Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.05.2014, 11:55:52
Mandea77 Mandea77 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.12.2013
Religia: Ortodox
Lightbulb

Fazele normale ale unei relatii dintre un barbat si o femeie, care pot duce in cazul fericit la casatorie sunt:

prietenie -> sex -> iubire -> casatorie

Prietenia poti sa o cauti prin orice mijloc, inclusiv prin internet sau apeland la un sait specializat de matrimoniale, nu este o rusine.
Cine inverseaza ordinea de mai sus sau o bulibaseste, ori nu este bine intentionat ori habar nu are pe ce lume traieste!

Ana Tr. ai facut bine ca ai deschis acest topic. Chiar daca multe comentarii nu ti-au convenit ele te pot ajuta sa iei legatura cu realitatea. Sunt foarte multe persoane in situatia ta, pe o plaja de varsta mult mai extinsa, multe sunt virgine si la 70 de ani dar se masturbeaza de mama focului si se dau virtuase pe forumuri, dar normalitatea este cu totul alta.

In general, o relatie de prietenie dintre doua persoane de sex opus (care-si doresc o relatie serioasa) genereaza si o relatie sexuala normala, care in timp contribuie la aparitia si/sau consolidarea sentimentelor de iubire, casatoria fiind o rezultanta fireasca a relatiei lor. In concluzie, la baza iubirii dintre barbat si femeie stau intotdeaune prietenia si sexul iar cine crede ca poate exista o iubire reala si fara sa existe aceste doua componente se inseala amarnic.

Sunt oameni care fac sex dar nu sunt prieteni precum sunt si oameni care sunt prieteni dar nu fac sex. In ambele situatii aceste tipuri de oameni nu pot avea sentimente reale de iubire unul fata de altul si este normal sa fie asa din pacate.

Last edited by Mandea77; 11.05.2014 at 12:34:45.
Vechi 11.05.2014, 12:39:57
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Mă întreb pe ce surse de cunoaștere îți bazezi teoria de mai sus. O lume care n-are nicio treabă cu Dumnezeu și care nu e interesată de mântuire îți va da dreptate, cu siguranță.

Creștinește, însă, căsătoria este taină, este unică și este mare, după Apostolul Pavel, în Hristos și în Biserică.

Iar în limbajul Bisericii nu există expresia „a face sex”. Unirea soților are ca urmare nașterea de prunci (cu excepția infertilității), iar ceea ce acum se numește „sex” este numit „desfrânare” sau „curvie”. Însă probabil consideri că și viziunea creștină are nevoie de o emancipare, să excludem curvia de pe lista păcatelor sau măcar să-i dăm un alt nume.
Vechi 11.05.2014, 19:33:13
Banned

Talking

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Creștinește, însă, căsătoria este taină, este unică și este mare, după Apostolul Pavel, în Hristos și în Biserică.
CristianR, baietas ... pana la casatorie e cale lunga. Cred ca pentru tine, "traseul" va ramane o taina in continuare.

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Cred ca ai gresit putin ordinea. Dar asa se intampla cand ne luam dupa capul nostru si nu dupa ce ne invata Biserica.
Serios mai Lucian008, pai nu ne spui cu cuvintele tale care ar fi ordinea corecta ?

Deci sustii ca ai citit tu undeva (in cartile sfinte) si ai inteles ca Biserica (ortodoxa) sustine ca relatiile dintre doi oameni
"prietenie -> sex -> iubire -> casatorie" ar trebui sa fie altfel,... nu ne spui si noua unde ai citit asa ceva, un link, ceva?

Biserica ne spune cumva sa facem sex pe intuneric si cu patura in cap? Baietas, prostiilea astea duse la extrem sunt foarte daunatoare, nu doar credintei ci si indivizilor care le inghit pe nemestecate. Este adevarat ca sunt o gramada de protestanti/sectanti care sunt impotriva donarii de sange si a mijloacelor contraceptive dar aia sunt cu totul pe langa credinta ortodoxa.

Educatia sexuala si mijloacele contraceptive ar trebui sa le-o faca parintii copiilor lor, dar la noi in Romania e clar ca avem grave probleme la acest capitol, se poate observa si dupa cum sau pozitionat cei care au comentat pana acum.
Zero educatie sexuala si se considera credinciosi nevoie mare ... stau cu gandul numai la mantuire si uita esentialul.

Last edited by Mandea77; 11.05.2014 at 19:53:14.
Vechi 11.05.2014, 19:45:30
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mandea77 Vezi mesajul
CristianR, baietas ... pana la casatorie e cale lunga. Cred ca pentru tine, "traseul" ramane o taina in continuare.

Serios mai Lucian008, pai nu ne spui cu cuvintele tale care ar fi ordinea corecta ?

Deci sustii ca ai citit tu undeva (in cartile sfinte) si ai inteles ca Biserica (ortodoxa) sustine ca relatiile dintre doi oameni

"prietenie -> sex -> iubire -> casatorie" ar trebui sa fie altfel,... nu ne spui si noua unde ai citit asa ceva?

Nu spune cumva sa facem sex pe intuneric si cu patura in cap? Baietas, prostiilea astea duse la extrem sunt foarte daunatoare, nu doar credintei ci si indivizilor care le inghit pe nemestecate.
N-ai intelege mai baietas. Tu vezi-ti de Pamantul tau plat ca esti oricum pe langa. Toti astia care sunteti mai "destepti" si stiti mai bine decat "indoctrinatii de Biserica" nu va dati seama ca sariti tocmai peste partea de inceput a rationamentului in analiza invataturilor Bisericii. Dar chiar nu are rost sa iti explice cineva ceva.
Vechi 11.05.2014, 19:56:09
Banned

Talking

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
N-ai intelege mai baietas. Tu vezi-ti de Pamantul tau plat ca esti oricum pe langa. Toti astia care sunteti mai "destepti" si stiti mai bine decat "indoctrinatii de Biserica" nu va dati seama ca sariti tocmai peste partea de inceput a rationamentului in analiza invataturilor Bisericii. Dar chiar nu are rost sa iti explice cineva ceva.
Ia spune mai inteligentule care este rationamentul ala de-l intelegi strict dumneata? Poate te-o intelege si pe tine careva de pe forum, altii decat "pretenii" tai frustrati. Probabil ca pentru cei ca voi este mai buna masturbarea si nici nu va da batai de cap.

Haide mai inteligentule, spune care-i ordinea corecta pentru tine:
1. Lumina stina; 2. Patura pe cap; 3. Fara harjoneli necurate; 4. Ne vedem peste noua luni la maternitate ... 5. Pa, pa, pa, pa !

Mor de ras, ha, ha, ha ... cata inteligenta, n-am ce spune !

Sunt o gramada de fraieri pe lumea asta care cred ca "Biserica" trebuie sa le spuna lor cu lux de amanunte ce au de facut in cuplu, cum sa faca sex, cum sa se mangaie, sa le dea si un manual gen "Kamasutra" ... ca vezi Doamne altfel rateaza intrarea in Rai si nu se mai pot mantui, cred ca va dati seama cat intuneric este in mintea acestora si cat sunt de dezorientati sexual!

Vad ca ti-ai pastrat pentru sfarsit gramul de inteligenta si ai inceput sa o judeci pe saraca fata care nu-si dorea decat sa scape de singuratate si nu stia cum. Mare destept te crezi ... te ridici singur de jos, probabil.

Last edited by Mandea77; 11.05.2014 at 20:11:34.
Vechi 11.05.2014, 20:13:35
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ia spune mai inteligentule care este rationamentul ala de-l intelegi strict dumneata?
Nu-l inteleg doar eu. Il mai inteleg unii, cert este ca nu-l intelegi tu. Asa ca de ce sa ne pierdem vream amandoi: eu sa iti explic si tu sa citesti ce nu intelegi?

Citat:
Poate te-o intelege si pe tine careva de pe forum,
Acum eu nu am pretentia sa ma intelega pe mine nimeni, am pretentia sa inteleaga lumea invataturile Bisericii. Si cine vrea poate intelege. Dar ti-am mai spus nu am pretentia ca tu sa intelegi.

Citat:
altii decat "pretenii" tai frustrati.
Nu inteleg (clar este o bariera de comunicare intre noi) ce vrea sa insemne prieteni intre ghilimele. Sunt sau nu prieteni? Dar trecand peste partea asta neimportanta cum ai dedus tu ca cine intelege ce spun eu este frustrat? Poate frustrat esti tu ca nu prea ai argumente in a-ti sustine ideea. Apropos care era aia? Ca Biserica sustine sexul in afara casatoriei? Sau ca Biserica greseste cand este impotriva sexulului in afara casatoriei?

Citat:
Probabil ca pentru cei ca voi este mai buna masturbarea si nu va da batai de cap.
Deja suna a catalogare. Dar de unde stii tu cum sunt cei ca “noi”?
Referitor la afirmatia ta, poate mai afli si tu ceva, si masturbarea este un pacat si practicarea ei este impotriva invataturilor Bisericii.

Citat:
cred ca va dati seama cat intuneric este in mintea acestora.
Eu imi dau seama cat de intuneric este in mintea ta.

Last edited by Lucian008; 11.05.2014 at 22:13:07.
Vechi 11.05.2014, 20:18:40
Banned

Talking

Lucian008, mai bati mult campii ? Care e ordinea corecta, pe care o sugereaza Biserica (ortodoxa?), mai inteligentule ?

casatorie -> iubire -> prietenie -> sex ??? Pai cum ajung la casatorie mai inteligentule, doi oameni care nu se cunosc ???

Cred ca-ti poti da doctoratul daca rezolvi aceasta "enigma", ca vad ca o bajbai ... o dai dupa corcodus, ca nu o intelegem ... ca bla, bla, bla ... ca cat esti tu de meticulos si cum stii tu sa imparti o fraza in propozitii ... ca stii tu cum e cu masturbarea ...

Ai prietena ? Poate-ti fac cunostinta cu Ana Tr. dar cred ca deja si-a facut o parere despre tine si esti neinteresant ... vai!

Ai ramas uimit, chiar si tu? Scopul discutiei era cu totul altul dar se pare ca doar uimirea a fost concluzia cu care ai ramas.

Iti recomand ca in cazul in care vei gasi o nefericita care sa te ia de barbat, sa incerci sa faci SEX cu ea inaintea casatoriei ... sa nu ai surprize dupa. Si nu uita sa folosesti prezervativul, ca e pacat sa te imbolnavesti.

Nu te mai chinui sa te faci ca dai raspunsuri anemice ... ca mor si curcile de ras si e pacat sa-ti arzi circuitele!

Sunt convins ca "prietenii" tai (cele doua maini: stanga/dreapta?) te sustin in continuare in odiseea sexuala !

Last edited by Mandea77; 11.05.2014 at 20:33:49.
Vechi 11.05.2014, 12:43:19
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
prietenie -> sex -> iubire -> casatorie
Cred ca ai gresit putin ordinea. Dar asa se intampla cand ne luam dupa capul nostru si nu dupa ce ne invata Biserica.