![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Cine mă?...
|
|
|
||||
|
||||
|
Pictura de la Biserica Draganescu. Fracisc de Assisi este pictat si stim ca e un eretic. Arianul Ulfila, cel care a raspandit erezia ariana intre goti. Faptul că cele două mari biserici creștine (Sf. Sofia de la Constantinopol și Sf. Petru de la Roma) stau împreună într-un semicerc cu raze ii face pe multi sa creada ca e vb de unirea Bisericii in mod fals.
Asta pe langa barfele care vehiculeaza. Stiu Parinti buni care sunt in indoiala in privinta Parintelui Boca. (de ex: http://ortodoxiacatholica.wordpress....orba-de-dreap/) Nu zic ca e asa, ci incerc sa explic de ce unele persoane sunt mai reticente. Last edited by Parascheva16; 08.06.2014 at 04:31:35. |
|
|
|||
|
|||
|
Părintele Arsenie Papacioc a avut o altă părere: „Referitor la sfintii catolici, ei nu făceau dogmatică când trăiau. Dacă am face o comparatie între Sfântul Serafim de Sarov si Sfântul Francisc de Assisi, ei erau sfinti prin rugăciune, prin lipsuri extraordinare, nu vorbeau de rău. Ei rămân de valoare. Noi discutăm aspectul dogmatic.”
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca Parintele Arsenie Boca a facut o greseala nu trebuie sa credem ca sic atolcii sunt la fel ca ortodocsii si sfintii lor cu bilocatie, stigmate si alte "minuni" ar fi chiar sfinti. Parintele ori a vrut sa arate o previziune, ori a gresit. Asta nu inseamna ca ar fi mai putin sfant. Ortodoxia consdiera ca si sfintii pot avea greseli, nu sunt infailibili. Tot ceea ce au scris sau facut ei trebuie luat doar in lummina invataturii Bisericii, care chiar e infailibila. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In momentul in care te rogi la Dumnezeu, se desfac Cerurile si esti ridicata de la pamant inconjurata de limbi de foc ? Da sau nu ? |
|
|
||||
|
||||
|
Nu, nu am auzit de asa ceva. Am mai citit despre oameni care au ajuns la desavarsire, pustini sau nu, dar nu am dat peste aceasta descriere.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iar ei s-au inspirat de aici: http://www.youtube.com/watch?v=z5Bcb3LipiE Pt ca aici am auzit si eu prima data.Iar acest eveniment, al inconjurarii parintelui in limbi de foc s-a mai intamplat, in vremea in care era in puscarie.Asa de tare s-a speriat conducerea comunista la vremea aceea incat i-au dat drumul dupa un astfel de eveniment, pentru ca daca il mai tineau , asa cum marturiseau si gardieni, parintele mai avea putin si-le transforma inchisoarea in manastire. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In viata Sfintei Maria Egipteanca, cuviosul Zosima a vazut-o pe Sfanta ca era ridicata in aer in timp ce se ruga in pustie. |
|
|
|||
|
|||
|
In legatura cu pictura Sf. Francisc de la Draganescu, se poate citi despre minunea convertirii unei catolice la ortodoxie: dupa ce s-a rugat Sfantului Francisc sa primeasca har, femeia catolica a visat pe Sf. Francisc impreuna cu Sf. Serafim de Sarov, si primul Sfant i-a spus ca daca vrea sa aiba har, sa mearga la Manastirea celui de-al doilea Sfant. Minunea a fost consemnata de catre maicile de la Manastirea Diveevo.
|
|
|
|||
|
|||
|
Idolatrii nu ascultă nici de dogme, nici de canoane și nici măcar de dovezile de netăgăduit. Pentru aceasta s-a zis că au ochi și nu văd și urechi și nu aud. Ei vor să creadă, sunt însetați după ”minuni” și gata să se lepede mai degrabă de Biserică decât de ceea ce ei ”simt în inimă”. Un om rațional, chiar neștiutor în ale credinței, ar cerceta mai adânc, ar întreba și ar căuta pe cât posibil să afle adevărul din izvorul ortodoxiei, adică din ce spun Sfinții Părinți. Dar pe mulți nu-i interesează adevărul, ei vor Vițelul de Aur la care să se închine și să-i facă bine cu un ceai. Ei vor să creadă în vise pentru că ”se potrivesc” cu ceea ce ei ”simt în inimă”. Vor să aibă ”sfinți” la îndemână care să facă minuni cu ei, să-i scape de gripă, de Garda Financiară, să le pună dantură nouă... buni la toate și oricând. Au transformat Ortodoxia și pe Sfinții ei dintr-o credință mântuitoare într-un nou păgânism închinător la idoli. Și precum aceia obligau pe toți la închinarea și tămâierea idolilor așa și aceștia, nu mai puțin exaltați, sar pe cei care îndrăznesc să ”denigreze” din ”invidie” pe gurul lor.
Bun venit în vremea de pe urmă! Pentru engleză - apăsați 1, pentru română - apăsați 2. Pentru Arsenie Boca apăsați tasta 1, pentru Francisc de Assisi apăsați tasta 2. Last edited by IvanTurbinca; 20.06.2014 at 16:15:22. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? | inclusiveu | Generalitati | 9 | 02.07.2012 16:08:55 |
| Ceva frumos..."invata" | ioana30 | Generalitati | 1 | 29.11.2010 18:23:12 |
| Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? | lourdes19 | Generalitati | 2 | 19.10.2010 13:06:29 |
| "imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! | flying | Despre Sfanta Scriptura | 203 | 18.05.2010 21:31:10 |
|
|