Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.12.2014, 18:45:29
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Mai mult sau mai putin :)
Dpdv al credintelor religioase, se pare ca nu vom fi niciodata pe aceeasi lungime de unda ...in rest, avem si perioade mai bune, in care sa zic ca ne intelegem si e bine.
Acum nu stiu neaparat daca ruptura fiziologica s-a produs datorita viziunilor religioase diferite, desi el asa invoca, ceea ce mi se pare destul de ciudat...adica n-am mai auzit pana acum ca un barbat sa se indeparteze de femeia de langa el pe motiv ca ea e " mai crestina" decat el...a, sa-l indeparteze ea, prin habotnicism, da, asta am mai auzit, sau sa devina total neatragatoare ( asta daca s-a intamplat, nu contest, nu e din cauza religiei, ci a varstei, epuizarii fizice si psihice si depresiei)...dar in fine, el nu are cum sa isi dea seama de asta si probabil crede ca asa vreau eu sa fie pt ca asa imi cere religia ...
Sa nu vrea o femeie sa faca casa si familie cu un individ pt ca " nu e destul de bun crestin", mi se pare mai corect decat sa nu vrea el pt ca e " prea crestina"...e ca si cum ai spune ca nu vrei o anume femeie pt ca e prea buna sau prea frumoasa pt tine :); dar ma rog, pt un necrestin probabil toate astea sunt defecte :)
( iar eu nici macar nu sunt chiar asa o buna crestina incat un ateu sa fie inhibat, si sa creada ca nu ma poate convinge sa renunt, atata doar ca se pare ca nu e chiar atat de usor nici pt el, atata timp cat ma incapatanez sa " hang on"( atarn) de o cauza pierduta, din pct lor de vedere...)

In fine, si daca, sa presupunem, cuplul ar fi 100% crestin, care ar fi raspunsul corect ???
( sa incerce sa reinvie pasiunea si viata de cuplu, sau s-o lase moarta si sa traiasca ca fratii?)
Reply With Quote
Vechi 02.12.2014, 11:13:03
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
In fine, si daca, sa presupunem, cuplul ar fi 100% crestin, care ar fi raspunsul corect ???
( sa incerce sa reinvie pasiunea si viata de cuplu, sau s-o lase moarta si sa traiasca ca fratii?)
Să fie conștienți că toate-s de la Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 02.12.2014, 13:47:22
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Să fie conștienți că toate-s de la Dumnezeu.
Deci, daca se trezeste de la sine, bine, daca nu...asta e?
( daca celalalt sot nu mai vrea nimic de la tine, nu mai ii ceri nici tu?)

( unii s-ar simti usor nedreptatiti, poate, de atare situatie...fie ei si crestini; sistarea relatiilr de cuplu si a oricarei tentative de procreere, mai ales daca nu s-a implinit inca, este normal sa fie decizia unilaterala a unuia dintre soti ??? Exceptand desigur situatiile de incapacitate fizica, de boala, etc...)

Bine, acum, daca unul din soti chiar nu mai vrea si pace..tot n-ai ce sa faci si trebuie sa accepti voia lui, chiar daca e doar a lui si nu a lui Dumnezeu...doar nu poti sa-l silesti in nici un fel sa faca ceva ce nu mai vrea...
Intr-un cuplu necrestin ar putea fi motiv de despartire, dar asa... desi nici un crestin adevarat nu ar trebui sa fie egoist, sa se gandeasca doar la ce vrea el/ea, si nici sa ia de la sine putere decizia de a nu mai incerca sa procreeze, decat doar in caz de boala fizica sau psihica, sau incapacitate temporara...

Last edited by fallen; 02.12.2014 at 13:57:49.
Reply With Quote
Vechi 02.12.2014, 14:03:32
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Vezi că poți?
Reply With Quote
Vechi 02.12.2014, 17:08:35
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Ce pot? Nu pot nimic...

Daca nu e crestin, pot sa-l las sa-mi caut altul, poate gasesc, poate nu ( desi toti suntem, oficiali, crestini, si daca mai sntem si oficial cununati...nu se cuvine); daca e crestin, si nu mai vrea viata de familie, teoretic ar trebui sa se duca la manastire, si eu la fel...si decizia tot e luata, pt amandoi...

Dar oricum ar fi, daca e sotul sau sotia ta, si il iubesti...pna la urma trebuie sa accepti voia, decizia lui/ei, chiar daca e nedreapta, din pctul tau de vedere...daca nu vrea ceva, nu poti sa faci pe nimeni sa vrea, invers poate s-ar mai putea...
Reply With Quote
Vechi 02.12.2014, 19:05:19
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Citat:
Ce pot? Nu pot nimic...

Daca nu e crestin, pot sa-l las sa-mi caut altul, poate gasesc, poate nu ( desi toti suntem, oficiali, crestini, si daca mai sntem si oficial cununati...nu se cuvine); daca e crestin, si nu mai vrea viata de familie, teoretic ar trebui sa se duca la manastire, si eu la fel...si decizia tot e luata, pt amandoi...

Dar oricum ar fi, daca e sotul sau sotia ta, si il iubesti...pna la urma trebuie sa accepti voia, decizia lui/ei, chiar daca e nedreapta, din pctul tau de vedere...daca nu vrea ceva, nu poti sa faci pe nimeni sa vrea, invers poate s-ar mai putea...
Totusi nu e bine de luat o decizie definitiva la suparare sau la nervi; incercati sa discutati deschis cu partenerul dumneavoastra probleme de care ati amintit- daca doi oameni se iubesc cu adevarat, cred ca solutii s-ar putea gasi!
Reply With Quote
Vechi 03.12.2014, 08:50:24
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
... desi toti suntem, oficiali, crestini
Dacă oficial se referă la lege și la stat, la autoritatea regulilor/normelor unui stat, atunci e treabă lumească. Or, din câte știm cu toții din Biserică, creștinul nu e supusul vreunei autorități pământești din care să decurgă însușirea lui de creștin, aceasta nefiind o încadrare determinată în mod lumesc. Deși poate fi recunoscută public, în anumite situații.
Nu avem nevoie de permisiunea ori acceptarea statului pentru a fi creștini. Și nici nu suntem împotriva statului și a legilor lui.
Creștinii se numesc așa nu în virtutea unor delimitări lumești, ci deoarece fac parte din altă ordine: Împărăția lui Dumnezeu. Care nu este din lumea aceasta.
Deci e un nonsens să ne numim singuri "oficial creștini". Oficial suntem, poate: români, plătitori de TVA, cetățeni cu drept de vot, membri în comitete și comiții, deținuți politic, pensionari, emigranți etc. Dar nu creștini. Nu oficial.

*
Nu putem fi oficial: blonzi, grași, inteligenți, împăciuitori, talentați, stupizi, vecini, femei, copii, smeriți, mândri, scunzi sau verzi. Deși suntem, poate, câte ceva din toate acestea. Dar nu oficial!

*
De ce trebuie ca totul în ființa noastră să fie încadrat și acceptat oficial? Trebuie să îmi depun cererea și pentru ficatul meu ca să fie OK oficial? Și dacă e vreo globulă roșie (hopa, asta e comunistă!) care scapă nedeclarată și neacceptată oficial, trebuie că am făcut vreo faptă penală?
Nu mai poate să rămână nimic în om dacă nu e solicitat, îngăduit și validat oficial?
A fi creștin ar trebui să rămână ultimul lucru din lume și din om care să fie recunoscut oficial...
De fapt nu are ce căuta în ordinea oficială a lumii. Întrucât e, în esența sa, absolut neoficial.

P.S. Fallen, nu am scris din împotrivire față de tine, față de expresia pe care bănuiesc că ai folosit-o așa, în viteză, fiind centrată pe alt gând principal. Am profitat însă de ocazie ca să dezvolt problema întrucât, într-adevăr, am mai auzit expresia "oficial creștin", nu o dată. În presă uneori, etc. Și nu pot fi nepăsător cu treaba asta.

Last edited by Ioan_Cezar; 03.12.2014 at 09:34:33.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2014, 09:16:53
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

"Oficial" cred, din punctul ei de vedere, botezați creștinește.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2014, 09:47:29
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Intr-un cuplu necrestin ar putea fi motiv de despartire, dar asa... desi nici un crestin adevarat nu ar trebui sa fie egoist, sa se gandeasca doar la ce vrea el/ea, si nici sa ia de la sine putere decizia de a nu mai incerca sa procreeze, decat doar in caz de boala fizica sau psihica, sau incapacitate temporara...
Dar aici e vorba de un cuplu , nu de o familie legata de sfanta taina a casatoriei.Gandeste ca in spatele acestui comportament se afla o decizie ,poate vrea sa va despartiti.Dati slava lui Dumnezeu ,orice s-ar intampla.
Reply With Quote
Vechi 08.12.2014, 17:08:29
ioana5760 ioana5760 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2014
Locație: Romania
Implicit

Citat:

Sa nu vrea o femeie sa faca casa si familie cu un individ pt ca " nu e destul de bun crestin", mi se pare mai corect decat sa nu vrea el pt ca e " prea crestina"...e ca si cum ai spune ca nu vrei o anume femeie pt ca e prea buna sau prea frumoasa pt tine :); dar ma rog, pt un necrestin probabil toate astea sunt defecte :)
Oooo, daa, sa stiti ca pentru multi barbati chestia asta ca femeia e crestina e intr-adevar o mare problema... nu vor casatoria cu asa o femeie. E cat se poate de reala treaba pe teren. Nu le place asa o viata, nu vor sa duca asa o viata.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 07:21:11
familia crestina catalinabalhui Despre Biserica Ortodoxa in general 6 30.03.2009 21:07:21
5 ORE PE ZI CU FAMILIA adrian010155 Generalitati 2 30.07.2008 16:50:22
5 ore pe zi cu familia Ionelaangel Generalitati 2 02.02.2007 17:59:09
Familia maria55 Generalitati 10 01.11.2006 17:09:42