Citat:
În prealabil postat de Corinusha
si referitor la punctul 2, sotul nu a stiut ce ii face preotul (am fost langa ei); l-a facut cu mir si a zis nustiuce si la gta i-a zis "acum sti ortodox, dar botezul reformat iti este valabil". Asa ca al meu s-a trezit dintr-o data ortodox, fie ca a vrut, fie ca nu; nu l-a intrebat nimeni nimic;
|
Deci preotul i-a zis: acum esti ortodox. Oare ce-o insemna asta, nu v-ati pus intrebarea? De asemenea, preotul nu a zis ca e si reformat, a zis ca nu i se repeta botezul, adica i se aplica iconomia. In cazul iconomiei nu se repeta botezul, asa s-a stabilit la toate sinoadele ecumenice. Desi botezul la reformati nu e valid, daca ramane la reformati. Despre iconomie se gasesc mai multe pe net, eu am scris o gramada de mesaje numai despre asta (acum scriu sa inteleaga si Dalian, desi ma indoiesc ca poate intelege).
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...oxa-68820.html
Ma indoiesc ca preotul nu v-a zis nimic, ca trebuie facuta o slujba de trecere la ortodoxie inainte. In concluzie, sotul tau e acum ortodox, chiar daca doar cu numele.
Citat:
În prealabil postat de Corinusha
In fine, oricum pentru noi, confesiunea religioasa diferita e ultimul lucru care ne-ar putea deranja... Amandoi, oricum ne rugam aceluiasi Dumnezeu; Dumnezeu e acelasi, iar chestiunile de dogmatica si mai stiu eu ce diferente sunt nu ne intereseaza, pentru ca niciunul nu suntem (si probabil nici nu vom fi) crestinii perfecti, care sa faca totul a la carte; asa ca diferenta de confesiune religioasa nu ne impiedica nicidecum sa fim o familie.
|
Asta cu doar credinta conteaza e de la protestanti, reformati, de la Luther incepand. Nu si la noi (ba chiar si catolici), Iisus a venit sa aduca harul din Sfintele Taine, credinta exista si pana atunci. Deci, cine se boteaza se va mantui si cine manaca Trupul si Sangele se va mantui, cam asta e rezumatul.