Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Tu vei semna petiția?
Da 2 9,52%
Nu. 19 90,48%
Votători: 21. Nu poti vota in acest sondaj

Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.11.2014, 21:23:55
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Imi pare logic ca toti de alte religii si ateii voteaza contra, ar fi fost tare sa fi votat pentru.
Vechi 19.11.2014, 21:53:51
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Imi pare logic ca toti de alte religii si ateii voteaza contra, ar fi fost tare sa fi votat pentru.
Toleranta este de aur. Nu conteaza religia lui Iohannis, conteaza faptele pe care o sa le/nu o sa le faca.
Vechi 19.11.2014, 22:05:10
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Toleranta este de aur. Nu conteaza religia lui Iohannis, conteaza faptele pe care o sa le/nu o sa le faca.
Aia e, ca nu are de nici unele, are doar pile mai sus si afiliere cu escroci.
Vechi 19.11.2014, 23:10:57
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Angry

Măi, măi... S-au terminat problemele, asta e singura care a rămas... Să se convertească cei cărora nu va convine ce religie are... Și vă mirați ca sunteți considerați habotnic sau fanatici... Păi, cu o asemenea gândire nu va mai mirați. Dacă nu vă convine ca e președinte sau că are o alta religie, nu va ține nimeni în țară... Sunteți liberi sa mergeți unde vreți.
Doamne, ce idei cretine pe cel/cei care au făcut petiția. Pai oamenii ăia chiar nu au toate țiglele pe casă. România nu e o tara ortodoxa... Punct. Majoritatea nu decide ce fel de stat e România, nu în cazul ăsta.

Doamne, iartă-mă, dar deja mă dispară fazele astea. Am luat-o cu toții razna!!!!! Nu
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Vechi 20.11.2014, 00:41:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Măi, măi... S-au terminat problemele, asta e singura care a rămas... Să se convertească cei cărora nu va convine ce religie are... Și vă mirați ca sunteți considerați habotnic sau fanatici... Păi, cu o asemenea gândire nu va mai mirați. Dacă nu vă convine ca e președinte sau că are o alta religie, nu va ține nimeni în țară... Sunteți liberi sa mergeți unde vreți.
Doamne, ce idei cretine pe cel/cei care au făcut petiția. Pai oamenii ăia chiar nu au toate țiglele pe casă. România nu e o tara ortodoxa... Punct. Majoritatea nu decide ce fel de stat e România, nu în cazul ăsta.
Doamne, iartă-mă, dar deja mă dispară fazele astea. Am luat-o cu toții razna!!!!! Nu
Pentru sucesiunea la tronul britanic chiar si casatoria cu cineva care e de alta religie (catolic) duce la pierderea acestui privilegiu.
Domnitorii romani trebuiau sa fie ortodocsi. Unii domnitori s-au convertit la ortodoxie (de la catolicism) pentru a fi in legea poporului. La aducerea unui domnitor german s-a facut o exceptie, dar s-a stipulat in Constitutie ca trebuie sa isi boteze copiii ortodox. De aceea Regele Mihai este ortodox, nu catolic. Regina Maria, care era protestanta, s-a convertit la ortodoxie, ca sa fie in legea poporului. Fiica Regelui Ferdinand, Principeasa Ileana, s-a calugarit si a infiintat o manastire in SUA. Chiar si turcii, cand au adus domnitori straini, au trebuit sa aduca de aceeasi religie, adica greci.
Inteleg ca ore de religie nu ati facut si nu ti-au placut. Dar cu istoria ce ai avut? Ignoranta naste monstrii (de exemplu plecati toti ortodocsii in alta tara). N-am zis ca sunt de acord sa se converteasca presedintele, am raspuns doar la iesirea ta.
Vechi 20.11.2014, 01:02:58
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Mai erau niste secte dubioase in America, nu or fi toti acum crestini doar daca spun si ei Hristos. Altfel dam la colt toata istoria Bisericii si actiunile sfintilor. Ca sinoadele nu s-au intrunit doar pentru ca se plicitiseau sfintii.
Crestini sunt cei botezati in Biserica si credinciosi. Cei din afara ei, care cred si ei in ceva erau numiti eretici (daca aveau credinta gresita) sau schismatici (daca erau doar despartiti de Biserica). Pana in sec. XX doar aceste denumiri erau (inclusiv catolcii ne numeau schismatici). Dar odata cu ecumenismul s-au mai amestecat invataturile, oamenii au mai putina intelegere decat cei dinainte.
Adica dupa explicatia dvs,se intelege ca si toti aceia care nu au de-a face cu biserica si cu credinta,insa au fost botezati by default cand erau prunci-sunt si ei crestini ba mai mult crestini decat cei care fac parte din alte congregatii"crestine"insa sunt activi dpdv religios...
Eu din contra,inteleg ca acestia(botezati ortodocsi care nu-L recunosc pe Dumnezeu) sunt atei!

Dumnezeu poate ca o sa ii ierte in final pe cei rataciti de Biserica(insa activi spiritual in alte culte) vizavi de cei care IL urasc,Il reneaga si Il ponegresc ca alegere personala sau nu doresc sa-L recunoasca ca Dumnezeu!
Parerea mea,in tot cazul!

Eu sunt mai toleranta cu"ceilalti"...de ce nu as fii? Nu sunt eu de teapa lui Dumnezeu sa le judec alegerile(nu fac referire la dvs.in mod concret).
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 20.11.2014, 01:06:30
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Si daca se boteaza ortodox, si se dovedeste un mare binefacator al neamului, asa ca Stefan cel Mare si o sa il facem si pe el sfant...
Nu știm ce ne așteaptă. Avem și temeri și speranțe, fiecare după mintea și inima lui și după înrâuririle spre care se apleacă.
Iar dacă Johannis ar face, în calitate de Președinte, fapte demne de un sfânt, iar Biserica l-ar găsi demn de a fi canonizat: care ar fi oare problema? Și cine ar avea de suferit?
Mai degrabă să ne rugăm pentru asta!
Dacă ne cunoaștem adevăratele nevoi, limite și speranțe... Dacă ne dăm seama, adică, în ce situație ne aflăm ca țară, ca popor, ca oameni creștini etc.

Dacă ne considerăm creștini ortodocși, cred că lucrul cel mai bun este să ne rugăm pentru Președintele țării, să îi dorim sănătate, putere de muncă și lumină de la Bunul Dumnezeu pentru încercările prin care acest om, iată, trebuie să treacă.

Oare Președintele se gândește la noi, ortodocșii, cu încredere? Cu fruntea senină?
Oare Președintele nu are nevoie de rugăciunile binecredinciosului popor?
Oare Președintele își poate face treaba doar sub presiunea adversarilor, dușmanilor și cerințelor stringente ale stării de azi a țării?
Oare Președintele trebuie musai să rămână singur printre români și încolțit și pândit pe motiv de apartenență religioasă?

Dumnezeu să îl apere pe Președintele nostru și să îl ferească de soarta neagră a altor președinți și conducători de neam din istorie...
Da, să ne rugăm ca Președintele nostru să devină Sfânt, pentru binele lui și al nostru, al tuturor românilor de pretutindeni, spre slava lui Dumnezeu! AMIN+

*

"[...] Dragii mei, v-am arătat până acum șase categorii de sfinți: apostoli, prooroci sau învățători, mărturisitori, mucenici, ierarhi sau clerici și cuvioși.
Toți aceștia, însă, par poate prea îndepărtați de viața noastră cotidiană, astfel încât să li se poată părea unora sfințenia o vocație prea specială pentru noi, prea exterioară sau prea rezervată doar anumitor persoane, în timp ce Dumnezeu ne adresează tuturor îndemnul: Fiți sfinți, că Eu, Domnul, sunt sfânt! (Lev. 11, 45).
Așadar, când a zis Fiți Sfinți!, nu S-a adresat doar ucenicilor Săi, ci tuturor, pentru că sfințenia este o vocație a dumneavoastră a fiecăruia, indiferent de neam, de rasă, de pregătirea intelectuală, de poziția socială sau de munca fiecăruia; cu toții suntem chemați la sfințenie."
http://www.episcopiaslatinei.ro/2009...ul-sunt-sfant/

Last edited by Ioan_Cezar; 20.11.2014 at 01:26:28.
Vechi 20.11.2014, 07:41:02
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Pentru sucesiunea la tronul britanic chiar si casatoria cu cineva care e de alta religie (catolic) duce la pierderea acestui privilegiu.
Domnitorii romani trebuiau sa fie ortodocsi. Unii domnitori s-au convertit la ortodoxie (de la catolicism) pentru a fi in legea poporului. La aducerea unui domnitor german s-a facut o exceptie, dar s-a stipulat in Constitutie ca trebuie sa isi boteze copiii ortodox. De aceea Regele Mihai este ortodox, nu catolic. Regina Maria, care era protestanta, s-a convertit la ortodoxie, ca sa fie in legea poporului. Fiica Regelui Ferdinand, Principeasa Ileana, s-a calugarit si a infiintat o manastire in SUA. Chiar si turcii, cand au adus domnitori straini, au trebuit sa aduca de aceeasi religie, adica greci.
Inteleg ca ore de religie nu ati facut si nu ti-au placut. Dar cu istoria ce ai avut? Ignoranta naste monstrii (de exemplu plecati toti ortodocsii in alta tara). N-am zis ca sunt de acord sa se converteasca presedintele, am raspuns doar la iesirea ta.

România nu e nici regat, nici stat condus de Biserica (îmi scăpa denumirea). Când se schimba constituția în sensul asta, ne conformam, până atunci, conformati-va voi.
Sunt destule probleme în stat care trebuie rezolvate, și religia conducătorului e ultima problemă.

Ponta tare ortodox este... După botez o fi, dar faptele și chiar și vorbele arată exact contrariu a ceea ce ar trebui sa fie un creștin ortodox.
Pai am avut o ieșire ca a avut și Dalian o ieșire cu topicul ăsta. Ori e democrație, ori altceva.
Am făcut religie și n-am nimic cu religia în acolo, dar sa se facă o programa care chiar sa le ofere elevilor o ora de religie ortodoxa completa, sa ofere toate informațiile care sa ii ajute, nu sa pățească ca mine sa facă 11 din 12 ani aceleași lucruri și sa își piardă interesul. Sa fie mai multi profesori de religie care chiar vor sa ofere elevilor o ora în care sa invete ceva și nu sa ii plictisească. Sunt și profesori buni de religie, dar prea putini. După ce am schimbat 7 profesori de religie, în ultimul ceas, clasa a 12a, am prins și eu un profesor de religie care a știut sa își facă ora, dar, nu sunt toți asa. Dacă doar eu am prins 7 profesori neinteresați pana la al 8-lea, nu cred ca e prea diferita situația în restul tarii.
Vechi 20.11.2014, 08:29:58
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Ponta tare ortodox este... După botez o fi, dar faptele și chiar și vorbele arată exact contrariu a ceea ce ar trebui sa fie un creștin ortodox.
Hai să ne uităm mai mult DOAR la noi.
Citat:
Ori e democrație, ori altceva.
Nu e democrație.
Vechi 20.11.2014, 09:28:22
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

PRACTIC nu e, ca nu e lasata sa fie, fie de oameni simplii, ca cei care cer convertirea altora ca nu mai puteti de grija tarii + multi altii care sunt convinsi ca regimul Ceausescu era multmai bun, fie de politicieni care reusesc sa ne tina in urma cu vreo 50 de ani.

Si TEORETIC in Romaia este democratie ="un regim politic care se bazează pe voința poporului. Principiile de bază ale democrației sunt votul universal și suveranitatea națiunii".

Deci nu e nici regat, nici dictatura nici altceva, repet, teoretic. Ca toata lumea se poarta ca in regimul trecut, asta e o alta poveste...

Da, ne uitam la noi, logic, dar noi nu am candidat la prezidentiale; noi nu am fost in batalia pentru a fi reprezentantul tarii; deci da, ma uit la el; si nu ma uit la ce religie are, ma uit la feul lui de a fi si la fapte, iar Ponta numai fapte si atitudine de crestin ortodox nu are. Macar Iohanis nu este ortodox si a recunoscut-o; el nu s-a dat mare ortodox. Dar voi aveti ceva cu cei care nu sunt ca voi se pare; aveti impresia ca doar ortodocsii pot fi oameni buni si doar ortodocsii ar fi in stare de ceva fapte bune si concrete... Uitati sa priviti in jur la statele mai dezvoltate; voua va trebuie neaparat un ortodox (cu numele - ca altfel de ortodocsi nu gasim in politica romaneasca, din cate se vede) la putere; nu conteaza ca ar putea face ceva, fie el si lutheran, ateu sau orice altcecva; e nasol cand incepi sa etichetezi un om in functie de religia pe care o are si nu in functie de ceea ce face/poate face; nu prea mai conteaza in primul rand ca el e tot OM...
Asa ca privitul DOAR la noi nu ne ajuta ca tara, ca stat.
Totusi, cum se face ca din ~6.288.769 total votanti cu Iohannis, ~5.452.363 ORTODOCSI au votat cu el, si doar ~4.564.220 de ortodocsi au votat cu Ponta? Oare pentru e asa ortodox cum sustine presa si oamenii?

PS: Calculele nu sunt preluate de nicaieri, am facut eu un calcul aproximtiv, tinand cont de numarul de votanti cu Iohannis, nr. de votanti cu Ponta si procentul de cetateni romani avand religia ortodoxa.

Si totusi se pare ca e democratie, cel putin pe alocuri; poporul si-a ales conducatorul, si nu in functie de religie, in functie de siguranta aparenta care a oferit-o Klaus Iohannis, in functie de diferenta de comportament intre cei doi candidati, in functie de ce si cat au vorbit, in functie de realizarile lor (Iohannis, realizarile/nerealizarile de la Sibiu si realizarile si mai ales nerealizarile lui Ponta in functia de prim-ministru, o functie in care putea demonstra ca merita functia de presedinte). Am ales in functie de ce ni s-a oferit, in funcie de ce s-a vazut (mergeti prin Sibiu - veti vedea realizarile de-acolo, haideti in Tg. Mures, veti vedea realizarile unui coleg de partid de-al lui Iohannis - Dorin Florea (diferenta de dinainte sa ajunga Florea primar, inainte de 2000, si prezent sunt imense in oras).

Ok, eu momentan ma opresc aici momentan...

^^Amin +
Sa ii dea Dumnezeu mintea, forta si discernamntul necesar, astfel incat sa ne conduca la o Romanie mai buna, sa reuseasca a refaca macar o parte din ce au distrus cei de dinaintea lui; sa reuseasca sa ne conduca demn, spre un trai demn al tuturor, spre realizari.

Last edited by Corinusha; 21.11.2014 at 10:16:08.
Subiect închis