Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.05.2014, 12:12:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pisi Vezi mesajul
Bun si daca ele sufera ca urmare a mecanismelor biologice practic sufera fara folos, noi in schimb daca din nefericire capatam o bolala suferim oare cu folos si ne curatim de pacate?
Oare Dumnezeu face diferente? E vb totusi de o suferinta pe care o simte o fiinta nevinovata dar daca o simtim noi e clar ca ne ispasim pacatele.
Noi avem capacitatea de a valorifica spiritual suferinta, ca nu toti o facem, e partea a doua.
Pentru ca da, nu toti o valorificam, pe unii ii doboara.
A se vedea exemplul pozitiv al lui Iov si cel al negativ al sotiei acestuia (""Te ții mereu în statornicia ta? Blesteamă pe Dumnezeu și mori!" Iov 2:9)

Last edited by AlinB; 29.05.2014 at 12:14:47.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 12:42:37
pisi's Avatar
pisi pisi is offline
Member

Data înregistrării: 13.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Noi avem capacitatea de a valorifica spiritual suferinta, ca nu toti o facem, e partea a doua.
Pentru ca da, nu toti o valorificam, pe unii ii doboara.
A se vedea exemplul pozitiv al lui Iov si cel al negativ al sotiei acestuia (""Te ții mereu în statornicia ta? Blesteamă pe Dumnezeu și mori!" Iov 2:9)
Asa este alina, unii se folosesc altii nu. Depinde de fiecare persoana in parte.
Dar boala o capatam biologic, doar biologic. Daca ne folosim de ea bine daca nu nu... Asta nu intelegeam, nu vine pt pacate vine pt ca avem un stil de viata nesanatos
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 12:58:32
Marcel_Ionut's Avatar
Marcel_Ionut Marcel_Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.07.2012
Implicit

http://siluanathonitul.wordpress.com...alipi-animale/

http://siluanathonitul.wordpress.com...ta-de-animale/
Vechi 29.05.2014, 13:52:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Asa este alina, unii se folosesc altii nu. Depinde de fiecare persoana in parte.
Dar boala o capatam biologic, doar biologic. Daca ne folosim de ea bine daca nu nu... Asta nu intelegeam, nu vine pt pacate vine pt ca avem un stil de viata nesanatos
Pacatul este si el un stil de viata nesanatos.
Poate cel mai nesanatos.

Santatea este insa produsul a mai multi factori:
1. Genetic (ce am primit de la parintii nostri si eu de la parintii lor si tot asa)
2. Mediul - aici avem mai multe alegeri, unde locuim, ce aer respiram, ce mancam, daca postim sau nu, etc.
3. Still de viata - cat dormim, cat facem miscare, cum ne folosim timpul, stres/relaxare, sistem de valori, relatii sociale, etc.

Probabil tu lupti impotriva unei perceptii de genul, fumez, atunci Dumnezeu imi trimite cancer.
Nu este asa, daca fumez, atunci imi sabotez singur sanatatea.
Daca sunt necredincios, las raul in viata mea, atunci raul imi va controla si trupul, sanatatea, etc.

In ceea ce priveste animalele, nu prea pot face alegeri, santatea lor e produsul mostenirii genetice + mediu si binenteles corelata cu varsta.

Last edited by AlinB; 29.05.2014 at 13:58:38.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 19:52:56
pisi's Avatar
pisi pisi is offline
Member

Implicit

Citat:
Pacatul este si el un stil de viata nesanatos.
Poate cel mai nesanatos.

Santatea este insa produsul a mai multi factori:
1. Genetic (ce am primit de la parintii nostri si eu de la parintii lor si tot asa)
2. Mediul - aici avem mai multe alegeri, unde locuim, ce aer respiram, ce mancam, daca postim sau nu, etc.
3. Still de viata - cat dormim, cat facem miscare, cum ne folosim timpul, stres/relaxare, sistem de valori, relatii sociale, etc.

Probabil tu lupti impotriva unei perceptii de genul, fumez, atunci Dumnezeu imi trimite cancer.
Nu este asa, daca fumez, atunci imi sabotez singur sanatatea.
Daca sunt necredincios, las raul in viata mea, atunci raul imi va controla si trupul, sanatatea, etc.

In ceea ce priveste animalele, nu prea pot face alegeri, santatea lor e produsul mostenirii genetice + mediu si binenteles corelata cu varsta.
Da, exacat asta era, nu cred ca iti trimite Dumnezeu boala ci sunt mai multi factori care o aduc.
Dar suferinta cainelui cum o explici? Adica trece prin niste chinuri ca sa moara iar dincolo nu il asteapta nimic pt ca nu are suflet nu?
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 20:48:47
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Imi pare rau pentru pierderea dumneavoastra.
In cazul animalelor nu cred ca se poate pune problema ca boala lor ar fi "o pedeapsa de la Dumnezeu", deoarece animalele neavand constiinta, se ghideaza dupa instinct! Asadar in cazul cainelui dumneavoastra a fost probabil vorba de o boala, ori transmisa genetic, ori dobandita!
Reply With Quote
Vechi 30.05.2014, 10:33:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar suferinta cainelui cum o explici? Adica trece prin niste chinuri ca sa moara iar dincolo nu il asteapta nimic pt ca nu are suflet nu?
Neavand suflet, suferinta este una strict de ordin biologic.
Neavand suflet nemuritor, nu exista un "dincolo" pentru animal.

Daca tinem asa mult la nemurirea unui caine sau o pisica, ce ar fi sa ne gandim cum ar fi sa ne intalnim "dincolo" si cu "sufletele" animalelor pe care le-am mancat..
Vechi 30.05.2014, 21:01:15
pisi's Avatar
pisi pisi is offline
Member

Implicit

Citat:
Neavand suflet, suferinta este una strict de ordin biologic.
Neavand suflet nemuritor, nu exista un "dincolo" pentru animal.

Daca tinem asa mult la nemurirea unui caine sau o pisica, ce ar fi sa ne gandim cum ar fi sa ne intalnim "dincolo" si cu "sufletele" animalelor pe care le-am mancat..
Nu e vb aici ca tin eu prea mult la animal. Cand am vazut prin ce tece am inceput sa ma intreb daca suferinta asta ramane fara niciun folos, pt ca el se chinuia.
Adica si noi oamenii o simtim la fel de puternic doar ca noi ne putem folosi de ea ele nu, inainte sa moara adik sa nu mai existe se mai si chinuie
Reply With Quote
Vechi 30.05.2014, 19:44:03
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Da, exacat asta era, nu cred ca iti trimite Dumnezeu boala ci sunt mai multi factori care o aduc.
Si ai vrea sa se "inventeze" o invatatura cu Raiul animalelor?