Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.11.2014, 14:39:24
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
As putea raspunde eu in locul Inorogului, cred, fara sa gresesc, la intrebarea "respect pentru ce?"
De fapt, e respect pentru cine, nu pentru ce. Pentru credinta si valorile familiei si/sau prietenilor care fac botezul, nunta etc.
Ia sa ne gandim, cat de bucuros va fi cineva credincios ca prietenul lui si-a batut joc de botezul copilului lui? Plus ca va trebui sa se gandeasca daca botezul copilului ar putea sa nu fie valabil. Din punctul de vedere al credintei e un mare pacat sa minti in legatura cu cele sfinte.
Dar daca toti sunt la fel, fara prea multa credinta si ignoranti, n-o sa se gandeasca nimeni la acestea. Cel care ar trebui sa se gandeasca este preotul.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2014, 14:46:28
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ia sa ne gandim, cat de bucuros va fi cineva credincios ca prietenul lui si-a batut joc de botezul copilului lui? Plus ca va trebui sa se gandeasca daca botezul copilului ar putea sa nu fie valabil. Din punctul de vedere al credintei e un mare pacat sa minti in legatura cu cele sfinte.
Dar daca toti sunt la fel, fara prea multa credinta si ignoranti, n-o sa se gandeasca nimeni la acestea. Cel care ar trebui sa se gandeasca este preotul.
Situatie ipotetica. ...Atat de ipotetica incat este reala :).

Un non-crestin doreste sa contribuie material pentru a organiza o masa mare la cantina saracilor. Doreste sa organizeze o masa pentru niste copii de la un orfelinat. Pentru asta apeleaza la un preot crestin-ortodox si il roaga sa ii puna la dispozitie cantina bisercii.

Ce crezi tu ca trebuie sa faca preotul?

Astept raspuns.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2014, 15:34:01
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
Situatie ipotetica. ...Atat de ipotetica incat este reala :).
Un non-crestin doreste sa contribuie material pentru a organiza o masa mare la cantina saracilor. Doreste sa organizeze o masa pentru niste copii de la un orfelinat. Pentru asta apeleaza la un preot crestin-ortodox si il roaga sa ii puna la dispozitie cantina bisercii.
Ce crezi tu ca trebuie sa faca preotul? Astept raspuns.
Raspunsul mi se pare simplu. Toti cei care vor sa ajute copiii de la orfelinat o fac la orfelinat. Chiar si prin biserica se organizeaza ajutoare pentru orfelinat, iar acestia merg acolo, la orfelinat, inclusiv preotul.
Dar ia sa arat cat sunt eu de marinimos, plus o sa arat si cum sunt eu mai bun decat un preot, gasesc eu ceva.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2014, 16:30:20
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Raspunsul mi se pare simplu. Toti cei care vor sa ajute copiii de la orfelinat o fac la orfelinat. Chiar si prin biserica se organizeaza ajutoare pentru orfelinat, iar acestia merg acolo, la orfelinat, inclusiv preotul.
Dar ia sa arat cat sunt eu de marinimos, plus o sa arat si cum sunt eu mai bun decat un preot, gasesc eu ceva.
:)))) Rapsuns simplu? Nu stiam ca trebuie sa scriu cateva pagini in care sa descriu acea situatie ipotetica. Acum trebuie sa spun si daca mancarea era grasa, daca omu' adusese Cola sau Pepsi? Omu' nu dorea sa tina discursuri despre evolutionism, daca asta era problema. Nu dorea decat sa ajute niste copii sarmani. Atat si nimic mai mult!
Imagineaza-ti, macar acum, ca solutia cu cantina bisericii era mult mai la indemana decat orice alta solutie, pentru care ar fi trebuit sa faca eforturi suplimentare sau sa renunte la o parte dintre beneficiari.

Oricum, inteleg de la tine ca trebuie cautate absolut toate alternativele inainte de a face o asa grosolanie. Doar daca nu exista nicio alta varianta problema incepe sa devina valabila. In rest, ii spunem omului sa faca pasi :).
Reply With Quote
Răspunde