![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Ca sa nu voteze altii in locul meu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Teocratie este ce incearca sa faca Statul Islamic, si ce a facut deja Iranul...
|
|
|
||||
|
||||
|
Teocrație va fi atunci când toți, în mod liber, ne vom lăsa conduși de către Dumnezeu, pentru că El nu a guvernat niciodată istoria. Mulți, însă, substituindu-I-se, au pretins că în numele Său conduc.
Dacă cineva vrea să guverneze în numele lui Dumnezeu, trebuie să o facă după cum a arătat Hristos: făcându-se tuturor slujitor. Într-o democrație sănătoasă, instituțiile, funcționarii, politicienii - asta și fac: slujesc cetățeanul. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Oricum, ca veni vorba, ideea de a pupa mina unor personae in negru si cu barba doar pentru ca sunt in negru si cu barba, deja imi displace demult. Cind vad un preot cunoscut sau un episcop cunoscut, ii salut cu "Buna ziua parinte", respectiv "Buna ziua, preasfintite stapine". Si nu fac gesturi de slugarnicie orientaloida. Asa ca o teocratie, care ar avea pretentia sa imi bareze/substituie relatia personala cu Dumnezeu, si mai mult, sa (incerce sa) faca ca pe vremea infamului edict de la Tesalonic, m-ar mobiliza in a invata chestii simpatice gen confectionarea de explozibil si manuirea armelor de foc (aici e o gluma-hiperbola, nu o luati in tragic!). |
|
|
|||
|
|||
|
Nu ne intereseaza musulmanii, noi vorbim de crestini aici.
|
|
|