![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Tartaruga;464784]Deci intr-adevar moartea Domnului nu are nici un sens pentru ei, este ca si cum Dumnezeu nu ar fi capabil de iertare. QUOTE]
Inteleg ca e plauzibil ca pentru unii dintre evrei "moartea Domnului" nu are sens. Dar de ce adaugi tu ... "intr-adevar"?... Cum vine asta, Tartaruga? Cum adica "intr-adevar"? In ce sens o zici ? (ca pot fi mai multe, nu neaparat cel la care s-ar gandi un anxios...) Last edited by ioan cezar; 13.08.2012 at 05:46:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dvs. ce va pricepeti la psihologie, ati auzit de studiile care au aratat ca oamenii au tendinta sa considere adevarat ceea ce cunosc ei, si sa ia drept fals ceea ce nu le este familiar? Spuneam asta asa in general, pentru toate postarile prin care ma atacati gratuit. Dar nu ma supar, imi sunteti drag :) Acum pentru a va raspunde la postarea precedenta: pentru mine Botezul este sfant, si tocmai de aceea nu trebuia politizat intr-un nici un fel ci trebuia lasat asa cum a fost infaptuit el de apostoli si de primii crestini. Subiectul studiului nu este sfintenia Botezului care pentru mine este evidenta, ci manipularea botezului pentru interese straine scopului sau. Iar cercetarea nu are ca scop cunoasterea sterila ci convingerea ca adevarul ne face liberi, deci convingerea ca atunci cand adevarul va ajunge la lumina, Taina Botezului va fi eliberata de tot ceea ce nu-i apartine. Ma amuza perceptia celor din afara despre mine, este ca si cum o apa cvasi statatoare ar acuza un parau de munte ca-i nelinistit si agitat, cand de fapt paraul traieste o pace adanca in el insusi :) Ca sa fie mai simplu pentru dvs. a intelege: ganditi-va cate vede, aude si face Dumnezeu in fiecare secunda, fara odihna, ca noi am pica extenuati si agitati daca am fi in locul Lui in timp ce El este de fapt o imensa pace :) Ca sa va raspund si mesajului din postarea de mai sus: daca Dumnezeu este mult milostiv, inseamna ca poate ierta pur si simplu pe omul care isi cere iertare si se caieste: Inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi a fost spus inainte de venirea Domnului. Multe rugaciuni legate de marea mila a lui Dumnezeu pe care le facem noi sunt din VT, mai ales din psalmi, deci dinainte de venirea Domnului. Dumnezeu este numit Hashem in ziua a sasea a creatiei, tocmai pentru a arata mila de care va da dovada fata de om. Ce nevoie mai era atunci de venirea Lui? Logica spune ceea ce zice si Biblia: plata pacatului pentru ca Dumnezeu este si drept, nu numai milostiv, iar cum noi eram incapabili de a plati, a platit El, prin aceasta dovedindu-se marea Lui dragoste fata de noi. Cum insa la evrei, Elohim a planat doar peste zilele 1-5, dupa care, in ziua a 6-a s-a manifestat Hashem, iata cum Dumnezeu este atotsuficient pentru a ierta din punct de vedere evreiesc. Am vazut ca (aproape) nimeni nu mi-a raspuns pe topicul ce l-am deschis cu venirea Fiului omului inainte ca apostolii sa termine de predicat in cetatile Israelului (a Israelului geografic, se intelege clar din text!)... Si apropos de politizare, dvs. stiti cum a fost increstinata Rusia? De ce tarul Vladimir a decis sa dea o religie rusilor, de ce a ales Ortodoxia si de ce apoi i-a botezat pe toti rusii cu forta? Asta ca sa intelegem mai bine si topicul de fata legat de nunta mixta, pentru ca toate se leaga, nimic nu-i disparat si independent... Last edited by Tartaruga; 15.08.2012 at 02:35:42. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Decebal; 17.08.2012 at 20:07:33. |
|
|||
|
|||
![]()
Bună, cunosc și eu câteva cazuri de familii în care el e greco-catolic și ea e ortodoxă au o fată și un băiat, fata e greco-catolică iar băiatul ortodox probleme nu au fost, sau familie în care el e romano-catolic iar ea e greco-catolică au 2 fete una romano-catolică iar cealaltă greco-catolică se înțeleg bine,chiar și la mine în familie sunt cazuri un văr de al mamei mele se trage dintr-o familie mixtă tatăl ucrainian de origine evreu ortodox pe stil vechi iar mama lui unguroaică romano-catolică, el a fost botezat la romano-catolici fiind al doilea copil, sora mai mare e ortodoxă pe stil vechi iar fratele mai mic botezat în religia iudaică, el s-a căsătorit cu verișoara mamei mele care e iehovista în urmă cu 25 de ani(cununia au făcut-o și la romano-catolici și la iehoviști) au un copil botezat la romano-catolici, bine nu le-a fost ușor din cauza părinților ei, oricum copinu e practicant romano-catolic așa că nu e o problemă a învățat rugăciuni catolice când era mic și mai studia watchtowere dar mi-a zis că nu prea are convingeri religioase, alt caz din familie un văr de al tatălui meu ortodox fiind s-a căsătorit cu o penticostală cununia au făcut-o și la ortodocși și la penticostali nefiind nevoie de vreo dispensă însă și-au păstrat fiecare religia lui spre frustrarea părinților ei care tatăl este pastor la biserica din sat, au o fetiță botezată ortodoxă iar duminica merge cu tatăl ei la biserica ortodoxă, n-am de unde ști care cum au educat-o, important e că au botezat-o ortodoxă după un lung șir de discuții.Căsniciile mixte pot rezista mult și bine totul e să fie înțelegere și dragoste, copiii pot fi botezați în ambele religii dacă vor crește mari ei vor alege care să le fie convingerile religioase, nu e bine să impui nimănui să fie practicant ortodox sau să aibe convingeri religioase ortodoxe dacă nu vrea. Fiecare alege calea lui în viață. Noapte bună.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noapte bună. |
|
|||
|
|||
![]()
Bună din nou, eu nu vorbesc din imaginație ci vorbesc din cazuri reale, poi la primul caz s-a întâmplat prin anul 1989/1990 cine știa la vremea aia de canoane, mai ales romano-catolicii care erau lăsați de izbeliște, de iehoviști nici nu mai vorbesc, nimeni nu știa de iconomii sau dispense pentru căsătoriile mixte la acea vreme, cred că nici preoții noștri ortodocși nu știau, eu am văzut filmarea de la nunta verișoarei mamei mele de atunci, a 2-a "cununie" (ca să-i zic așa) care s-a făcut la iehoviști părea ca una umanistă s-a făcut în casa unui "bătrân" de-al lor deoarece în Baia Mare nu existau case de ale lor de adunare, biserici ortodoxe erau vreo 3 (Catedrala "adormirea Maicii Domnului pe care greco-catolicii se tot luptă s-o revendice, Biserica Ortodoxă Protopopească "Sfântul Ierarh Nicolae" și Biserica din parcul municipal) atunci + o parohie în incinta Casei Tineretului, abia prin 1993 când s-a pus temelia Bisericii de lângă Autogară au început să se mai construiască biserici, dar hai să nu deviem de la subiect familia respectivă trăiește bine și azi după aproape 25 de ani de căsnicie și nu au probleme, cât despre al doilea caz a fost mai recent prin 2005 dat fiind faptul că erau din același sat de unde e și tatăl meu, poate preotul n-a știut că ea este penticostală sau era mai slab de înger și a săvîrșit cununia la ortodocși poate nici pastorul nu știa dar totuși și-au păstrat fiecare religia lui fără probleme iar fetița lor merge la biserica ortodoxă împreună cu tatăl și bunica ei. Nu sunt iluzii sau povești aiurea pentru că nu are rost să spun aiureli sunt cazuri reale. O seară bună.
|
|
||||
|
||||
![]()
Noapte buna , visatorule ! :)
|
|||
|
|||
![]()
Să nu se creadă că aș fi ecumenist sau că țin partea heterodocșilor eu doar enumăr niște cazuri în care căsătoriile mixte nu provoacă scandaluri iar familiile se înțeleg bine, mai cunosc un caz în care el e român ortodox iar ea e germană protestantă(lutherană) s-au căsătorit în 2007 iar cununia au făcut-o atât la ortodocși cât și la protestanți(lutherani), în 2009 când s-a născut primul copil l-au botezat ortodox, doi ani mai târziu s-a născut și o fetiță care au botezat-o la lutherani, anul trecut s-a născut cel de-al treilea copil pe care l-au botezat la romano-catolici (Austria fiind o țară majoritar romano-catolică de aceea l-au botezat la catolici), recent s-a născut și cel de-al patrulea care e tot băiat pe care l-au botezat tot la ortodocși, toți cei 4 copii vor crește cu 2 limbi, totuși e bine că 2 dintre ei sunt ortodocși și duc numele românesc mai departe, cei 2 soți sunt foarte fericiți împreună se bucură de roadele familiei lor fiecare păstrându-și religia lui, cum se vor înțelege copiii când vor crește mai mari asta de ei depinde dar nu cred că vor fi divergențe între ei, desigur sunt și cazuri nefericite cunosc o familie mixtă în care el e romano-catolic din Săcele (BV) iar ea e ortodoxă din București s-au căsătorit de vreo 5-6 ani în ambele biserici, singurul eveniment nefericit e că nu au copii încă deși vor să boteze primul copil la romano-catolici (poate asta le dă și lor de gândit la urma urmei), eu am prezentat un caz fericit mai sus și văd că se poate, sunt cazuri și cazuri nu trebuie generalizată și luată ca pe ceva negativ pentru că nu poți schimba convingerile religioase unui om cu sila dacă el nu vrea. Noapte bună. Doamne ajută!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Căsătoria cu un heterodox, având gândul că, de fapt „căsniciile mixte pot rezista mult și bine totul e să fie înțelegere și dragoste” e o înșelare. Citește aici un articol și mai luminează-te: „Parintii Sinodului trulan au interzis, cu desavarsire, contractarea unei casatorii intre un crestin ortodox si un eterodox. In temeiul canonului 72, "nu este iertat barbatului ortodox sa se insoteasca cu femeie eretica, nici femeia ortodoxa sa se casatoreasca cu barbat eretic, ci de s-ar si vadi despre cineva ca a facut asa ceva, casatoria se considera nula si insotirea nelegiuita sa se dezlege ; ...iar daca va calca cineva cele hotarate de noi - conchideau Sfintii Parinti ai Sinodului trulan - sa se afuriseasca". Prin urmare, potrivit invataturii Bisericii noastre, o casatorie mixta - incheiata intre un crestin ortodox si o persoana de alta credinta - este nula, fiindca este o insotire nelegiuita, care nu transmite nici harul Tainei cununiei si nu este nici purtatoare de efecte canonice. In consecinta, in temeiul hotararii luate de Parintii Sinodului trulan - prin canonul 72 - cei care incalca "cele hotarate" sunt excomunicati (afurisiti), adica exclusi din comunitatea bisericeasca ortodoxa.” Bine, nu le mai spune. O seară bună! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cu toate ca exista canoane care interzic aceste casatorii, totusi ele au fost savarsite. Apostolul Pavel a fost de acord cu casatoriile mixte care apar prin convertirea unuia dintre sotii necrestini la religia crestina: "barbatul necredincios se sfinteste prin femeia credincioasa si femeia necredincioasa se sfinteste prin barbatul credincios” (I Cor. 7, 14)." Noapte bună. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nunta mixta - care sunt problemele? | Ciprian Mustiata | Secte si culte | 100 | 04.05.2013 13:31:46 |
Nunta | honney | Nunta | 27 | 27.04.2011 19:25:22 |
nunta | cojanete | Nunta | 3 | 24.03.2010 11:31:35 |
nunta | killerandrew | Nunta | 5 | 07.07.2009 12:55:29 |
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate | lumar | Nunta | 5 | 13.10.2008 20:29:10 |
|