![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Avand un conflict armat la granitele tarii, orice politician care este la
putere, va profita de aceasta situatie, pentru a-si pastra puterea. Daca ai avea declarata stare de razboi, in primul rand aceasta situatie ar pune "pumnul" in gura presei incomode.Intr-o stare de razboi orice declartie(politica/nepolitica) de criticare a puterii, poate fi usor interpretata drept "atac la suvernitatea " statului pe criteriul "cine nu este cu noi este impotriva noastra". Daca tu esti politician, si esti la putere si iubesti puterea patimas (e ca un drog pentru tine) iar declarerea starii de razboi ti-ar da tie absolut toate instrumentele la dispozitie, crezi ca nu le-ai folosi ? (tinand cont ca starea de razboi inseamna in adio drepturile omului, adio parlament, iar oamenii tai preaiu rolul parlamentului.) Adica ai in mana , puterea judecatoreasca, legislativa, executiva. Ai tot ce vrei la dispozitie sa-ti faci de cap dupa capul tau.In stare de razboi daca comandantul armatei (seful statului) se simte amenintat de cineva poate ordona armatei sa intervina(ca de aia exista armata sa intervina si de aia el e comandantul armatei sa porunceasca). Ba chiar mai mult, in starea de razboi poate direct sa te bage in beci fara avocat, fara nimic si in aceiasi zi sa fii judecat (de data asta) de catre curtea martiala si condamnat in aceea zi. Dar stai , de fapt in starea de razboi, automat se instaureaza pedeapsa cu moartea.Nasol. Daca comandantul armatei are boala pe tine , in aceiasi zi poti fi arestat, judecat, condamnat si cu glonte in cap(sa zicem executie exemplara ca sa bage frica in ceilalti). Daca eu, simplu cetatean m-am gandit la asa ceva, nu inteleg de ce un politician (care are putere dar n-are scrupule, care este jucator si iubeste puterea mai mult decat propria persoana si ii uraste de moarte pe cei care i se interpun) n-ar face-o ? De ce n-ar face-o ? Cine l-ar opri ? (Ca oricum daca n-are scrupule, in mod sigur constiinta n-o sa-l opreasca.) Last edited by oaie_cugetatoare; 03.05.2014 at 09:56:47. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, ai dreptate în privința faptului că autoritățile statului au altă ”metodologie” de lucru, dusă până la extrem, și nu sunt responsabile de urmări, indiferent care ar fi acestea. Citat:
|
||||
|
||||
![]()
O ruga pe care am postat - o si pe al thread :
<<Să vie Împărăția Ta, Mare Împărate! Ne-am săturat de împărații care numai la arătare sânt mai mari decât ceilalți oameni, dar care zac în mormintele noastre deopotrivă cu cerșetorii și cu robii. Ne-am săturat de împărații care mai ieri și-au trâmbițat puterea asupra țărilor și popoarelor, iar astăzi se plâng că îi dor dinții! Ne-am săturat de ei ca de niște nori care aduc prepelițe în loc de ploaie. „Iată, acesta este om înțelept. Dă-i lui coroana!” striga mulțimea. Coroanei îi e totuna pe al cui cap stă. Însă Tu, Doamne, cunoști înțelepciunea înțelepților și domnia muritorilor. Vrei să-Ți repet ceea ce știi deja? Vrei să Îți spun cum cel mai înțelept dintre noi a domnit asupra noastră de parcă ar fi fost prost bâtă? „Iată, acesta este om puternic. Dă-i coroana!”, strigă mulțimea iarăși, în altă epocă și generație. Și așa, coroana a călătorit tăcută de pe un cap pe altul, dar Tu, Atotputernice, știi cât prețuiește tăria sufletească a celor înalți și domnia celor puternici. Tu știi cu câtă slăbiciune au stăpânit puternicii împărățiile lor. Acum am învățat prin pătimire că nu este alt împărat afară de Tine. Sufletul nostru însetează de Împărăția Ta și de domnia Ta. Rătăcind de colo-colo, oare n-am fost destul de defăimați și de răniți, noi, urmașii vii de pe mormintele micilor împărați și împărății? Noi ne rugăm Ție acum să vii în ajutorul nostru. Să vie Împărăția Ta la arătare – Împărăția Înțelepciunii, a Părinției și a Puterii Tale! Fie ca acest pământ, care de mii de ani este câmp de luptă, să ajungă casă în care Tu să fii gazdă, iar noi – oaspeții Tăi. Vino, Împărate, tronul gol Te așteaptă! Odată cu Tine va veni armonia, iar odată cu armonia – frumusețea. Ne-am săturat de alte împărății; de aceea Te și așteptăm acum, Mare Împărate, pe Tine și Împărăția Ta!>> (SFÂNTUL NICOLAE VELIMIROVICI EPISCOPUL OHRIDEI ȘI JICEI)
|
|||
|
|||
![]()
Exceptionala rugaciune,in libertatea Duhului asupra lanturilor chipului lumii care va trece.Cred ca primele comunitati crestine exact in acest duh si din aceasta perspectiva se rugau.Este exceptionala prin esenta pe care o scoate in evidenta,prin puterea sperantei si credintei pe care o elibereaza.O rugaciune eliberatoare,are o incredibila forta in ea.
|
|
||||
|
||||
![]()
Respectul față de oamenii politici nu este un parteneriat partinic
În legătură cu articolul intitulat Legături neortodoxe: preoții și politica. Cum și-au dat mâna trimișii Domnului cu baronii locali din România, apărut în cotidianul Adevărul din 15 mai 2014, precizăm: Materialul de presă este conceput și de această dată cu scop vădit de denigrare a Bisericii Ortodoxe Române și de manipulare a opiniei publice prin prezentarea unor întâlniri ale reprezentanților autorităților centrale și locale cu ierarhi și preoți ortodocși, iar concluzia forțată și tendențioasă a autorilor este că aceste întâlniri ar avea scopul de a stabili înțelegeri politice partinice între Biserică și unii oameni politici. În acest context, reamintim că, în Legea Cultelor nr. 489/2006, Statul român recunoaște cultelor rolul spiritual, educațional, social-caritabil, cultural și de parteneriat social, precum și statutul lor de factori ai păcii sociale (…). Autoritățile publice cooperează cu cultele în toate domeniile de interes comun și sprijină activitatea acestora (articolele 7 și 9). În baza acestui cadru legal, au loc consultări periodice între reprezentanții Patriarhiei Române și reprezentanții autorităților centrale în chestiuni de interes național, ca de exemplu educație, asistență socială, cultură sau situația românilor din afara granițelor țării, iar la nivel local există aceeași conlucrare între eparhii și autoritățile locale în probleme de interes local sau regional. Același scop îl urmăresc acordurile și parteneriatele de colaborare pe care Patriarhia Română le-a încheiat în ultimii ani cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Agriculturii, Departamentul Românilor de Pretutindeni etc., indiferent de culoarea politică a guvernelor respective aflate la putere. La nivel local, eparhiile ortodoxe și autoritățile publice locale colaborează adesea în derularea unor proiecte și programe comune sociale, educaționale și culturale în favoarea comunităților locale. Însă jurnaliștii de la Adevărul insinuează forțat că sprijinul financiar de la bugetul de stat central și de la bugetele publice locale pentru toate cultele religioase recunoscute s-ar acorda în urma unor înțelegeri obscure, în schimbul unei implicări politice partinice a Bisericii. În fapt, sprijinul financiar pentru construirea unor noi locașuri de cult sau pentru alte activități ale Bisericii este oferit potrivit legii, întrucât Biserica a fost deposedată prin Legea secularizării în anul 1863 și după anul 1948 de regimul comunist de proprietățile (terenuri și clădiri) care asigurau întreținerea locașurilor de cult, a personalului deservent și susținerea multiplelor activități bisericești. Prin urmare, așa cum se întâmplă în majoritatea statelor Uniunii Europene, cultele din România sunt sprijinite financiar de autorități și beneficiază de facilități tocmai pentru că activitatea lor în societate este necesară și benefică. Cu toate acestea, clerul ortodox român nu oferă credincioșilor lecții de orientare politică, așa cum insinuează unii jurnaliști partizani, deoarece o astfel de orientare ar fi împotriva canoanelor bisericești ortodoxe, a hotărârilor Sfântului Sinod și ar fi respinsă de credincioși. Caracterul tendențios ( adevarul cam supara ! ! ! ) ![]() Iar prin această cooperare cu autoritățile de stat, Biserica nu și-a pierdut neutralitatea politică ( O MICA GILUMA ! ! ! ) ![]() În concluzie, conținutul articolului din cotidianul Adevărul este irelevant ( oare ??? ) ![]() ![]() Biroul de Presă al Patriarhiei Române
|
||||
|
||||
![]()
Pe saitul de presă al Patriarhiei Române suntem îndemnați să mergem la vot:
Citat:
Totuși, un îndemn cam generic, întrucât, cu excepția lui Iulian Capsali, care exact aceste valori afirmă că dorește să le apere în Parlamentul European, nu cunosc dacă vreunul dintre partidele cu șanse reale le-a afirmat. Prin urmare, dacă sunteți mai bine informați, cine credeți că ar putea să ne reprezinte mai bine în calitate de creștini? Personal, nu-l exclud pe Capsali, dar nu știu dacă are șanse de a obține 3% (cred că atâta le este necesar independenților pentru a fi aleși în Parlamentul European). Cu speranța că spiritele nu se vor încinge și că vom reuși să păstrăm o detașare față de taberele aflate în competiție, vă întreb: Cu cine considerați că ar trebui să votăm și de ce? Last edited by CristianR; 22.05.2014 at 20:53:08. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu recunosc sunt impotriva EU. Eu nu inteleg ce avantaje imi confera mie ca cetatean roman faptul ca sunt membru al UE. Dar UE ar fi reprezentat doar un acord de libera circulatie a marfurilor si persoanelor puteam intelege si fi de acord. Ce depaseste granita asta nu coincide cu valorile in care eu cred. Dar daca pe site-ul patriarhiei suntem indemnati sa votam ne spune patriarhia si care este "avantajul" de care beneficiaza un crestin ca este membru UE? Eu intentionez sa merg la vot, dar sa mi-l anulez. Asta este forma mea de protest. Si asa am sa protestez la toate alegerile pana va aparea cineva care voi crede eu ca ma poate reprezenta. Sper sa faca asa toti cei care considera ca nu este o persoana/un partid care candideaza ce ii poate reprezenta. Poate un numar mare de voturi anulate va avea un efect. Sigur dezinteresul si lipsa participarii la vot nu va atrage atentia nimanui. Nu in asa fel incat sa se ia masuri.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
. Cred ca de mai mult de 10 ani nu a insemnat nimic pe scena politica a tarii,si de aceea are multi oameni de bine, neinteresati de avantaje politice, si care au stat cu partidul acesta toata aceasta perioada, din idealism,deoarece nu aveau nimic de castigat !!! Acest partid are multe figuri noi,oameni care nu au avut de-a face cu nici o filiera politica din ultimii 10-15 ani ,si daca si astia or fi corupti atuncea si omu de pa strada e !!! Si, cred ca acest partid fa vi o mica surpriza a alegerilor,in sensul bun !!! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ciocolota ROM si noul ei aspect | Delirul | Generalitati | 45 | 06.10.2010 05:25:01 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
De ce toate acele activități grotești... ca aspect | Bunl | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 10.01.2010 18:26:35 |
Implicarea sociala a Bisericii | iosif | Despre Biserica Ortodoxa in general | 52 | 05.03.2008 18:10:19 |
politica | nicoletajuravle | Generalitati | 76 | 20.05.2007 18:00:26 |
|