Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2014, 15:12:31
ciresica ciresica is offline
Member

Data înregistrării: 25.12.2009
Implicit

Da, multumesc pentru sfaturi.

Oricum, nu ma gandeam la mine cand am zis ca trebuie o manastire de maici mai mare in Bucuresti. Oricine isi poate da seama de aceasta necesitate. Cat despre teren, nu detin niciunul.
Intr-adevar, problema trebuie rezolvata cu ajutorul duhovnicului.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2014, 15:25:35
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciresica Vezi mesajul
Oricine isi poate da seama de aceasta necesitate.
Eu, unul, marturisesc ca nu-mi dau seama de aceasta necesitate. Manastiri apar acolo unde exista chemari (si se aud). Dintre toate colegele mele de scoala, liceu, facultate, niciuna nu s-a facut monahie. De asemenea, la cele cam 2000 de paciente cate am urmarit in ultimii ani, nu am intalnit niciun caz.

Pe urma, din articolul din "Basilica" pe care l-ati citat, eu am ramas cu ideea ca intentia Arhiepiscopiei Bucurestilor a fost sa faca la Schitu Magureanu manastire de maici, dar a renuntat la proiect din lipsa de doritoare.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 27.07.2014, 17:51:58
Member

Implicit Va rog sa blocati subiectul

Buna ziua, d-le administrator!
Va rog sa imi spuneti cum pot sa ma sterg din baza dvs. de date si de asemenea va rog sa blocati toate subiectele deschise de mine.
Va multumesc!
Reply With Quote
Vechi 28.07.2014, 08:35:19
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
va rog sa blocati toate subiectele deschise de mine.
Va multumesc!
Care este motivul supararii ?
Reply With Quote
Vechi 28.07.2014, 20:13:48
Member

Implicit

Asa, m-am suparat pe mine. Mi-am revazut toate mesajele si am ramas uimita de ce am putut sa scriu. In plus, aici este un mediu virtual in care, intr-adevar, am primit sfaturi bune, dar eu am nevoie de un duhovnic bun, ori ultimul pe care l-am gasit m-a cam socat. Cand ma spovedeste sta in picioare, iar eu in genunchi. Nu mai suport aceasta situatie. In plus, alti duhovnici sunt foarte ocupati, nu ma baga in seama. O data, dupa ce avusesem o perioada de probleme mari m-am dus la duhovnicul meu de atunci, voind sa ii povestesc cate ceva. M-a intrebat rastit: tu ce mai vrei? L-am lasat.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2014, 20:44:19
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

De regulă la spovedanie stăm în genunchi; se presupune că ne pocăim și că ne smerim, totodată. Preotul, însă, nu e pe aceeași poziție cu noi, el fiind cel care ne ascultă și ne dă dezlegarea. Stă și el în genunchi atunci când se spovedește, la rândul lui.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2014, 20:49:47
Member

Implicit

Nu ma deranjeaza ca stau eu in genunchi, ci ca sta el in picioare. SI este si inalt: imi sucesc gatul vorbind cu el.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2014, 16:21:24
Iliana Iliana is offline
Member

Data înregistrării: 14.02.2012
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Asa, m-am suparat pe mine. Mi-am revazut toate mesajele si am ramas uimita de ce am putut sa scriu. In plus, aici este un mediu virtual in care, intr-adevar, am primit sfaturi bune, dar eu am nevoie de un duhovnic bun, ori ultimul pe care l-am gasit m-a cam socat. Cand ma spovedeste sta in picioare, iar eu in genunchi. Nu mai suport aceasta situatie. In plus, alti duhovnici sunt foarte ocupati, nu ma baga in seama. O data, dupa ce avusesem o perioada de probleme mari m-am dus la duhovnicul meu de atunci, voind sa ii povestesc cate ceva. M-a intrebat rastit: tu ce mai vrei? L-am lasat.
Uneori oamenii, si in special femeile, confunda duhovnicul sau pur si simplu preotul la care merg sa se spovedeasca cu un psiholog sau cu un prieten/partener de discutii la care merg sa-i povesteasca toate cate li se intampla, toate "nedreptatile" pe care i le fac ceilalti, problemele cu sotul/sotia, iubitul/iubita etc...
Poate de aia uneori preotii nu au timp sau rabdare sa asculte toate astea! Spovedania e altceva, trebuie sa invatam sa ne spovedim cu adevarat ca sa nu irosim timpul preotului. Nu zic ca e cazul tau pentru ca nu stiu daca faci parte din categoria asta, dar ar putea fi motivul pentru care te-a repezit. Uneori mai avem nevoie si de dusuri reci nu numai de vorbe calde...
E doar o parere, scuze daca am suparat pe cineva!
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 29.07.2014, 17:24:51
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iliana Vezi mesajul
Uneori oamenii, si in special femeile ...merg sa se spovedeasca...merg sa-i povesteasca toate cate li se intampla, toate "nedreptatile" pe care i le fac ceilalti, problemele cu sotul/sotia, iubitul/iubita etc..
Pai asta este si rolul duhovnicului.Sa-i spui ce te framanta si ce sfat sa-ti dea.Duhovnicul este un doctor de suflete.Rolul sau este sa identifice probleme sufletului si sa dea leacul duhovnicesc tamaduitor care sa vindece rana suflteasca.

Citat:
Poate de aia uneori preotii nu au timp sau rabdare sa asculte toate astea!
Cei care n-au timp sau rabdare, fie n-au timp sau rabdare pt ca au avut
o zi proasta, fie au alte activitati pe care le considera mult mai importante
decat activitatea de duhovnic.

Citat:
Spovedania e altceva, trebuie sa invatam sa ne spovedim cu adevarat ca sa nu irosim timpul preotului.
Pai in afara de a-ti spune pacatele pe care le stii, ce ai mai putea face la
spovedanie ?
Reply With Quote
Vechi 09.08.2014, 23:09:28
catehumen catehumen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Galati
Implicit

Citat:
Buna ziua, d-le administrator!
Va rog sa imi spuneti cum pot sa ma sterg din baza dvs. de date si de asemenea va rog sa blocati toate subiectele deschise de mine.
Va multumesc!
Pai de ce sa te stregi ? Nu iti place aici ?
Reply With Quote
Răspunde