Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2014, 11:28:24
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Nu, scopul meu principal e sa pot face cat mai mult bine in jurul meu, sa ajut cat pot, cum pot. Si nu pentru ca "o sa merg in Rai", ci pentru ca asa consider EU ca e bine. Iar daca asta ma ajuta sa nu la mantuire, doar Dumnezeu o stie. Eu ma rog la Dumnezeu sa ma ajute in ceea ce fac, sa ma ajute sa pot ajuta si eu la randul meu oamenii din jurul meu, si ii multumesc pentru ca ma ajuta sa reusesc in ceea ce fac, si ii multmesc pentru ceea ce mi-a dat. Atat.
Crestinul autentic nu face binele asteptand o rasplata. El face bine din dragoste. Crestinul vrea sa fie asemnea Mantuitorului Ș Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiți unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, așa și voi să vă iubiți unul pe altul.

Și apropiindu-se unul din cărturari, care îi auzise vorbind între ei și, văzând că bine le-a răspuns, L-a întrebat: Care poruncă este întâia dintre toate?Iisus i-a răspuns că întâia este: "Ascultă Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn".
Și: "Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău și din toată puterea ta". Aceasta este cea dintâi poruncă.
Iar a doua e aceasta: "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți". Mai mare decât acestea nu este altă poruncă.
Și I-a zis cărturarul: Bine, Învățătorule. Adevărat ai zis că unul este Dumnezeu și nu este altul afară de El.
Și a-L iubi pe El din toată inima, din tot sufletul, din tot cugetul și din toată puterea și a iubi pe aproapele tău ca pe tine însuți este mai mult decât toate arderile de tot și decât toate jertfele.
Iar Iisus, văzându-l că a răspuns cu înțelepciune, i-a zis: Nu ești departe de împărăția lui Dumnezeu. Și nimeni nu mai îndrăznea să-L mai întrebe.

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Nu, Biserica nu e o institutie doar umana, cel putin nu teoretic, dar asta a ajuns sa fie, chiar daca se pastreaza denumirea e intitutie divin-umana.
Desigur ca nu toti preotii sunt la fel, exact cum nici oamenii de rand nu sunt toti la fel, dar daca totusi Biserica predica bunatatea, sinceritatea, smerenia, milostenia, capi Bisericii ar trebui sa se poarte ca atare; exemplul personal e mai important decat cred unii. Iar daca nu ai exemplu personal, degeaba crezi in ceva, cand exact cine ar trebui sa fie conform cu credintele, e exact opusul.
Atunci ori crezi intr-o iluzie, ori cei care sunt neconformi trebuie dati jos de la predicare, la conditia de oameni de rand. Pana nu se iau masuri or sa existe oameni ca mine care cred, dar nu cred. Pentru ca ce se predica e diferit de fapte, iar asta nu e in regula. Sunt preoti si calugari care ar merita din plin locurile sus puse din Biserica, dar culmea, nu se gandeste nimeni la ei sau ei doresc sa ramana unde sunt si sa faca bine de acolo.
Si degeaba s-a inventat vorba fa e zice popa, nu ce face popa, cand il vezi pe popa cum se imbata Duminica seara in birtul din sat (da, cunosc, altfel nu ziceam nimic). Sunt si ei oameni, nu contest, au pacate, nu contest, dar preotimea nu e doar o meserie ca oricare alta; cand devi preot ar trebui sa ii in considerare si ca trebuie sa fi un exemplu pentru altii. Si preotul de cre ziceam, a facut si bine (a reparat Biserica si face slujbe frumoase), dar el trebuie sa fie un exemplu pentru ceilalti si prin comportamentul din societate. Apoi, ce face in privat, cand nu il vad oamenii (in cazl asta, un afert din sat, care apoi vorbesc), e treaba lui personala. Si gaantez ca nu se singurul preot care nu ofera si un exemplu pozitiv de comportament in societate.

E ca si cu conducerea tarii. Oare ne miram ca oamenii fura, asntajeaza, sunt corupti, lucreaza in scarba si fac tot posibilul sa se imbogateasca "altfel", cand exemplul conducerii e exact la fel?
Biserica nu inceteaza sa fie divino-umana doar pentru ca sunt unii slujitori nevrednici. Ce te retine sa ii cauti pe cei vrednici si sa ii urmezi?
Legat de pretul de care imi spui matale aici: are cine sa il judece. El o sa dea socoteala pentru ceea ce face. Matale ai incercat sa spui o rugaciune pentru el sa-l lumineze Dumnezeu s-au doar te-ai oprit la judecata?
Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați.

Last edited by mihai07; 23.05.2014 at 11:39:58.
Reply With Quote