![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Last edited by AlbertX; 03.11.2014 at 11:38:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Comentariu extras din http://www.cuvantul-ortodox.ro/recom...unt-adevarate/
Big Bangul și evoluția fac parte din planul lui Dumnezeu ??? Chiar ??? A lui Dumnezeu sau … (a celui ce a vrut să fie și … a căzut) ? Ce zici Pap-o de acestea spuse de sf. Ap.Pavel: ,,Iar cuvântul meu și propovădiurea mea nu stau în cuvinte de înduplecare ale înțelepciunii omenești, ci în adeverirea Duhului și puterii, Pentru ca credința voastră să nu fie în înțelepciunea oamenilor, ci în puterea lui Dumnezeu. Și înțelepciunea o propovăduim la cei desăvârșiți, DAR NU ÎNȚELEPCIUNEA ACESTUI VEAC,NICI A STĂPÂNITORILOR ACESTUI VEAC, care sunt pieritori, ci propovăduim înțelepciunea de taină a lui Dumnezeu, ascunsă, pe care Dumnezeu a rânduit-o mai înainte de veci, spre slava noastră, pe care nici unul dintre stăpânitorii acestui veac n-a cunoscut-o, caci dacă ar fi cunoscut-o n-ar fi răstignit pe Domnul slavei;… …. Iar noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul cel de la Dumnezeu ca să cunoaștem cele dăruite nouă de Dumnezeu; Pe care le și grăim, dar nu în cuvinte din înțelepciunea omenească, ci în cuvinte învățate de la Duhul Sfânt, lămurind lucruri duhovnicești oamenilor duhovnicești. Omul firesc nu primește cele ale Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt nebunie și nu poate să le înțeleagă, fiindcă ele se judecă duhovnicește,... Corinteni, l,capitolui 2 versetele 4,5,6, 12, 13. Ce baghetă magică Papo??? ,,Și a zis Dumnezeu: Să se facă…” El a poruncit și s-au zidit. Ce teorie a evoluției ? Adam a fost maimuță ? (asta înseamnă chipul și asemănarea lui Dumnezeu ?). Face parte din planul lui Dumnezeu (Big Bangul și evoluția)… Împaci și capra și varza. Auzi ce spune ??? Dacă înțelepciunea lumii ar fi putut, ar fi ajuns (prin ea) să-l cunoască pe Dumnezeu, nu să-l răstignească pe Domnul slavei. Când apostolul vorbește de cei desăvârșiți, oare nu despre dreapta credință vorbește (despre ortodoxie)? |
|
|||
|
|||
![]()
Sfântul Teofan Zăvorâtul
Adevărul lui Dumnezeu este simplu; cum să se îndeletnicească mintea trufașă cu el? Mai bine să născocească de-ale sale. Este mai original, deși aceste născociri sunt slabe ca pânza de păianjen. Ca să vedeți ca așa este, uitați-vă la teoriile cosmogonice actuale: seamănă cu aiurarea unui om beat sau care vorbește în somn. Dar cât de bune par ele celor care le-au inventat! Câte puteri și cât timp se irosesc pentru asta - și totul în zadar! Lucrul s-a săvârșit simplu: "A zis, și s-au făcut; a poruncit, și s-au zidit". Mai bine de atât n-o să descopere nimeni. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu, nu cred. Nu aveti impresia ca este vorba de un taliban ortodox ? Si care, judecand dupa otrava secretata, are prea putina legatura cu invatatura crestina ?
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca pentru Dvs, un ortodox care respecta Sfanta Traditie si invatatura Sfintilor Parinti este "taliban" chiar nu inteleg ca cautati pe forumul acesta ortodox. Ce diferenta mai este intre Dvs si ateii de pe acest forum, Dl Mihnea Dragomir ? Credeti intr-un Dumnezeu personal, in Big-Bang, in extraterestri ... la fel ca Papa Francisc ? Ati citit acest articol ? http://time.com/3545844/pope-francis...n-creationism/ Parca Dvs erati impotriva evolutionismului ... se pare ca Papa Francisc nu e de acord cu Dvs ... ati observat ? Last edited by AlbertX; 03.11.2014 at 12:36:53. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Dar, iarasi va intreb: de ce spuneti ca Papa Francisc nu e de acord cu mine ? A declarat ca el crede in evolutionism ? Ceea ce am citit eu, din surse catolice, e urmatoarea declaratie a Sfantului Parinte, facuta in fata Academiei de Stiinta a Bisericii Catolice: "evolution of nature is not inconsistent with the notion of creation because evolution pre-supposes the creation of beings which evolve". Ati gasit alt citat ? Sau va referiti la o declaratie facuta cu alta ocazie ? Fiindca, daca despre asta si nu despre alta e vorba, cum ati ajuns la concluzia ca Papa ar crede in evolutie ? El spune ca "evolutia creatiei nu este incompatibila cu notiunea de creatie". A spune "A nu e incompatibil cu B (in care eu cred)" nu inseamna a spune "eu cred in A". Hai, ca nu trebuie sa fii neaparat iezuit pentru a avea un pic de logica.
|
|||
|
|||
![]()
Porecla perfecta pentru Albert!
Pai pai... teoriile se bazeaza pe dovezi. Ele sunt explicatia dovezilor. Fara dovezi credibile si sigure, nu exista teorii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiecare crede in ceva ... unii dintr-un Dumnezeu personal, asa cum fac catolicii si sectarii,... altii cred in "stiinta", asa cum fac catolicii si sectarii,... altii cred ca nu exista suflet,... deci exista o diversitate de opinii exprimate liber pe acest forum ortodox. Toate aceste opinii ne pot ajuta sa intelegem mai bine prin ce anume se deosebeste un ortodox de restul lumii ... "crestine". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |