Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2014, 14:12:03
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Am sa raspund acum fix pe subiectul topicului si ulterior am sa imi spun parerea si pe ceea ce a initiat topicul.

De fapt as formula-o diferit: ce poti face pentru a fi patrot, un bun cetatean al tarii tale:
- poti sa respecti si sa nu iei in deradere simbolurile, istoria, valorite... nationale;
- poti sa respecti legile;
- poti sa ii respecti pe cei din jur;
- poti sa dai dovada de bun simt si buna crestere si sa nu arunci gunoiul pe jos, sa nu mazgalesti peretii cladirilor, sa nu rupi "chestii" din locurile publice, sa nu deteriorezi "mobilierul" transportului in comun, sa ai grija sa nu ii deranjezi pe ceilalti, sa te speli (unii au o problema cu asa ceva)...;
- sa cumperi, pe cat posibil, bunuri produse in Romania, de producatori romani;
- sa iti dai interesul la locul de munca si sa faci lucrurile bine;
- sa stii sa vorbesti corect romaneste;
- sa iti educi copilul si sa il inveti care sunt valorile morale, dar si cele nationale;
- sa inveti cand esti la scoala pentru ca in caz contrar irosesti resurse in momentul respectiv, dar si resurse potentiale pentru ca pe viitor nu vei avea cunostintele pe care ar fi trebuit sa le detii;
- sa cunosti istoria si credinta neamului;
- in masura in care exista timp (si la majoritatea exista doar ca il irosesc pe prostii de genul uitat la televizor) sa te inscrii in diverse ONG-uri care au ca obiectiv protejarea mediului, ajutarea diverselor persoane/categorii de persoane, sustinerea diverselor proiecte;
- sa iei atitudine atunci cand este cazul....
- etc
Si toate acestea nu necesita bani sau alte lucruri pe care sa nu le aiba la indemana majoritatea. Deci... putem fi cu totii buni romani?
Sunt de acord cu cele scrise de tine. Doar ca ar trebui specificat care sunt valorile noastre nationale sau referitor la istoria tarii noastre, sa zicem incepand cu cel de al 2 -lea razboi mondial pana azi, care este istoria (adevarata) a tarii noastre?
Si a propos: pun o intrebare celor care activeaza pe forum: cum ati petrecut ziua de 23 august 2014? Ce inseamna pt dumneavoastra ziua de 23 august !
Reply With Quote
Vechi 29.08.2014, 18:33:28
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Sunt de acord cu cele scrise de tine. Doar ca ar trebui specificat care sunt valorile noastre nationale sau referitor la istoria tarii noastre, sa zicem incepand cu cel de al 2 -lea razboi mondial pana azi, care este istoria (adevarata) a tarii noastre?
Si a propos: pun o intrebare celor care activeaza pe forum: cum ati petrecut ziua de 23 august 2014? Ce inseamna pt dumneavoastra ziua de 23 august !
nu mai tin bine minte ce am facut de 23 august...de fapt nu acord importanta zilei decat atunci cand cineva de langa mine ii acorda importanta..
asta probabil si pentru ca nu prea imi place istoria...e bine sa stii ceva istorie (ca altfel te faci de ras la chestii importante) dar nu vad de ce sa despic firul din trecut ...probabil este si o chestie de gusturi...unora le place istoria...altora limbile, fiecare cu inclinatiile lui etc....nu cred ca faptul ca nu prea stiu multa istorie ma face mai putin roman
si sunt multe chestii din lista enumerata cu care nu sunt de acord, de exemplu ce treaba are a fi bun roman cu cumpararea produselor romanesti?...mie imi plac produsele bune sau avantajoase pret/calitate...sa imi cumpar in unele cazuri produse romanesti care nu-mi plac cel mai mult doar pentru ca sunt romanesti? ca sa fiu roman bun? mi se pare o aiureala...cei care sunt producatori romani, sa fie si ei buni romani si sa gaseasca o solutie ori fac calitate/pret buna, ori exporta ori sa iasa dupa piata...ca nu o sa traim ca in evul mediu doar pt ca suntem romani..
Reply With Quote
Vechi 29.08.2014, 21:53:13
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Cred ca pentru a-ti fi bine in tara ta, ca "om din multime", atat pe plan profesional, cat si personal, ar trebui ca fiecare din noi sa-si faca datoria cu seriozitate la locul de munca, sa caute, pe cat posibil (din pacate intradevar astazi este mult mai greu sa-ti gasesti de munca in meseria care-ti place fata de situatia din 1989) a lucra intr-un domeniu care il atrage, si sa fim mai uniti intre noi!

Este vorba aici nu numai de atitudinea la locul de munca, pe plan profesional, dar si de atitudinea in societate (cu vecinii, prietenii), dar si in familie (cu copii si persoana iubita).
Reply With Quote
Vechi 01.09.2014, 08:28:37
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
nu mai tin bine minte ce am facut de 23 august...de fapt nu acord importanta zilei decat atunci cand cineva de langa mine ii acorda importanta..
asta probabil si pentru ca nu prea imi place istoria...e bine sa stii ceva istorie (ca altfel te faci de ras la chestii importante) dar nu vad de ce sa despic firul din trecut ...probabil este si o chestie de gusturi...unora le place istoria...altora limbile, fiecare cu inclinatiile lui etc....nu cred ca faptul ca nu prea stiu multa istorie ma face mai putin roman
si sunt multe chestii din lista enumerata cu care nu sunt de acord, de exemplu ce treaba are a fi bun roman cu cumpararea produselor romanesti?...mie imi plac produsele bune sau avantajoase pret/calitate...sa imi cumpar in unele cazuri produse romanesti care nu-mi plac cel mai mult doar pentru ca sunt romanesti? ca sa fiu roman bun? mi se pare o aiureala...cei care sunt producatori romani, sa fie si ei buni romani si sa gaseasca o solutie ori fac calitate/pret buna, ori exporta ori sa iasa dupa piata...ca nu o sa traim ca in evul mediu doar pt ca suntem romani..
Nici mie nu-mi place istoria, adica nu-mi place istoria contemporana a tarii mele. Si despre istoria tarii mele din perioada 1943 - 44, nu pot sa fac aprecieri pentru ca nu stiu ce e adevarat din cate se povestesc. Tocmai de aceea am pus intrebarea sa aud si alte pareri...
Dar se vede ca sunt multi indiferenti. Si poate e mai bine asa.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2014, 09:31:49
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
pun o intrebare celor care activeaza pe forum: cum ati petrecut ziua de 23 august 2014? Ce inseamna pt dumneavoastra ziua de 23 august !
Pentru mine inseamna inceputul unei nenorociri care a durat decenii, care pe bunicii mei si pe tatal meu i-a aruncat in inchisoare, laolalta cu hotii, mie mi-a mancat prima parte a tineretii, anii cei mai tandri. Iar pentru Biserica mea, a insemnat primul pas pe Golgota.

Asta e parerea mea despre 23 aug.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 01.09.2014, 09:13:12
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Pentru mine inseamna inceputul unei nenorociri care a durat decenii, care pe bunicii mei si pe tatal meu i-a aruncat in inchisoare, laolalta cu hotii, mie mi-a mancat prima parte a tineretii, anii cei mai tandri. Iar pentru Biserica mea, a insemnat primul pas pe Golgota.

Asta e parerea mea despre 23 aug.
Nici familia mea nu a fost scutita de suferinta. Bunicilor mei din partea tatalui li s-a luat tot:
pamant, masini agricole, sursa lor de trai. Dar li s-a dat nume: chiaburi, exploatatori.
Familia din partea mamei a suferit si mai mult. Desi nu erau chiaburi totusi 2 frati ai bunicii mele au fost inchisi ani de zile in inchisorile comuniste. Si totusi nu ne-am dat de partea comunistilor, nimeni din familiea mea nu a fost comunist.
Totusi ziua de 23 august imi aminteste mereu de soldatii romani care au luptat, de cei care au murit, si nu pot fi indiferenta la amintirea acelei zile in care s-a terminat razboiul si nazismul.
Faptul ca s-au intors armele impotriva Germaniei naziste nu ma lasa indiferenta. Nu stiu care este adevarul, nu-mi dau seama... Acel eveniment este foarte controversat si eu nu pot sti niciodata daca in acele zile Romania a fost salvata sau tradata.
Tot asa si acum.

Nici eu si nici altii ca mine nu vom sti daca presedintii Romaniei si Guvernele ce s-au perindat prin istoria contemporana, ne-au salvat sau ne-au tradat.
Nu voi sti niciodata daca dl presedinte Basescu ne-a salvat de comunistii din sau ne-a tradat si el in acesti ani de cand e la guvernare.
As vrea sa stiu in cine pot avea incredere?
Ca om din multime nu pot sa fac nimic pentru tara mea atata timp cat nu stiu in cine sa am incredere, cui sa-i dau votul, pe cine sa sprijin din cei care candideaza la conducerea tarii mele...
Pot doar sa ma rog sa-i intelepteasca Dumnezeu pe cei care vor ajunge sa ne conduca.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2014, 09:31:41
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:

Nici eu si nici altii ca mine nu vom sti daca presedintii Romaniei si Guvernele ce s-au perindat prin istoria contemporana, ne-au salvat sau ne-au tradat.
Nu voi sti niciodata daca dl presedinte Basescu ne-a salvat de comunistii din sau ne-a tradat si el in acesti ani de cand e la guvernare.
As vrea sa stiu in cine pot avea incredere?
Ca om din multime nu pot sa fac nimic pentru tara mea atata timp cat nu stiu in cine sa am incredere, cui sa-i dau votul, pe cine sa sprijin din cei care candideaza la conducerea tarii mele...
Ia fi atenta, la fragmentul asta(dureaza doar 6 minute), si iti vei da raspunsul singura:
http://www.youtube.com/watch?v=C5ag5H2t2Vg
Reply With Quote
Vechi 01.09.2014, 10:42:43
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Ia fi atenta, la fragmentul asta(dureaza doar 6 minute), si iti vei da raspunsul singura:
http://www.youtube.com/watch?v=C5ag5H2t2Vg
Am vizionat fragmentul. Dar stii, realitatea bate filmul.
Nu ma uit in urma in istorie pt ca realitatea, adevaratul trecut al tarii noastre a fost denaturat de cei ce l-ai scris. Nu se va sti niciodata cum a fost cu adevarat.
Nici nu ma las furata de subiectele si eroii filmelor si de adevarul lor oricat de asemanatoare ar fi cu viata, oricat de minunate ar fi ideile lor... Filmele, in general sunt niste minciuni care pretind ca ne invata ceva.
Am fost la vot de fiecare data si am constatat ca de fiecare data am ales gresit.
Acum aleg sa nu mai merg la vot.
O traiesc mai departe la fel de cinstit ca si pana acum si ma voi bucura de Adevar.
Cu restul, faca-se voia Ta Doamne!
Reply With Quote
Vechi 01.09.2014, 10:51:02
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
Am fost la vot de fiecare data si am constatat ca de fiecare data am ales gresit.
Nope, n-ai ales gresit, ai ales ce ti-a pus sistemul la dispozitie.Diferiti
candidati insa cu aceiasi agenda:lupta impotriva ta.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2014, 11:05:36
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit :(

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Nope, n-ai ales gresit, ai ales ce ti-a pus sistemul la dispozitie.Diferiti
candidati insa cu aceiasi agenda:lupta impotriva ta.
Da, cam asa ceva.
Reply With Quote
Răspunde