Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.05.2014, 17:44:27
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Angry

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
I-auzi Ioane Joane: s-a dat liber la ghei la catolicii brazileni.

Pacat de ce halii inainte sa deschid forumu'.
Animale occidentale jegoase si posedate, ce vrei! Conform propriei lor co-rectitudini poltice, ei sunt, nu e asa, niste maimute evoluate. Deci, de la maimuta la ghei si conchitoide, acesta e parcursul mersului spre Iad, pardon, evolutiei.
O buda de tzara, populata la greu de larve de Eristalis, Calliphora si Lucillia, si mirosind ca un discurs de politican, e spiritual deasupra BC, din nacest moment.
Scuze tuturor pentru limbaj si imagistica metaforica, dar se pare ca o mare parte a omenirii (ma rog, sa zicem de dragul discutiei ca acele natiuni si rase mai fac parte din umanitate) face, ca actiune spirituala constienta si asumata, ce se zice de cronicarii iconoduli ca facuse imparatul iconoclast Copronimul exact in momentul in care, prunc fiind, era in cristelnita.
Asa ca, diasporatule coleg IonJohn, ce mi-e WC, ce mi-e BC braziliana.
Nu ziceam eu bine ca acest Papa are o mecla de macaronar smecher si interlop, confesor pentru "cappo di tutti cappi"?

Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 24.05.2014 at 17:48:08.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2014, 18:16:06
IonJohn IonJohn is offline
Member

Data înregistrării: 21.05.2014
Implicit

Interesant ca nici nu e pomenita in media romaneasca intilnirea dintre Papa si Patriarhul Bartolomeu.
Da cine vrea sa sarute coroana de spini a Mintuitorului trebuie sa participe la slujba in Notre Dame. Intrebatil pe patriarhul Daniel, poate va da dezlegare temporara sa mergeti la slujba la catholici. O fi avut Patriarhul Bartolomeu dezlegare?

Nici nu e sigur ce o fi zis acel episcop brazilian si voi sariti cu calomnia impotriva BC? Daca e real, ceea ce e discutabil, e numai pacatul acelui episcop. Sau mai vazut episcopi pacatosi, sa nu vorbim de cei schismatici, nu?

Deci miracolul de la Fatima. Este miracol aprobat de BC. Da voi il pomeniti la gramada cu "Medjugordje" care nu e aprobat, si stiti ca nu e, ca sa discreditati miracolul Fatima.

In primul rind catholicii au o foarte mare experienta cu miracolele, pentru ca spre deosebire de ortodoxi ei au avut sfinti foarte mari si miracole foarte mari dupa schisma pe cind la voi majoritatea minunilor mari sint amintirea celor dinainte de schisma.

Iar voi in loc sa va reconsiderati atitudinea fata de catolici, din invidie si mindrie, sariti si ziceti orice ca sa le discreditati, ca va e rusine de romani ca in Romania nu se prea intimpla asa minuni. Da este alegerea voastra sa mintiti in loc sa va impacati.

Cel mai important, Ioan 4:2 " Duhul lui Dumnezeu să-L cunoașteți după aceasta: orice duh care mărturisește că Isus Hristos a venit în trup este de la Dumnezeu;"
Probabil ca daca nu ai experienta, cum e cazul romanilor, verificarea asta pare a fi mai greu de pus in practica.

M-am uitat pe internet si uneori argumentele impotriva Fatimei sint hilare: "nu se poate sa fie minune ca noi avem dreapta credinta ortodoxa..."

Sau "minunea a fost facut-a de ingerii cazuti". Adica "diavolul a facut o minune uriasa cum n-au facut sfintii, si a ispitit BC si BO sa faca impacare promitind pace in lume ..."
NU numai ca a fost usor de verificat ca e de la Dumnezeu, dar nici scopul cererii nu putea fi diavolesc pt ca diavolul nu doreste impacare si nu doreste pace in lume. Nerespectarea decit cu mare intirziere a cererii a facut ca Dumnezeu sa lase nazismul in vest si comunismul in est sa ia puterea ca pedeapsa. Aceasta pedeapsa era oricum stabilita, dar putea fi inlaturata de rugaciunile Sfintei Fecioare. Pentru ca nu ati ascultat ea nu a mai putut interveni pt noi.
Bine a zis o doamna aici pe forum, daca Diavolul ar putea face asa minuni nu ai mai putea sa stii ce e minune de la Dumnezeu si ce e minune de la Diavol.

Obiectii ca de ce minunea a fost asa si nu altfel...ca nu a fost fenomen complet natural: pai daca era complet naturala, atunci oceanele ar fi navalit peste tarmuri in uriase tsunami...A fost naturala in aceea ca inainte de minune ploua iar dupa minune pamintul a fost uscat.
Ca de ce unii oameni au fost acolo si nu au vazut-o? Poate ca atheistii care au mers acolo ca la spectacol nu au avut parte de minune.
Ca cica viziunile sint de la diavol...transfigurarea Domnului Isus a fost ca o viziune; eliberarea din inchisoare a lui Sf. Petru si Sf. Paul de un inger a fost ca o viziune.
Ca de ce nu a vazut-o intreg pamintul? da de cind hotarasti tu scopul si magnitudinea si efectul si felul in care TREBUIE (ca altfel tu nu crezi) sa se intimple o minune? Astai atitudine tipica schismaticului.

Cererea Sfintei Fecioare, ca BC sa sfinteasca Rusia, nu se putea una mai inteleapta ca sa oblige ambele biserici sa faca eforturi de impacare, sub tutela Papei conducatorul de drept si fapt a bisericii. Catholici v-au considerat eretici si pentru ei aceasta cerere a fost un mare semn de intrebare. Nu a fost usor sa o puna in practica pina la urma, cu toate ca la cererea Sfintei Fecioare, amindoua bisericile ar fi trebuit sa o resolve int-o luna max. Nu va laudati ca o iubiti pe Sfinta Fecioara?
Daca BO continua in atitudinea recalcitranta, eu cred ca asa o sa o incasati o pedeapsa de nu o sa va vedeti...plus partea iertata din prima pedeapsa. Vorbitul de rau si pacatele impotriva Duhului Sfant de care nici nu va pasa, pt acelea aveti raspundere personala.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2014, 18:30:50
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

O s-o încasăm. Co rect.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2014, 18:49:43
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Fizic și la propriu? Hm...
Pai asa isi justifica unele persoane desfranarile.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2014, 19:16:07
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Mai bine să avem grijă de cum o s-o încasăm. Să-i lăsăm pe ei.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2014, 22:39:03
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Talking

IonJohn, așa-zisa relicvă a coroanei de spini nu există, sau mai bine zis e un fake banal.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2014, 02:09:00
IonJohn IonJohn is offline
Member

Data înregistrării: 21.05.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
IonJohn, așa-zisa relicvă a coroanei de spini nu există, sau mai bine zis e un fake banal.
In 1238 Baldwin II, Imparat al Constantinopolului a facut-o cadou lui Louis IX, Rege al Frantei.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2014, 02:18:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

John, nu credem ca Hristos a lasat "loctiitor" pe pamant ci El este cu noi pana la sfarsitul veacurilor, cum a promis (Mt. 28:20), ai vreo problema cu asta?
Vechi 25.05.2014, 02:23:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonJohn Vezi mesajul
Nici nu e sigur ce o fi zis acel episcop brazilian si voi sariti cu calomnia impotriva BC? Daca e real, ceea ce e discutabil, e numai pacatul acelui episcop. Sau mai vazut episcopi pacatosi, sa nu vorbim de cei schismatici, nu?
Ce a zis este destul de clar.

Sa vedem daca va fi depus.
Am totusi o indoiala ca se va intampla asta, din moment ce si Papa Francisc a facut niste declaratii pro-gay.

Nu am nici o indoiala ca in viitorul apropiat "biserica" romano-catolica isi va arata adevarata fatza la modul la care va fi imposibil chiar si pentru o buna parte din romano-catolici sa nu recunoasca realitatea.

Sa speram ca vei fi si tu unul din aceeia.
Vechi 25.05.2014, 20:36:48
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonJohn Vezi mesajul
Coroana de Spini a Mantuitorului pusa in slujba ecumenica de la Catedrala Notre-Dame de Paris prin care, in rugaciune, se pregateste intalnirea Papei Francisc cu Patriarhul Bartolomeu

Marti, 20 martie 2014 a avut loc la Catedrala Notre-Dame de Paris o slujba ecumenica, pentru a pregati, in rugaciune, intalnirea dintre Papa Francisc si Patriarhul Bartolomeu in Tara Sfanta, prevazuta pentru 24-26 mai, pentru a marca cei 50 de ani de la intalnirea predecesorilor lor, Papa Paul al VI-lea si Patriarhul Athenagoras.

http://corortodox.blogspot.ca/2014/0...i-pusa-in.html
http://corortodox.blogspot.ca/
http://www.aeof.fr/articol_51724/sre...de-parist.html

Domnilor sar putea ca dupa ce ati ramas de caruta catholica, sa ramineti si de caruta orthodoxa...

Mare eveniment...
In afara de monologul asta autist ai si alte replici?
Te-am mai intrebat dar nu raspunzi. Ne spui si noua ce carti ortodoxe ai citit si ce nu ai inteles in ele? Ne spui si noua daca tu stii care sutn invataturile BO si care sunt invataturile BC? Ne spui si noua daca stii ca un pacat (erezia de exemplu) este suficient sa pierzi mantuirea? Ne spui si noua de ce este o dovada ca rosariul este mai bun pentru a ti-a fost tie mai usor sa il retii si nu ar fi la fel de bune mantrele budhiste? Ne spui si noua care este dovada ta ca BO recunoaste validitatea tainelor BC?
Ps: Daca vrei mai avem multe intrebari la care tu nu stii sa raspunzi, dar fara nici un temei sustii ca BC este Biserica lui Hristos.