![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Am avut în vedere, bineînțeles, România Mare și statul român. Nu Țara Românească, Ardealul ori Moldova.
Mă bucur însă că ai folosit prilejul să amintești pe Sfântul Constantin Brâncoveanu, model de om creștin și domnitor român. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Indiferent ca au fost Tarile Romane si apoi Romania Mare, neamul romanesc este acelasi .Ori din cate am inteles, intrebarea ta se refera la conducatorii neamului romanesc si nu la forme specifice de organizare administrativa. : ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Regi și președinți. Masoni, atei, legionari (sau aserviți legionarilor). Nu am făcut referire la domnitori și voievozi. P.S. Nu doresc o polemică pe dezvoltarea unei nuanțe secundare, care nu mă interesează acum. Îți mulțumesc pentru ajutorul dat în direcția sporirii preciziei exprimării și te rog să oprești aici comentariile care îmi par că trag la cleveteală. Zău, n-am chef și nici vreme multă...:) Dar dacă urmărești vreun gând fertil, vreo idee viguroasă care se poate dezvolta de aici, te rog continuă! Last edited by Ioan_Cezar; 16.08.2014 at 19:54:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce cleveteala ?
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Asta ca vai, domne, nu-l votez ca nu e ortodox, imi pare, vorba unuia de dinainte, imbecilitate pura.
Am fost in Sibiu recent. Chiar a facut treaba calumea neamtul in orasul ala, si etnia chiar ne-ar ajuta pe plan extern, ca doar am decis o dataca un german Si chiar va pare ca o sa schimbe ceva in popor ca e protestant? Am avut la conducerea tarii catolici, protestanti, "liber-cugetatori", masoni, religia de stat in Moldova a fost la un moment luteranismul(nu glumesc, cautati pe net), faptul ca e candidatul reformat imi pare chiar ceva plictisitor. Campania prezidentiala chiar ar fii mai interesanta daca Candidatul stangii ar fii un ateu simpatic si idealist, gen Jose Mujica, decat parada bisericeasca a lui Ponta de la TV.
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca are importanta ce religie are presedintele statului in Romania!
Haideti sa analizam rezultatele care au fost in timpul tuturor administratiilor prezidentiale din Romania din 1974 pana in prezent: 1. Nicolae Ceausescu: desi personal s-a declarat a fi "ateu", din 1965 pana in 1981, rezultatele economico-sociale ale sale sale au fost in ceea mai mare parte pozitive, atat sub raportul dezvoltarii economice ale tarii (industrie, agricultura, transporturi, etc), cat si sub raportul progresului social (locuri de munca, sistemul sanitar, educatie, etc) 2. Ion Iliescu , declarat personal a fi "liber-cugetator", (dupa evenimente mai mult sau mai putin controversate de la inceputul anilor 90', in timpul guvernului Nicolae Vacaroiu, a reusit sa asigure o anumita stabilitate economica si sociala in Romania) 3. Emil Constantinescu , desi declarat personal a fi "ortodox", totusi rezultatele mandatului sau prezidential au fost lamentabile, esuand in toate aspectele: in politica externa a semnat tratatul rusinos cu Ucraina in 1997 (cand Romania a renuntat la stravechile teritorii romanesti aflate dupa 1991 sub ocupatia Ucrainei, in conditiile in care Polonia -un alt stat cu "aspiratii euro-atlantice"- nu a semnat un astfel de tratat cu Ucraina), iar in politica interna dezastrul economico-social a perioadei 1996-2000 cred ca este arhicunoscut. 4. Traian Basescu- nu cred ca mai are rost sa discutam. |
|