![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Îmi pare rău să spun că n-ai cum să-l ajuți mai mult decât rugându-te pentru el și chiar și așa ești de foarte mare ajutor pentru el. Durerea ta cea mare vine de la dorința ta ca el să se lase, ceea ce e dincolo de tine, iar asta s-ar putea să ruineze rugăciunea ta fiindcă vrei să impui altuia dorința ta. Eu cunosc un singur caz(un fost coleg) care a reușit să se lase de băutură complet, de nici nu-mi vine a crede cum a reușit fiindcă e delăsător; oricum din cauza asta a ajuns să-i fie amputat un picior. Bunăvoința lui Dumnezeu a intervenit de s-a oprit. Cunoșteam un alt caz acut, pentru care sora lui s-a dus la o clarvăzătoare, iar aceasta i-a spus că n-are cum să-l ajute, decât bunul Dumnezeu ar putea să-l schimbe; odată mi-a cerut bani ca să-și ia medicamente, iar eu(știind pentru ce-i trebuie) i-am răspuns că mergem împreună la farmacie să le cumpărăm și ne-am dus și am plătit eu niște ”pilule” pe care le-a comandat în prezența mea, dar care nu-i trebuiau, iar pe drum înapoi, s-a mâniat că nu i-a reușit stratagema și m-a bruscat efectiv, dar n-am ripostat fiindcă mă așteptam la așa ceva, iar a doua zi și-a cerut scuze, dar apoi nu mi-a mai cerut bani. Nu l-am ajutat cu nimic, decât i-am impus ”dreptatea” mea. Cine are nevoie de dreptatea mea? Numai eu. Eu îți recomand să-i înțelegi slăbiciunea și să-l iubești așa cum e el acum; înjumătățirea ”dozei” nu l-ar ajuta cu absolut nimic. Numai rugăciunea... Rugăciunea te va ajuta și pe tine să înțelegi că el nu e-n stare să se abțină.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 07.04.2014 at 07:09:30. |
|
|