Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.07.2014, 18:49:01
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Asa este ... dar la fel de adevarat este ca internetul si calculatorul au devenit ceva nelipsit, in viitorul apropiat se va renunta la calculator si se va trece treptat pe smartphone ...

Daca cineva poate pune intrebari pe forum, pe teme ortodoxe, de ce sa nu obtina niste raspunsuri avizate, de la preoti care sa posteze cu toata autoritatea pe care o au ... cu nume si prenume si nu sub masca anonimatului.

Preotul trebuie si el deprins sa comunice cu enoriasii ... sub orice forma si nu doar la biserica. Daca un forum este bine administrat, nimeni nu-si va permite sa jigneasca sau sa ia in ras parerile unui preot ortodox, sunt sigur de asta.
Si eu sunt de acord cu tine, Insa problema apare atunci cand i se cere preotului sa dea un anumit tip de raspuns unor probleme... Vine X si pune exact intrebarea respectiva:
,,Misionarul": -Cipurile implantate sunt bune din punct de vedere religios?
Preotul:-Sunt extraordinare!
Enoriasii: - A, sunt bune. Perfect. Cine zicea ca nu sunt?

,,Misionarul": Ce parere aveti, parinte, despre ecumenism?"
Preotul: - E minunat! ( Stie ca, daca raspunde altfel, isi pierde parohia.)
Enoriasii: Ai vazut? Ce atata ortodoxie? Posturi aspre, canoane, exorcisme... Aici e raiul , aici e iadul. Ne putem numi ortodocsi, problema e sa nu fim...

Si uite-asa, se ajunge la o ortodoxie nemantuitoare...
Reply With Quote
Vechi 07.07.2014, 20:31:55
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
.............
,Misionarul": Ce parere aveti, parinte, despre ecumenism?"
Preotul: - E minunat! ( Stie ca, daca raspunde altfel, isi pierde parohia.)
Enoriasii: Ai vazut? Ce atata ortodoxie? Posturi aspre, canoane, exorcisme... Aici e raiul , aici e iadul. Ne putem numi ortodocsi, problema e sa nu fim...............
OFF TOPIC: Exista astfel de cazuri , ca cel de mai sus ? Pentru ca eu nu prea am auzit de asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2014, 21:20:05
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
OFF TOPIC: Exista astfel de cazuri , ca cel de mai sus ? Pentru ca eu nu prea am auzit de asa ceva.
Am exagerat eu, dar nu prea mult. Caci am auzit ca un preot spunea ca isi pune cipul pe frunte, iar altii tac in aceasta problema. In ce priveste ecumenismul, nu e nevoie decat sa fim atenti la continutul Sfintei Liturghii. Chestia cu ,,unitatea credintei" e inserata inaintea dobandirii Duhului Sfant chiar si in unele carti de rugaciuni. Pentru unii o fi mai importanta... Ecumenismul e implementat in degrade. Putin cate putin, pentru ca omul sa se obisnuiasca cu ajustarile de tot felul si sa nu mai reactioneze. In final, ajungem sa ne inchinam lui Antihrist. Fereasca Dumnezeu!

Last edited by antoniap; 07.07.2014 at 23:15:39.
Reply With Quote
Răspunde