![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Woooow, ati scris mult azi. Se pare ca ati avut ce discuta, eh? Iata si contributia mea adusa discutiei:
Citat:
Citat:
N-am zis ca e ceva rau in icoane in scoli publice. Dar in momentul in care agati o icoana, sa fii pregatit sa agati si alti idoli ale altor religii. Mi se pare mie, sau scoala "publica" nu se numeste si ortodoxa? Pe principiul spus de tine, ar trebui sa fiecare religie sa-si faca scoala ei, inclusiv scoala crestin-ortodoxa, si sa lase toata lumea scolile publice in pace (n-ar fi o idee asa rea, dar parca sunt prea multe scoli private). Pentru ca minoritatile acelea au exact aceleasi drepturi ca si tine. Nu esti mai presus decat nimeni in tara asta daca esti ortodox, si nu esti mai inferior daca esti alta religie. Nu-mi amintesc sa fie mentionat undeva ca Romania este o teocratie. |
|
||||
|
||||
![]()
Dacă spui de două ori o prostie, nu-i crește valoarea, sp știi!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai fost tu pe alte continente si ai vazut prin scoli in Japonia,pe Iisus? Sau in Africa?sau in India?Pe aceste continente crestinii sunt in minoritate si nu au cerut nimanui sa-si agate icoane prin scoli,decat daca sunt scoli infiintate de crestini,ale lor proprietate personala! Du-te si pune icoane ortodoxe in scolile de musulmani si dupa aia spune-mi ce se intampla?! Oricine vrea icoanele altui idol si studierea altei religii in scolile publice din Romania -in care recesamantul arata ca este o tara majoritar ortodoxa,nu are decat sa-si construiasca propriile scoli si sa faca acolo tot ce doreste fara sa mai deranjeze MAJORITATEA.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
In prezent, situatia nu difera fundamental. Am vazut "Declaratia Drepturilor Omului si Cetateanului" si tot felul de alte lucruri pe care ateismul le idolatrizeaza si ucide in numele lor. In numele lor, ateismul a executat in numai 4 ani de revolutie franceza mai multi oameni decat a executat catolicismul in opt secole in toata Europa. Citat:
Citat:
Ca si catolic, nu am deloc obiectii ca in scolile cu majoritate ortodoxa (cam toate, adica) sa existe icoane ortodoxe. Nu am auzit de niciun catolic ca ar fi protestat contra icoanelor ortodoxe. Dar nu am auzit de niciun protestant sa...protesteze, desi multi dintre ei au ce au cu icoanele. Singurii care protesteaza sunt ateii militanti. Primii au facut-o cei care, precum Gabriel Andreescu, sunt stipendiati de oculte multinationale, dupa care s-au luat si fraierii care nu au perceput niciun ban din asta, ci o fac din convingere, precum dv. Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 15.11.2014 at 08:15:28. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Dar ti-am zis, prin ce ai spus tu, anulezi dreptul ca educatie al minoritatilor, sau la libera exprimare. Ai fi deranjata daca, dupa ce s-a pus o icoana cu Iisus in clasa ta (sa zicem ca esti in clasa a 12-a), un coleg de alta religie sa-si aduca un idol/icoana, si sa o agate langa icoana ortodoxa? Iar inca o data, scolile publice din Romania nu sunt scoli ortodoxe. Sunt scoli publice, generale. Citat:
Si normal ca am inclus si pe ortodocsi. Poate pentru ortodocsi este la fel de important ca pentru evrei sa aiba icoane/idoli in scolile publice. Citat:
Declaratia drepturilor omului este un document important care, ar trebui sa se aplice pentru fiecare om de pe acest pamant. Si nu, nu o "venereaza" ateii, ci toata lumea o venereaza, pentru ca e unul din lucrurile care ne opresc sa aruncam cu pietre in femei care nu sunt virgine la casatorie. Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
* În ultimii 3 ani cât am fost profesor (2008-2009; 2012-2014) am predat în mai multe licee din București. În fiecare dintre aceste licee sunt cel puțin 35 de săli de clasă unde se fac cursuri. În (aproape) fiecare clasă se află cel puțin o icoană, adusă de elevi, uneori de câte un profesor iubitor de icoane, în acord cu elevii (am întrebat și așa mi s-a spus de către elevi). În multe clase, copiii au ales (știu asta pentru că, de asemenea, am întrebat pe elevi) să pună o icoană deasupra catedrei, câte o icoană între ferestre (unele clase au 4-5 ferestre mari), cel puțin o icoană pe peretele dinspre hol și cel puțin o icoană pe peretele din fundul clasei. În unele clase se află o singură icoană. În foarte puține clase nu se află vreo icoană, prin înțelegerea dintre elevi și diriginte. Mă refer la licee importante din București, cum ar fi Colegiul Național de nivel european "V. Madgearu", cu profil economic. Sau liceul "Jean Monnet" sau liceul de muzică "Dinu Lipatti" sau liceul "Alexandru Vlahuță". Cu ocazia diverselor întâlniri (workshop-uri, lecții deschise etc.) la care am participat și în alte licee din Capitală, am remarcat aceeași situație: în sălile de clasă se află icoane (în Colegiul "Caragiale", în Colegiul "Ghe. Lazăr", în Colegiul "Sf. Sava"). * În școlile generale e aceeași situație. Părinții și învățătorii, respectiv diriginții, au convenit plasarea icoanelor în fiecare sală de clasă. Așa e în școala unde învață fiul meu, așa e în școlile unde am predat ca profesor de șah, așa e în After-School-ul unde am lucrat câțiva ani. * Soția mea care se află acum lângă mine îmi confirmă că și în grădinița unde ea este educatoare situația e similară: în fiecare sală se află cel puțin o icoană. Comitetul părinților a ales aceasta * În fața acestor date din realitatea concretă a școlilor din Capitală (pe care o poate proba oricine dacă trece pragul unei școli), te rog să îți retragi afirmația falsă pe care ai făcut-o și să te abții pe viitor de la dezinformare. Mai ales în chestiuni atât de importante cum sunt acestea legate de viața în Hristos a copiilor și adolescenților români. * Despre sălile de curs din cadrul facultăților nu pot spune care e situația, nu am mai călcat de vreo 7-8 ani prin amfiteatre. Exceptînd, desigur, Facultatea de Teologie unde, o să râzi, nu sunt chiar în toate sălile icoane... !?.........:) Last edited by Ioan_Cezar; 15.11.2014 at 23:27:42. |
|
|||
|
|||
![]()
Alea sunt icoane aduse de copii. Normal ca poate si un copil de alta religie si sa-si puna in fata clasei, langa icoana, fara nici o problema, in modul acesta.
In plus, profesorii au convenit cu elevii, ceea ce este si normal. Dar daca vine directorul si umple scoala de icoane pe bugetul liceului (cum voiau unii de mai sus), atunci nu e bine. Iar la Madgearu stiu sigur ca ora de religie este ori cu clasa goala, ori batjocura maxima (Cel putin la o clasa a 12-a de anul acesta). :)) Last edited by abaaaabbbb63; 15.11.2014 at 12:58:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prezinți fapte accidentale, care dealtfel au loc la oricare dintre materii, uneori, drept regulă și trăsătură generală. Să-ți fie rușine, tinere neobrăzat! |
|
||||
|
||||
![]()
N-o săi fie, drept pentru care nu te mai tulbura degeaba.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai fost profesor acolo? Last edited by abaaaabbbb63; 15.11.2014 at 17:45:50. |
|