Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2008, 16:13:51
adri adri is offline
Member

Data înregistrării: 27.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de partenie
Daca o persoana sau o planta se dezvolta intr-un anume fel si pana la un anume grad, aceasta nu se datoreste numai intamplarii oarbe si influentelor externe, ci modelului-forta care, de dincolo de granita metafizica a acelei persoane sau plante, a strabatut in ea si-i orienteaza organizarea si asimilarea influentelor externe. Mai mult chiar: orice persoana sau lucru cuprinde forma sa intreaga in fiecare moment al dezvoltarii, numai ca in diverse stadii de desfasurare. Copilul implica in sine forma sa deplina de la adanci batranete, [...] in embrionul minuscul se include forma desavarsita a exemplarului. Iar dincolo de embrionul din stadiul initial (dincolo nu in sens spatial, ci metafizic), e alt model, modelul spiritual, modelul-forta din care isi ia puterea embrionul creat.
Wow :)

A trebuit sa citesc de cateva ori ca sa inteleg si eu cate ceva.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2008, 16:26:02
cod_gabriel cod_gabriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adri
Citat:
În prealabil postat de cod_gabriel
Citat:
În prealabil postat de Traditie
Trupul îmbatrâneste numai daca crezi în atomi, electroni, celule, cromozomi si altele ca acestea (îmi sta pe limba sa folosesc niste calificative, dar ma abtin pentru decenta discutiei).
O, ce vremuri fericite traim!
In sfarsit, s-a descoperit cauza batranetii, pe care o cauta oamenii de mii de ani! Desigur, buna/bunul user ce poarta pseudonimul Traditie, nu va imbatrani nicicand! De vreme ce el nu crede in electroni, cromozomi, celule si alte alea.
Frate draga, cu ironia nu convingi pe nimeni.
Incearca cu iubire, sau macar cu respect.

Daca ai citit topicul, eu nu sunt de acord cu el dar ii respect opinia.
E o opinie cu adevarat greu de respectat. Nici nu vreau sa conving pe cineva, pentru ca un om care nu crede ca exista microbi, celule, nu poate fi convins de nimeni ca greseste.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2008, 16:43:22
adri adri is offline
Member

Implicit

Citat:
E o opinie cu adevarat greu de respectat. Nici nu vreau sa conving pe cineva, pentru ca un om care nu crede ca exista microbi, celule, nu poate fi convins de nimeni ca greseste.
Eu cred ca o metoda buna de a nu gresi fata de cineva este sa te pui in locul lui.
Deci banuiesc ca nu ai vrea ca atunci cand vei sustine si tu ceva sa fii luat la misto.
Iar daca nu ma crezi chiar o vei pati. Pedagogia lui Dumnezeu e mai eficienta decat toate pedagogiile.

In ce priveste faptul ca nu poate fi convins ca greseste ... nu sunt convins. :)
Reply With Quote
Vechi 04.01.2008, 17:49:45
Traditie Traditie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
O, ce vremuri fericite traim!
In sfarsit, s-a descoperit cauza batranetii, pe care o cauta oamenii de mii de ani! Desigur, buna/bunul user ce poarta pseudonimul Traditie, nu va imbatrani nicicand! De vreme ce el nu crede in electroni, cromozomi, celule si alte alea.

Nu pot decât sa repet ce am spus si pe alt topic: ori crezi în aceste povesti cu microbi, ori traiesti evanghelic. Ambele nu se poate fiindca credinta în microbi & celule & etc te împiedica sa-ti înalti sufletul la Dumnezeu în rugaciune curata. Fiindca în rugaciune trebuie sa fie o miscare simpla de înaltare a sufletului la Dumnezeu. Cel cu sufletul îmbâcsit de credinte false, atunci când începe sa se roage, rugaciunea lui consta în o însirare de gânduri lumesti legate de idolii respectivi fiindca sufletul are o alcatuire de asa fel încât nu se poate înalta liber la Dumnezeu daca are astfel de idoli/credinte, ele constituie un ecran care îl separa de Dumnezeu.

Iar batrânetea sau ramânerea tânar e dupa cum crede fiecare si dupa mila lui Dumnezeu. În esenta, batrânetea e generata de credinta ca e normal sa îmbatrânesti, e efectul autosugestiei.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2008, 22:04:02
adri adri is offline
Member

Implicit

Citat:
Nu pot decât sa repet ce am spus si pe alt topic: ori crezi în aceste povesti cu microbi, ori traiesti evanghelic. Ambele nu se poate fiindca credinta în microbi & celule & etc te împiedica sa-ti înalti sufletul la Dumnezeu în rugaciune curata. Fiindca în rugaciune trebuie sa fie o miscare simpla de înaltare a sufletului la Dumnezeu.

Iar batrânetea sau ramânerea tânar e dupa cum crede fiecare si dupa mila lui Dumnezeu. În esenta, batrânetea e generata de credinta ca e normal sa îmbatrânesti, e efectul autosugestiei.
Vorbesti mult despre "rugaciunea curata". Chiar ai ajuns la asa ceva ?

In privinta batranetii cred ca ramane cum a mai spus cineva. Devreme ce nu crezi in ea inseamna ca nu vei imbatrani. Fizic, nu sufleteste.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2008, 22:39:31
Traditie Traditie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
Vorbesti mult despre "rugaciunea curata". Chiar ai ajuns la asa ceva ?

In privinta batranetii cred ca ramane cum a mai spus cineva. Devreme ce nu crezi in ea inseamna ca nu vei imbatrani. Fizic, nu sufleteste.
Ma stradui sa ma rog continuu si cu mintea curata.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2008, 23:33:35
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Ca ne place , ca nu ne place, batranetea vine peste fiecare. Mult mai important, cred este in a ne pastra sufletul curat si mintea cat mai functionala . Cat priveste trupul in sine , performanta lui este strans legata de patimile si nesabuintele noastre. Un suflet curat si sanatos va locui intr un trup viguros si longeviv. Foarte important in decursul vietii noastre, sa scapam la timp de balastrul pacatelor, altfel. . . . . . .
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 11:04:01
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
Eu cred ca o metoda buna de a nu gresi fata de cineva este sa te pui in locul lui.
Deci banuiesc ca nu ai vrea ca atunci cand vei sustine si tu ceva sa fii luat la misto.
Iar daca nu ma crezi chiar o vei pati. Pedagogia lui Dumnezeu e mai eficienta decat toate pedagogiile.

In ce priveste faptul ca nu poate fi convins ca greseste ... nu sunt convins. :)
Iti dai seama cat trebuie sa fie de tanar, ca sa scrie ce scrie? Cred ca s-ar putea sa fi gresit, daca tineretea e de vina, s-ar putea sa-si revina, dupa ce se mai coace.
Si nu, nu ma deranjeaza sa fiu luat peste picior.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 11:06:45
Senior Member

Implicit

Citat:
Totusi, eu nu pot sa accept ca cei mântuiti în vesnicie sunt batrâni. Mântuitorul este pictat uneori imberb, semn al tineretii vesnice.
Daca te referi la inviere, ea nu va avea loc in trupul pamantesc - citeste-l pe Pavel.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 11:15:19
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:

Iti dai seama cat trebuie sa fie de tanar, ca sa scrie ce scrie? Cred ca s-ar putea sa fi gresit, daca tineretea e de vina, s-ar putea sa-si revina, dupa ce se mai coace.
Si nu, nu ma deranjeaza sa fiu luat peste picior.
Nu, n-am gresit. daca are 35 de ani cum a scris pe "O alta limpezire", ce sa mai scriu ... ma abtin mai bine.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
sa alinam batranetea unor batrane greu incercate Alidana Umanitare 0 28.03.2011 23:13:30
Cum privim batranetea Alidana Umanitare 8 03.03.2011 20:12:23