![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din cate am inteles nici nu prea ai cunoscut femei asa, in general, la modul personal-relational vorbind :) Oricum, si daca ar fi cum spui tu, n-ar trebui sa o aduci pe drumul cel bun inainte de casatorie? Ca dupa..mai slabe sperante si sa nu te certi pe urma cu Dumnezeu pentru alegerea ta cand ai sa vezi ca problemele femeii tale se intind dincolo de chestia cu "relatiile intime inainte de casatorie".
|
|||
|
|||
![]()
Extraordinar-cum aveti impresia ca le cunoasteti pe toate! Nu tin minte sa va cunosc de undeva-deci nu cred ca ati avea de unde sa stiti cate femei am cunoscut sau nu!
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu fac parte dintre alea care au pactuit inainte de nunta,cu un singur barbat, si acela e cel cu care m-am si casatorit, dar mie personal nu imi pare rau, pentru ca am facut-o dupa ce am gandit bine; si eram impreuna de ceva timp deja (si nu, nu am locuit impreun pana la nunta).
Dar nu incurajez pe nimeni sa o faca sau nu inainte de nunta. Inainte de inceperea vetii sexuale cu cineva trebuie luate muuulte lucruri in considerare. Cateva dintre ele> 1. Varsta ta si varsta lui. 2. Daca iti doresti cu adevarat sau vrei doar pentru ca te preseaza. 3. De cand sunteti impreuna, si ceva din istoricul relatiilor anterioare (cate au fost, daca au fost relatii care implicau si relatii trupesti, daca au fost, cum au fost, cat au durat etc - lucruri, care se pot intreba direct, in diferite ocazii). 4. Priviti putin s in viitor. Va vedeti cu persoana respectiva, nu va vedeti? Ati regreta daca nu ati ramane cu persoana respectiva etc. 5. Cum vaintelegeti, daca comunicati usor, daca va ajutati unul e altul, daca exista respect in relatie si altele asemenea. 6...Cel mai important, daca in caz de sarcina, el este dispus sa cresteti copilul impreuna si sa va casatoiti legal si religios sau daca el vrea avort. Valabil si vice versa, pentru ca mai exista si baieti/barbati de treaba si fete/femei care nu sunt de treaba. 7. Alte aspecte care te-ar putea ajuta in luarea une decizii in cunostiinta de cauza, rationala si care sa nu te afecteze in mod negativ pe viitor. Last edited by Corinusha; 25.02.2014 at 14:11:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te iubesc, draga mea Simona, te iubesc atît de mult în Domnul nostru Iisus Hristos ! Îți scriu să te întăresc în fapta ta cea bună de-a rămîne curată pînă după căsătorie. Mulți din cei ce ți-au scris pînă acum, spun foarte multe lucruri greșite. Îți recomand ceva, te rog dă-mi voie : http://ortodoxiatinerilor.ro/relatii...a-la-casatorie E o campanie, pentru cei ca tine ! Și ca mine. Suntem foarte mulți ! Reușim împreună. Împreună cu Hristos. Am și eu o mărturie acolo, la Emilian mă găsești, să nu-mi fie spre laudă, ci spre smerenie, să citești cît mai mult din ce este scris acolo, de la toți, cît mai mult. Nu te teme dacă îl vei părăsi, pentru că dacă acele lucruri îți cere, nu te merită. Nu îți strica sufletul și trupul, te rog ! Nu te teme de nimic niciodată, decît de Domnul. Fi curajoasă în credință și fapte bune și urăște păcatul ! Și pe demoni să-i urăști ! Ai răbdare, draga mea, și el va pleca, își va urma nebunia minții lui, pe care oricum mai tîrziu o va regreta. Și tu vei regreta dacă cazi în acel păcat, nunta și relația cu soțul vor fi mai grele, copii șli bani mai puțini, stres mai mare, divorțul mai aproape și mîntuirea mai în primejdie... Sunt multe lucruri frumoase de pierdut dacă faci pasul acesta greșit. Vei vedea, că dacă ai răbdare, Dumnezeu îți va trimite pe cineva care te va iubi pentru ceea ce ești, așa cum îți dorești. Așa va fi ! Ai să vezi, așa va fi ! Cautăți un duhovnic puternic în cuvînt și înțelept, noi îl numim înduhovnicit, și prin el, harul te va ajuta nespus de mult. Vei fi povățuită spre ce să faci, ce să citești, cum să te rogi. Vei birui ! Dorește-ti doar. Fi tare, draga mea surioară preaiubită. Dumnezeu, îngerii Lui, sfinții, toți sunt alături de noi. Să ne bucurăm ! "Bucurați-vă pururea." - spune la I Tesalonice 5, 16. HRISTOS A ÎNVIAT ! Să te mîngîie gîndul ăsta și Maica Domnului. Amin. Last edited by Daniel_Ortodox; 25.02.2014 at 17:35:21. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asta dacă încerci măcar să trăiești ca și creștină-ortodoxă practicantă. |
|
||||
|
||||
![]()
DEu nu vorbeam din punct e vedere crestin (nici ortodox nici alta credinta). Totusi, in caz ca exista persoane pe forumul asta care se ganesc la asta si nu sunt crestine practicante, macar sa nu o faca fara sa se gandeasca biiine de tot inainte.
Imi pare rau, dar nu imi pare rau. Daca eram crestina practicanta probabil imi parea rau, dar sunt...cum se zice...crestina de ocazie (parca asa gasisem uneva pe forum ceea ce explica cat e cat ce fel e crestina sunt). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur, nu direct dar s-a inteles destule.. Apogeul relatiilor tale cu femeile se pare ca a fost o singura relatie, si aia esuata pe jumatate, sau 3/4 ..depinde de interpretare..
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toata indiferenta asta o sa dea roade candva, vezi ca avem topice deschise cu cazuri similare, peste cativa ani s-ar putea sa fii si tu pe aici, plangadu-te ca "ceva" n-a mers in casnicie, ca "el" s-a intors cu 180 grade, etc. Da, nu era crestin practicant, eu eram crestina de ocazie si chiar ma fuduleam cu asta, dar n-am crezut ca o sa se ajunga aici, era atat de iubaretz, cum s-a putut ajunge aici, nu-mi dau seama, (abia acum) imi pare rau... Cunosti tiparul?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 10.04.2014 at 08:58:21. |
|
||||
|
||||
![]()
de fapt, e spovedit, cu mentiuna ca nu imi pare rau... exact asa i-am spus preotului. Si totusi, m-a impartasit... si din cate stiu...nu trebuia, dar nu stiu sigur.
Alin, cunosc tiparul...si de obicei problemele astea apar din anumite motive concrete, nu pentru ca el nu e crestin si ea e crestina de ocazie. Crede-ma, am facut practica pe probleme de cuplu si consiliere... pe asta ma spcializez... Iar prin faptul ca recunosc ca nu-s crestina practicanta inseamna ca ma fudulesc? Ok, ce-ar fi sa mint, sa ma ascund si sa ma pefac ca sunt altfel decat sunt?! Chiar daca e un forum, nu ma ascund de nimeni; sunt asa cum sunt, nu-s perefecta (de fapt sunt chiar depaaaaarte de perfectiune), dar asta sunt eu, iar daca nu imi pare rau de anumite pacate sau lucruri din viata mea care in perspectia crestina nu trebuiau sa se intample, nu inseamna ca nu incerc si nu schimb altceva la mine in bine... Ce era sa fac? Sa merg la spovedit si cand ma intreaba preotul daca am facut x si daca imi pare rau a ii zic ca am facut si imi pare rau, chiar dac mie nu imi pare rau? Sa mint chiar la spovedanie? Oi fi io crestina de ocazie, dar nici chiar asa. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu stiu de ce, dar cand vine vorba de cum sunt tratate femeile, dogma religioasa crestina arata de parca ar fi fost scrisa de barbati. Sa fie oare coincidenta? ![]() Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Barbatul/femeia inainte si dupa casatorie | caty_deea | Nunta | 76 | 21.01.2013 11:57:04 |
Consecintele abuzurilor sexuale | AGabriela | Generalitati | 16 | 24.01.2012 12:24:00 |
Ceva legat de sex (mai ales inainte de casatorie) | StefanS | Generalitati | 65 | 23.02.2010 11:31:30 |
Relatiile sexuale inainte de casatorie | PISICUTA35 | Generalitati | 186 | 03.03.2009 11:46:18 |
sex inainte de casatorie | dumitrucelmare2000 | Generalitati | 87 | 09.05.2007 11:38:59 |
|