![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Garantat de cine sau de ce anume?
Si daca "nivelul minim garantat" e "desavarsirea" atunci care e nivelul maxim "garantat"?
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2- Nu există nivel maxim garantat pentru că termenul maxim definește o limită iar desăvârșirea e dincolo de maxim. Last edited by Demetrius; 10.04.2014 at 02:00:32. |
|
||||
|
||||
![]()
Illuminatu, iubirea inseamna Dumnezeu; El ne-a creat din iubire. Daca nu iubesti, nu poti face lucruri bune, iar fara fapte, doar cu credinta, mantuirea nu e chiar garantata.
Trebuie in primul rand sa respecti tot (ooameni, natura, dumnezeu etc) pentru ca apoi sa le iubesti; iubind, iti doresti sa nu mai faci rau (un simplu aruncat e ambalaj la cosul e gunoi deja e un binefacut naturii e exemplu). Daca Il iubesti pe Dumnezeu inseamna ca si crezi in El. Iubirea duce la fapte, fapte + credinta = mantuire. Ideea in sine e pentru ca nu stim decata iubire e nvoie pentru mantuire, tocmai de aceea sa oferim cat mai multa si o materializam in cat mai multe fapte bune, iar la sfarsit, Dumnezeu va sti daca ne mantuim sau nu. Daca ar exista un nivel minim e iubire (si e aici fapte si credinta) atunci probabil majoritatea s-ar opri la acel nivel pentru ca ar sti "gata, ma mantuiesc, nu mai are sens sa mai fac bine". Credinta poate fi si ea diferita. Aici eu nu ma inacdrez in tiparul ortodox, de fapt cred ca nu ma incadrez practic in tiparul nici unei confesiuni existente. Asa ca partea cu credinta nu stiu cat ma va ajuta in procesul care poate va duce spre mantuire. Ideea e ca eu cred in Dumnezeu, in Sfanta Treime, am si alte conceptii referitoare la dogme(pe care n-o sa le insir aici, pentru ca sunt personale si poate imi aduc si banarea), dar incerc in fiecare zi sa fac macar un lucru bun pentru altcineva, sa ajut pe altcineva fara a avea vreun interes propriu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si stii de ce? Pentru ca o credinta gresita nu te va pune pe un drum bun si desi tu ai sa incerci sa te convingi ca esti pe un drum bun, finalitatea vietii tale s-ar putea sa te contrazica tare mult.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, pana la urma in spatele acestor propovaduiri nu se ascunde altceva decat o nesfarsita ignoranta si superficialitate. Daca oamenii ar putea sa iubeasca atat de firesc si, ca urmare prin aceasta iubire sa se mantuiasca, DE CE A TREBUIT CA DUMNEZEU-FIUL SA SE INTRUPEZE SI ... SA FIE OMORAT PE CRUCE?? Este o intrebare simpla la care toti aiuritii-iubitori-a-toate nu au stiut sa raspunda. Poate stii tu raspunsul!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din toate timpurile cineva a avut mult de castigat de pe urma razboaielor, de pe urma urii; la fel e si acum; nu vedeti ca tot mai mult se instiga la ura? |
|
|||
|
|||
![]()
Pai, tu spuneai, la un moment dat:
Citat:
Ba mai mult, intinzi afirmatia pana la: Te inteleg foarte greu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca nu's iubareti fara limita, inclusiv de pacat.