Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2014, 00:27:09
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Nu, carciumile sunt pierzatoare de suflete, pecand scolile si spitalele nu, din contra, sunt salvatoare, cum ar tb sa fie si bisericile ( asta dc ar fi cum credem si sustinem noi, credinciosii, si nu cum sustin ceilalti, ca li se cer 4-5 sute lei pt inmormantare, si 800-1000 pt o cununie .....)
Aberatii si minciuni, la cununii daai cat vrei si ai!
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 06:28:25
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Ca să nu mai pomenim că uneori mai și primești (de la preot! da, exact așa; preot care nici el nu e mai breaz ca tine, are și el necazuri financiare adeseori; și totuși îți dă când ai nevoie, de unde de ne'unde...). Fără nici o obligație sau constrângere.
Acuma, fiecare cu experiențele lui, deh!... Nu merge să generalizăm abuziv.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 09:26:41
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Aberatii si minciuni, la cununii daai cat vrei si ai!
Da, in teorie. In pracrtica lucrurile stau altfel in unele locuri, in unele biserici (de data asta b-ul mic e intentionat scris). Si au niste diferente de preturi de pici; in unele locuri cer 300-400 lei in plus daca ai si o a doua pereche de nasi... Dar cum ziceam, nu este peste tot asa; intr-adevar sunt locuri in care se cere o suma modica (sincer, 200 - 250 lei mi se pare o suma modica in cazul asta, mai ales ca in multe alte locuri preturile incep de pe la 800 de lei).
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 10:24:04
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Da de ce doar doua perechi de nasi ? Eu mi-as lua macar vreo 8 perechi, sa crape toti de ciuda.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 14:00:07
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Nu merge așa. E dovedit că cifrele pare aduc ghinion. Trebuie deci încercat cam așa: cu 3 perechi, iar dacă nu merge - cu 5, apoi cu 7,19,35.
Din moment ce nu funcționează cu 1... Adică una pereche de nași. (Hopa! Dilemă: o pereche de nași, e număr par sau impar?)
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 14:33:13
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Nu merge așa. E dovedit că cifrele pare aduc ghinion. Trebuie deci încercat cam așa: cu 3 perechi, iar dacă nu merge - cu 5, apoi cu 7,19,35.
Din moment ce nu funcționează cu 1... Adică una pereche de nași. (Hopa! Dilemă: o pereche de nași, e număr par sau impar?)
o pereche de nasi e impara ca e decat una. Nasii (din pereche) e nr par ca nr e doi. unul/una de o parte altul/alta de cealalta parte pt sprijin.
:)
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 14:46:16
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Poate la popoarele poligame, e posibil sa ai o familie de " nasi", formata dintr-un numar impar de membri ( 1 sot + 2 sotii, de ex, sau dc nu chiar 4 ???)
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 15:43:47
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Referitor la ceau distribuit zilele trecute prietenii atei pe fb...ca 1 din 4 romani nu are toaleta in casa si noi vrem catedrala, ma gandeam ia uite ma de ce S-a rastignit Cristos, ca sa-I ceara unii si altii sa le faca toalete. ( nu Elpersonal, ci biserica, cu banii de catedrala).....noroc ca El insusi a spus la vremea respectiva ca nu se va supara pe cel care huleste impotriva Fiului...poate ca in marea lui iubire de oameni, ar face si mai mult de-atata pt ei, le-ar da si lectii de igiena...
Doar ca ateii se pare nu se multumesc cu atat, a mai scria unul azi ca viata e o boala cu transmitere sexuala....si asta seamana mai mult cu hula impotriva celui care a zis Cristos ca nu se iarta....
Iar despre rastignirea Mantuitorului, probabil sunt multi care nu o vad ca pe o jertfa, ci ca pe o masura luata impotriva unui infractor care a facut tulburare la vremea respectiva, amenintand ca distruge templul....noroc ca cum am mai zis, El nu se supara pe noi pt asta....

Mai grav ar fi ca unii dintre noi chiar ar crede ca viata poate fi creata chiar de noi....
De multe ori m-am intrebat, de ce exista oare atat de multe boli, si atatia microbi? De ce nu e un singur fel de boala sau mai putine, sa fie totodara si mai putine sau un sg tratament? Cine si de ce a inventat asa de multe? Nu cumva or fi oameni care sa creada ca bolile si microbii, implicit tratamentele, au fost cumva inventate de oamenii de stiinta, de doctori, de profesori, doar ca sa complice existenta elevilor si a pacientilor, bolnavilor? din pacate nu e chiar asa, organe chia sunt toate in corpurile noastre, asa cum spune jn atlas, unii dintre noi chiar le'au vazut cu ochii lor; desigur nu le putem vedea cum functioneaza, insa putem vedea la microscop sau macro efectele nocive ale diverselor boli asupra tesuturilor si organelor - necroze, distrofii, etc; la fel cum putem vedea si diferitele soiuri de bacterii si alte organisme raufactoare; deci, nu sunt inventii, facaturi...exista o forta superioara noua' care da viata la toate, inclusiv noua, la fel cum exista una care strica, distruge...acum, in interiorul problemei, poate unii cred ca bacteriile si microbii sunt facuti de diavol ca sa ne distruga, dar eu nu cred asa; cred ca si ele au un rost, insa trebuie sa existe un echilibru intre ei si noi, iar cand acesta se strica ( numai respectam niste reguli, niste principii de viata sanatoase, numai ascultam de Dumnezeu si ascultam de diavol, atunci apare boala, Dumnezeu ingaduie cumva sa ni se se faca rau, ori n-are incotro, noi fiind cei care ne departam de El, iesim de sub sfera Lui de influenta...( asa ceva spune si Sf. Modest: boala se abate asupra noastra si a dobitoacelr noastre, fie din mania dreapta a lui Dumnezeu, ca pedeapsa pt pacatele noastre, fie din rautatea diavolului)

Last edited by fallen; 17.09.2014 at 16:06:43.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2014, 15:48:21
forever... forever... is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Referitor la ceau distribuit zilele trecute prietenii atei pe fb...ca 1 din 4 romani nu are toaleta in casa si noi vrem catedrala, ma gandeam ia uite ma de ce S-a rastignit Cristos, ca sa-I ceara unii si altii sa le faca toalete. ( nu Elpersonal, ci biserica, cu banii de catedrala).....noroc ca El insusi a spus la vremea respectiva ca nu se va supara pe cel care huleste impotriva Fiului...poate ca in marea lui iubire de oameni, ar face si mai mult de-atata pt ei, le-ar da si lectii de igiena...
Doar ca ateii se pare nu se multumesc cu atat, a mai scria unul azi ca viata e o boala cu transmitere sexuala....si asta seamana mai mult cu hula impotriva celui care a zis Cristos ca nu se iarta....
Iar despre rastignirea Mantuitorului, probabil sunt multi care nu o vad ca pe o jertfa, ci ca pe o masura luata impotriva unui infractor care a facut tulburare la vremea respectiva, amenintand ca distruge templul....noroc ca cum am mai zis, El nu se supara pe noi pt asta....
De ce insiști a scrie Cristos în loc de Hristos?

Și oare de ce așteptăm cam mult de la alții și cerem prea puțin de la noi înșine? Ne-am născut sănătoși, părinții ne-au crescut, cum s-au priceput și ei... am fost la școală...
Cine să învețe și cine să muncească în locul nostru, ca să avem ce ne trebuie?
Reply With Quote
Vechi 18.09.2014, 09:53:04
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Da de ce doar doua perechi de nasi ? Eu mi-as lua macar vreo 8 perechi, sa crape toti de ciuda.
da' care e problema la doua perechi de nasi? O prietena de-a mea a avut doua perechi de nasi pentru li s-au oferit ambele perechi si se inteleg la fel de bine cu ambele; atat de bine incat nu ar fi putut alege; asa ca a avut doua perechi de nasi...

ziceam doar ca in unele locuri platesti mai mult pt cununie si daca ai 2 perechi de nasi.

ps: eu cu sotul avem o pereche de nasi, in caz ca va ganditi ca noua ne-a trebuit x perechi de nasi...
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Răspunde