurt, problemei ridicate pe acest topic:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Părintele alama;575166]Draga Marian, problema ta e grea si complexa si nu stiu cat se rezolva pe un forum. Niste povete generale sunt:
1. Cu tatal tau - am vazut oameni care au luat-o razna de la vraji. La mormantul parintelui Ilie Lacatusu din Bucuresti mai vezi asa ceva. Cineva trimite demonul in casa lor si demonul chinuie intreaga familie. Poate pentru pacate mari, avorturi, sau trimis. 2. Sunt 2 probleme aici din ce zici: A. Traiesti in pacate mari si ai o viata in afara Bisericii. De aici si chinul mare si tulburarea enorma de la diavol. Ti-a zis-o si preotul respectiv. Biserica in primul rand. B. E posibil sa te fi si imbolnavit si sa ai depresie, asa cum a zis si Mihnea. Trebuie sa faci asa: OBLIGATORIU 1. Sa mergi la o manastire si sa te spovedesti si sa vorbestsi cu un preot, sa-i zici tot ce ai pe suflet. 2. Incepe sa te rogi incepand cu seara asta. Eu iti zic sa citesti Paraclisul Maicii Domnului in fiecare zi de acum inainte, cel putin 40 de zile, pana se linistesc lucrurile. Si iti dau cuvantul meu ca se vor linisti. Ai pe net rugaciunea. 3. Mergi la un psihiatru, sa verifici daca nu esti in depresie. ------------------------------------ In incheiere: am vazut la psihiatru un baiat EXACT CA TINE. Mergea in viata prin santuri, jocuri de noroc, distractie, bautura. Si s-a demonizat rau de tot, era chinuit de diavoli, dar nu stia asta. Ajunsese la psihiatru pentru ca avea crize epileptice pe strada, sau un fel de epilepsie. Isi inghitea limba. Acasa nu putea sa stea pe balcon, zicea ca e cineva care ii zicea si il impingea de pe balcon sa se omoare. Nu mai stia ce e cu el baiatul asta, desi simpatic. Problema ta este viata dezordonata, si dracii pe care ii ai in gramezi dupa tine. Scapa de viata dezordonata si te spovedeste si se vor linisti lucrurile. Sunt si altii ca tine. Vezi in viata Sf. Efrem un baiat care dupa multe droguri, a venit diavolul in casa la el si-i zicea sa se sinucida. Ii aparuse in fata. Ia si te roaga cum ti-am zis si o sa se repare lucrurile. Zi-ne si noua cine era preotul de la Brasov. Si mai du-te la el, pentru ca sunt putini ca el in Romania.[/quote] Parintele Nicolae Floroiu din Valea Mare jud Covasna,am găsit info la vecina mea cu care am fot aatunci, am intrebat -o acum,doar ca ea e in anglia... |
|