Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.05.2014, 15:09:43
Lucian494 Lucian494 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.05.2014
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Unde va apropiati? Unde este la voi real Trupul si Sangele lui Hristos?
Chiar nun= înțeleg ce vrei să spui... bizar...te rog formulează întrebări coerente...cum adică ”unde”..la biserică ne apropiem...acu la a doua întrebare nuj cum să-ți răspund.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2014, 19:36:02
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian494 Vezi mesajul
Chiar nun= înțeleg ce vrei să spui... bizar...te rog formulează întrebări coerente...cum adică ”unde”..la biserică ne apropiem...acu la a doua întrebare nuj cum să-ți răspund.
Ai inteles tu ce spun, doar ca eviti sa raspunzi pentru ca nu ai un raspuns. Bine, in afara de faptul ca pe un alt topic ti s-a cam desfintat orice posibilitate de a avea dreptate, dar acolo nu ai gasit nici un argument.
Dar sa revenim la intrebare, voi nu recunoasteti ca in potir se afla in mod real, nu simbolic, Trupul si Sangele lui Hristos. Si daca invatatura voastra stramba ar marturisi asa ceva nu ar fi Trupul si Sangele lui Hristos pentru ca nu aveti continuitatea harica si puterea de a savarsi taina pe care o pot savarsi doar preotii. Asa ca, inca o data, unde va apropiati voi de Trupul si Sangele lui Hristos.
Vechi 31.05.2014, 10:57:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Ai inteles tu ce spun, doar ca eviti sa raspunzi pentru ca nu ai un raspuns. Bine, in afara de faptul ca pe un alt topic ti s-a cam desfintat orice posibilitate de a avea dreptate, dar acolo nu ai gasit nici un argument.
Dar sa revenim la intrebare, voi nu recunoasteti ca in potir se afla in mod real, nu simbolic, Trupul si Sangele lui Hristos. Si daca invatatura voastra stramba ar marturisi asa ceva nu ar fi Trupul si Sangele lui Hristos pentru ca nu aveti continuitatea harica si puterea de a savarsi taina pe care o pot savarsi doar preotii. Asa ca, inca o data, unde va apropiati voi de Trupul si Sangele lui Hristos.
Nu evit doar că mi-e lene să scriu, nu văd nici un interes în discuție,o dezbatere ceva și, decît să spun vorbe în vînt cu privire la secte culte și alte lucruri ce tin de religie mai bine tac...unde se vorbește din Cuvîntul lui Dumnezeu sunt și eu unde nu,nu sunt nici eu pentru că eu nu cunosc tradiții si altele..ceea ce cunosc și vreau să aprofundez este Cuvîntul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2014, 12:01:24
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Nu'ș ce se făcea uomenirea dacă nu apărea 5costalii, advenții și alții ca ei.
Nu'ș cum a rezistat creștinismul în erezie după erezie 1,8k ani!
Așa ceva!
Reply With Quote
Vechi 31.05.2014, 13:51:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu'ș ce se făcea uomenirea dacă nu apărea 5costalii, advenții și alții ca ei.
Nu'ș cum a rezistat creștinismul în erezie după erezie 1,8k ani!
Așa ceva!
E omenirea NU UOMENIREA si e daca nu apareau nu DACĂ NU APĂREA...probabil așa pot apărea și interpretări greșite ale Scripturii. Te rog frumos nu te abate de la discuție, dacă ai ceva de spus răspunde la argumentele mele orice altceva nu bag în seamă. Cred că ar fi omenesc ca pe un forum creștin să fie folosit un limbaj literar nu ”de cartier”.
Mulțumesc!
Reply With Quote
Vechi 31.05.2014, 14:22:01
IvanTurbinca IvanTurbinca is offline
Member

Data înregistrării: 23.05.2014
Implicit

Găsesc folositor a argumenta cu sectanții câtă vreme discuția este publică, așa cum este aici pe forum, pentru a se lămuri și alții mai slabi în credință. Dar în privința lor, a rătăciților, nu e nimic de făcut. Mai ușor se vindecă lumea de beție și curvie decât să scape de rătăcire. Fără speranță, aproape...
Reply With Quote
Vechi 31.05.2014, 14:53:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de IvanTurbinca Vezi mesajul
Găsesc folositor a argumenta cu sectanții câtă vreme discuția este publică, așa cum este aici pe forum, pentru a se lămuri și alții mai slabi în credință. Dar în privința lor, a rătăciților, nu e nimic de făcut. Mai ușor se vindecă lumea de beție și curvie decât să scape de rătăcire. Fără speranță, aproape...
Foarte bine punctat, este foarte greu pentru o inimă împietrită să fie vindecată, dar nu imposibil...Dumnezeu poate orice...chiar vă rog să nu-i condamnăm pe rătăciți.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2014, 15:26:50
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
E omenirea NU UOMENIREA si e daca nu apareau nu DACĂ NU APĂREA...probabil așa pot apărea și interpretări greșite ale Scripturii. Te rog frumos nu te abate de la discuție, dacă ai ceva de spus răspunde la argumentele mele orice altceva nu bag în seamă. Cred că ar fi omenesc ca pe un forum creștin să fie folosit un limbaj literar nu ”de cartier”.
Mulțumesc!
Uomenesc ar fi să te duci pe un forumde pemticostali și să combați acolo.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2014, 17:51:21
IvanTurbinca IvanTurbinca is offline
Member

Data înregistrării: 23.05.2014
Implicit

Dragă Lucian, era vorba de tine...
Reply With Quote
Vechi 01.06.2014, 12:46:24
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Nu evit doar că mi-e lene să scriu,
Mi se pare mie sau lenea e un pacat?

Citat:
nu văd nici un interes în discuție,o dezbatere ceva și, decît să spun vorbe în vînt cu privire la secte culte și alte lucruri ce tin de religie mai bine tac
Eu sunt de acord cu tine. Problema este ca nu esti consecvent. Daca ai fi tacut era o treaba. Problema ta e ca taci cand nu ai raspuns. Si problema nu e ca nu le stii pe toate, problema e ca nu ai raspuns in punctele cheie care ar trebui sa iti defineasca tie credinta.

Citat:
...unde se vorbește din Cuvîntul lui Dumnezeu sunt și eu unde nu,
"Multi Imi vor spune in ziua aceea: Doamne, Doamne, oare nu in numele Tau am profetit? si nu in numele Tau demoni am scos? si nu in numele Tău multe minuni am făcut?
Si atunci le voi marturisi: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine, voi, cei ce lucrati fărădelegea!"

Citat:
nu sunt nici eu pentru că eu nu cunosc tradiții si altele
Nu le cunosti pe cele mantuitoare. Le cunosti pe cele instituite de cativa rataciti de maxim cateva sute de ani. Doar ca nu recunosti sau nu constientizezi asta. Oricare variata e la fel de grava.
Citat:
...ceea ce cunosc și vreau să aprofundez este Cuvîntul lui Dumnezeu.
Tocmai de asta nu dai dovada.