Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2014, 23:10:40
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
- Candidatul Victor Ponta. Ce poate face el, prin propria lui experienta de viata, nu marioneta altora. Ce realizari personale de mare amploare il proclama ele insele un om de valoare? CONCRET!! Ma tem ca plagiatul la care s-a complacut, ii este in defavoare totala, ca personalitate demna de incredere. Nu-l cunosc personal, cum nici pe celalalt candidat nu-l cunosc personal. Dar din ceea ce transpare dincolo de orice vorbe mari, Victor Ponta nu poate actiona altfel decat prin prisma propriei propulsari sub semnul compromisurilor. In plus, chiar si atunci cand ia singur decizii importante, le face in aceiasi aroganta si stil, tipic influentei de grup.
- Candidatul Klaus Iohannis. Ciudat, nu e ortodox, dar gandeste ca un ortodox, fiindca nu se lauda, nu accepta dispute de mahala, si este adeptul catorva vorbe tare intelepte in ortodoxie: "Fapte, nu vorbe!", "Tacerea e de aur", "Minciuna are picoare scurte!". "Lauda de sine, nu miroase-a bine!" si multe alte zeci sau sute de vorbe intelepte. Nu e roman? Ei, as! Nici Raed Arafat nu e roman, dar - chiar daca multi incearca sa-l discrediteze prin tot felul de aluzii - el e mai roman decat majoritatea confratilor nostri. Iar asta pentru ca, la genul acesta de oameni, nu prea indraznesti sa vii cu propuneri perverse, fata de propria ta comunitate, fiindca devii extrem de penibil! Deci, invariabil, Iohannis reprezinta acel "altceva", superior nu doar ca mentalitate si educatie, dar chiar ca vocatie in sine.

Moral vorbind, pentru orice roman, nu exista argumente suficient de solide pentru a-l vota pe Ponta. Nu spun, insa, ca trebuie "aruncat la cos"! In principiu, TOTI coruptii tarii, au niste calitati fundamentale si indiscutabile. Da, au jonglat, au manipulat, au profitat. Dar GATA! Sa mai muncim si pentru tara, nu numai pentru noi si grupul nostru restrans. Votandu-l pe Ponta, continuam sa traim in promiscuitate si lipsa de perspectiva. Cine stie daca si peste cati ani, Dumnezeu ne-ar mai scoate inainte un astfel de om. Oare nu noi ne facem vinovati votand altfel decum ne arata realitatea? E Dumnezeu vinovat ca o ducem greu si votam mai departe pentru o viata de aceiasi calitate? Cate "barci de salvare" sa ne mai trimita Dumnezeu si de ce trebuie s-o refuzam pe aceasta, ca si cum... n-ar veni de la El, cum ca Iohannis, nu e ortodox. Cel talharit si lasat gol pe cale, nu i-a refuzat ajutorul bunului samaritean, spunandu-i ca Dumnezeu ii va trimite unul din neamul lui sa-l salveze. Noi de ce suntem atat de naivi in credinta noastra incat sa nu vedem sensul acestui plan care pare sa vina de sus? Ce avem de ales? Ce avem de pierdut, concret? Prieteni? Locuri de munca? Functii? Lasati-le in voia lui Dumnezeu, pe toate, daca cugetul va este curat. De nimic nu trebuie sa ne temem, daca pretindem ca Il marturisim pe Hristos!
Acelasi lucru se poate spune si despre Iohannis. Are si el un grup de interese in spate, este o marioneta, de laudat se lauda, pe pagina de facebook daca urmariti o sa vedeti ca se lauda si da in opozanti, face tiganie exact ca Ponta, nu e o absolut nici o diferenta, singura diferenta este ca unul serveste un grup iar celalalt, alt grup. Atat. E neamt, dar nu e Dumnezeu, nu e superior, este o capcana in care cad romanii ce cred ca tot ce vine de la nemti e superior, nu uitati ca e tot roman in fond, e tot corupt, doar a crescut in Romania, iar nemtii sunt prin natura lor aroganti, se cred superiori ca rasa, ii privesc pe romani de sus, au acea atitudine fascista, de dispret vis-a-vis de romani. Serveste interesele Germaniei in orice caz. Nu e destul ca se crede superior, mai sunt si romani care ii dau nas in atitudinea de superioritate prin credinta ca nemtii ar fi superiori romanilor.

Last edited by aubergine; 09.11.2014 at 23:15:41.
Vechi 10.11.2014, 00:07:28
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

E fantastic ce adunatura a strans acest Meßia neamt. Unu raspandeste mizerii cu preoti anonimi care-l sustin pe Ponta pentru ca asa au primit o "circulara" de la centru, altul viseaza cum ala sa ramana o leguma macar pentru o vreme daca nu pentru totdeauna, altii viseaza revolutii , altii isi concediaza bonele, ameninta parintii isi dau afara cainele din casa daca nu voteaza cu neamtu`.

Si toate de dragul tarisoarei, hai ma, ce om normal ar crede ca s-a adunat o gasca la fel de mizerabila in spatele neamtului ? Nu vedeti ca e pur, ca e picat din cer ? Nu vedeti ca e aproape ortodox ? Ca daca eram pe forumul catolic era aproape catolic si pe forumul ateu era aproape ateu.

Votati cu cine vreti, sustineti-l pe cine vreti dar incercati sa renuntati la propaganda dezgustatoare. Nu vi se pare ca-i destul ? Nu vi se pare ca ravna voastra se indreapta intr-o directie gresita ? Probabil ca nu.
Vechi 10.11.2014, 00:12:32
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
E neamt, dar nu e Dumnezeu
Ei, daca asteptam sa candideze Dumnezeu, e cu totul altceva. Pai de ce nu spui asa?

Citat:
Serveste interesele Germaniei in orice caz.
Adevarul este ca asta-i adevarul!... Am auzit eu ca nemtii astia au interese marsave!... De aceea au plecat fara nicio remuscare renuntand la tot ce investisera, cand au vazut cata coruptie, minciuna si lipsa de caracter este in politica romaneasca!

Citat:
Nu e destul ca se crede superior, mai sunt si romani care ii dau nas in atitudinea de superioritate prin credinta ca nemtii ar fi superiori romanilor.
Superior? Cred ca facem confuzie intre a fi si a pretinde. Iohannis este considerat de altii superior. El... e neamt, si-atat. Mai degraba noi avem o fire mult prea mandra sa plecam privirea, mai ales atunci cand nu vrem sa recunoastem ca suntem... incapabili.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Vechi 11.11.2014, 08:40:06
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Ei, daca asteptam sa candideze Dumnezeu, e cu totul altceva. Pai de ce nu spui asa?

Adevarul este ca asta-i adevarul!... Am auzit eu ca nemtii astia au interese marsave!... De aceea au plecat fara nicio remuscare renuntand la tot ce investisera, cand au vazut cata coruptie, minciuna si lipsa de caracter este in politica romaneasca!

Superior? Cred ca facem confuzie intre a fi si a pretinde. Iohannis este considerat de altii superior. El... e neamt, si-atat. Mai degraba noi avem o fire mult prea mandra sa plecam privirea, mai ales atunci cand nu vrem sa recunoastem ca suntem... incapabili.
Lasa ca s-au dus pentru bani mai multi nu pentru altceva. Daca era capabil nu statea aici. A vazut ca e mai usor sa intre in politica decat sa faca ceva in alte domenii.
Vechi 11.11.2014, 08:53:27
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Lasa ca s-au dus pentru bani mai multi nu pentru altceva. Daca era capabil nu statea aici. A vazut ca e mai usor sa intre in politica decat sa faca ceva in alte domenii.
Pai asta e valabil si pt Ponta ,in politica nu sunt oameni de calitate.
Dar cand cineva promite ceva si nu se tine de cuvant e grav ,foarte grav.
Normal ca cei care dau din gura par mai credibili ,dar asta e o capcana.
Vechi 10.11.2014, 09:22:30
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Acelasi lucru se poate spune si despre Iohannis. Are si el un grup de interese in spate, este o marioneta, de laudat se lauda, pe pagina de facebook daca urmariti o sa vedeti ca se lauda si da in opozanti, face tiganie exact ca Ponta, nu e o absolut nici o diferenta, singura diferenta este ca unul serveste un grup iar celalalt, alt grup. Atat. E neamt, dar nu e Dumnezeu, nu e superior, este o capcana in care cad romanii ce cred ca tot ce vine de la nemti e superior, nu uitati ca e tot roman in fond, e tot corupt, doar a crescut in Romania, iar nemtii sunt prin natura lor aroganti, se cred superiori ca rasa, ii privesc pe romani de sus, au acea atitudine fascista, de dispret vis-a-vis de romani. Serveste interesele Germaniei in orice caz. Nu e destul ca se crede superior, mai sunt si romani care ii dau nas in atitudinea de superioritate prin credinta ca nemtii ar fi superiori romanilor.
Adevarat! trist dar adevarat!!
Vechi 10.11.2014, 09:36:18
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Cele de mai sus nu sunt decât presupuneri în ce-l privește pe Iohannis, care ne este mai curând necunoscut, în timp ce pe Ponta îl cunoaștem de mulți ani.

Faptul că sunt grupuri de interese în ACL nu spune nimic despre felul în care Iohannis le va servi. Eu cred că nu doar va lăsa DNA-ul și celelalte instrumente ale justiției să-și facă dreptatea, ci chiar că le va sprijini. De când a devenit președinte al PNL, acest partid n-a mai votat în Parlament pentru protejarea celor anchetați.

Este incorect și nedrept să pui semnul egal între el și Ponta. Consider că merită o șansă pentru a demonstra că este un altfel de om. Nu trebuie judecat înainte de a apuca să facă ceva. Nu are încă roade în politica națională pentru a-l cunoaște după ele. Iar roadele de la Sibiu toată lumea știe că sunt bune. Iar despre „roadele” pe care i le atribuie presa partizană nu cred că merită să vorbim.

Nu sunt nici pentru a-l idealiza. Are, cu siguranță, defectele sale și nu va fi salvatorul țării. Ar putea, însă, fi un președinte bun. Fie și pentru a nu avea PSD-ul întreaga putere și tot merită votat.
Vechi 10.11.2014, 09:54:49
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul

Este incorect și nedrept să pui semnul egal între el și Ponta. Consider că merită o șansă pentru a demonstra că este un altfel de om. Nu trebuie judecat înainte de a apuca să facă ceva.
Nu el merita o sansa ci noi.Meritam sa scapam de mizeriile pe care le vedem zilnic ca se petrec.
Vechi 10.11.2014, 11:53:21
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Cele de mai sus nu sunt decât presupuneri în ce-l privește pe Iohannis, care ne este mai curând necunoscut, în timp ce pe Ponta îl cunoaștem de mulți ani.

Tot ce zicem noi aici sunt presupuneri, mai precis sunt lucruri pe care le stim din auzite de pe la posturile tv manipulatoare.
Cine, dintre cei de pe forum, ii cunoaste personal pe cei doi?
Crezi ca daca este mai necunoscut este mai bun?

Citat:
Faptul că sunt grupuri de interese în ACL nu spune nimic despre felul în care Iohannis le va servi. Eu cred că nu doar va lăsa DNA-ul și celelalte instrumente ale justiției să-și facă dreptatea, ci chiar că le va sprijini. De când a devenit președinte al PNL, acest partid n-a mai votat în Parlament pentru protejarea celor anchetați.
Doar credeti dar nu sunteti sigur. Pai nu v-a convins campania lui electorala?

Citat:
Este incorect și nedrept să pui semnul egal între el și Ponta..
Da! Este incorect si nedrept. Doar faptul ca el este de origine germana nu-l poate face egalul lui Ponta.

Citat:
Consider că merită o șansă pentru a demonstra că este un altfel de om.
Noi sa-i dam lui o sansa? Hai ca e o afirmatie caraghioasa... nu te supara.
Aici e vorba de soarta unui popor, nu a candidatilor la presedentie. Pe ei ii votam sa ne slujeasca sa ne ofere ei noua o sansa la o viata mai buna. Nu votam ca sa le oferim noi o sansa de a se realiza politic...

Citat:
Nu trebuie judecat înainte de a apuca să facă ceva..
Nu. O sa-l judecam dupa. Asa este normal. Un om este judecat doar dupa ce comite fapta condamnabila.

Citat:
Nu are încă roade în politica națională pentru a-l cunoaște după ele. Iar roadele de la Sibiu toată lumea știe că sunt bune. Iar despre „roadele” pe care i le atribuie presa partizană nu cred că merită să vorbim.
Nu, inca nu are roade. Vrea o sansa la cules roade. Si cum o sa aibe multe roade o sa-l ajute dl Basescu la cules.
Sunteti din Sibiu, sa inteleg,si stiti din proprie experienta, nu din auzite...

Citat:
Nu sunt nici pentru a-l idealiza. Are, cu siguranță, defectele sale și nu va fi salvatorul țării.
Asa este. Are, cu siguranta multe defecte... Dar cine e perfect?
Salvarea tarii? Nici eu nu cred.
Citat:
Ar putea, însă, fi un președinte bun. Fie și pentru a nu avea PSD-ul întreaga putere și tot merită votat.
Numai pentru asta eu nu as risca. Pentru ca nu se merita.
Vechi 10.11.2014, 17:34:43
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Deși afirmați asta:
Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Nu. O sa-l judecam dupa. Asa este normal. Un om este judecat doar dupa ce comite fapta condamnabila.
Îl judecați înainte, afirmând că știți ce vrea (fără, bineînțeles, să o mărturisească:

Citat:
Nu, inca nu are roade. Vrea o sansa la cules roade. Si cum o sa aibe multe roade o sa-l ajute dl Basescu la cules.
Să nu uităm, înainte de a merge la vot, să ne rugăm, nu ca să cadă ștampila unde trebuie, ci să ne lumineze Dumnezeu (iar nu TV-ul) mintea , ca să gândim drept și să alegem cu gând bun, avându-i în vedere mai ales pe ceilalți, nu neapărat pe noi.
Subiect închis