|  |  | 
|  | 
|  | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 Salut, sunt ortodox, joc la bursa .Chiar si cei care nu au nici o treaba cu crestinismul stramba din nas, pt macar odata in viata lor au vazut filmul "Iisus din Nazaret " macar din curiozitate, si stiu scena in care Iisus pune mana pe bici si ii alunga pe cei din templul lui Dumnezeu, care faceau bani, specula, tranzactionand bunuri in numele lui Dumnezeu. | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

1.Mă îndoiesc că BOR va juca speculativ la Bursă. 2.Cele ce zici tu se întâmplau ÎN templu. D'aia reacția mânioasă a Mântuitorului. 
				__________________ Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 "baietii destepti" sa traga tunuri financiare, pe "aia mai fraieri" in cautare de profit, realizat din speculatii si nu din munca . Singurele care castiga tot timpul( adica "casele de pariuri") sunt firmele de brokeraj, care percep un comision pt fiecare tranzactie, indiferent daca tranzactia este una reusita sau nu.Adica putin le pasa daca tu castigi mai mult sau pierzi , pt ca ei oricum percep comision la tranzactie, indiferent ce tranzactioneaza. Din pacate, Bursa asigura mediul ideal ,pentru scheme piramidale si alte chestii de genul asta. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Crearea unor site-uri nu este ceva rau, insa crearea unor forumuri la nivel de parohie poate fi ,,valorificata" la o adica. Apar marturii negru pe alb privind nivelul discutiilor, problemele enoriasilor, iar in conditiile ecumenismului nivelator si al tendintei spre control total, acestea conteaza undeva... Daca se cer site-uri, sa se faca, dar cu minimum de informatii,  si fara exces de date personale.  Sfaturile date sunt individuale, la biserica, la spovedanie, la catehizari etc. Omul trebuie deprins sa mearga la biserica, sa se smereasca in fata preotului, sa mai aprinda o lumanare, nu sa apese doar pe clapele calculatorului. Nu calculatorul ne mantuieste, totusi. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 Daca cineva poate pune intrebari pe forum, pe teme ortodoxe, de ce sa nu obtina niste raspunsuri avizate, de la preoti care sa posteze cu toata autoritatea pe care o au ... cu nume si prenume si nu sub masca anonimatului. Preotul trebuie si el deprins sa comunice cu enoriasii ... sub orice forma si nu doar la biserica. Daca un forum este bine administrat, nimeni nu-si va permite sa jigneasca sau sa ia in ras parerile unui preot ortodox, sunt sigur de asta. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 ,,Misionarul": -Cipurile implantate sunt bune din punct de vedere religios? Preotul:-Sunt extraordinare! Enoriasii: - A, sunt bune. Perfect. Cine zicea ca nu sunt? ,,Misionarul": Ce parere aveti, parinte, despre ecumenism?" Preotul: - E minunat! ( Stie ca, daca raspunde altfel, isi pierde parohia.) Enoriasii: Ai vazut? Ce atata ortodoxie? Posturi aspre, canoane, exorcisme... Aici e raiul , aici e iadul. Ne putem numi ortodocsi, problema e sa nu fim... Si uite-asa, se ajunge la o ortodoxie nemantuitoare... | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Vroiam doar sa spun ca eu cred ca este util ca si bisericile sa aibe pagini de internet. Acum nu stiu la ce fel de activitati de internet se face referire in postarea initiala. Ar fi util ca bisericile sa aibe o pagina de internet unde sa aibe afisate: orarul slujbelor, ceva despre preotii lor, informatii despre sarbatori, catehism, literatura, icoane si alte lucruri utile. Sigur ca oamenii trebuie sa measrga in biserica, dar pagina de internet nu inlocuieste asta si nu face rau, ci doar da niste informatii utile in plus. Bisericile din tara e drept ca sunt foarte accesibile, dar uneori vor si altii din provincie sa ajunga acolo sau sa afle despre vreun preot, vreo carte, vreo informatie. Si sunt foarte putine care au pagini de internet. 
				__________________ A fi crestin = smerenie + iubire de aproape | 
|  |