![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Câteva observații din partea mea - în cealaltă direcție: Munca este și ea o necesitate, o datorie... ea ne maturizează, este mijlocul prin care mulți dintre noi ne lucrăm talantul, să zicem... Există și medici care lucrează mult, și scriitori, profesori (dacă mai dau meditații sau studiază pentru grade...) etc. - meserii nobile, zic eu... Calitatea se obține după efortul cantitativ, adică e nevoie de efort, timp și răbdare ca să reușești să faci un salt calitativ... Din ce am văzut eu e foarte greu să găsim un echilibru între serviciu și timpul liber. Și apoi depinde ce faci în timpul liber. Cred că este foarte important să petrecem timp cu copiii când sunt mici. Pe măsură ce cresc, ei înșiși vor mai multă independență. Chestia de la sfârșit, bolduită, a devenit un clișeu. Ar trebui analizată fiecare situație separat... când e cazul. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
O carieră de succes e bună atâta timp cât munca nu devine un scop în sine și se integrează unui echilibru general al vieții. Dar când ea devine un mormânt al eșecurilor noastre pe celelalte paliere ale existenței, sfârșește într-o dezdădejde cumplită, fiindcă dintr-un asemenea mormânt nimeni și nimic nu mai învie vreodată.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 14.04.2014 at 16:08:18. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Eu credeam că vom învia, totuși... dincolo... |
|
|
|||
|
|||
|
Atunci când doar cariera singură ne-a mai rămas ca spațiu de exprimare a persoanei și dincolo de ea domnește neantul
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Depinde de fiecare dintre noi ce semanam. Scuze de off-topic. |
|
|
|||
|
|||
|
Neantul ambalat în forme goale de conținut sau un nimic mare alcătuit din mai multe nimicuri cotidiene. Să vezi cât de exagerat ți se pare când îți dai seama că rezumă istoria unei vieți!
Citat:
Am ieșit și eu din off-topic