![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Mihail C., să certe Domnul dracii care te stăpînesc și să-ți mustre Domnul mîndria și nebunia ta ! Ridicate-ar Dumnezeu din neputințele tale, precum a ridicat Sfîntul Ioan Gură de Aur din tristeți pe diaconița Olimpiada ! Lepăda-ți-ar Dumnezeu toată înțelepciunea populară, ca să fi nevinovat precum copii și porumbeii și înțelept ca șerpii. Umplea-te-ar Dumnezeu de dragoste și jertfelnicie pentru aproapele, ca Sfîntul Apostol Pavel, pentru Sfîntul Episcop Tit, ca în imaginea a 3-a, paginile 62-63. Să iubești cu jertfelnicie, în Hristos, pe fratele depărtat "pelerin spre Răsărit" și să dorești să-l vezi, și să-l ajuți, și pe toți oamenii. Sunt și eu ca și tine, total lipsit de iubire ! Dar cel puțin nu vreau să arăt asta, nerușinatule, să nu smintesc pe cei mai mici decît mine, cum mă învață Scriptura. Ești o sminteală adesea pentru frații creștini și frații depărtați, suflet rătăcit, Mihail C. Te citesc adesea, mustești de mîndrie, putregai arogant ordinar ce ești ! Tu, marele inchizitor, spui în alt topic, că e greșit să existe Sfinte Magazine Bisericești, în Sfînta Biserică, care pentru cîțiva bănișori, îți dau comori, tu le asemuiești cu vînzarea de animale și schimbul valutar ce făceau oamenii alungați din templu de Hristos Domnul, în templul iudeu ? Ordinarule și nerușinatule ! Și nesimțitule ordinar ! Poți tu oare să faci asemenea comparație ? Poți, așa-i ? Puturos ordinar ! Și mai și consideri că ai spus o mare înțelepciune ! Bună de aruncat în toaletă și de tras apa după ea ! Măcar așa se mai curăță, fără voia ei... Da, lipsit de rugăciune, poți face orice răutate și orice hulă și lepădare. Crezi că faci "lumină" cu cîteva versete din Sfînta Scriptură? Crezi că dacă ai 39 de ani ai mai multă putere în cuvînt, nerușinatule? Crezi că dacă pui la imaginea de avatar, de profil la forum o Sfîntă Icoană te face asta mai sfînt, mîndrule ordinar? Sau să te numesc ciumat, cum te numește Sfîntul Ioan Gură de Aur? Dacă nu mi-ar păsa de elucubrațiile minții tale, te-aș lăsa să te odihnești în ele. Fiindcă mai numit "cu reflexe mentale neo-protestante", nu pot să tac, nerușinatule, sunt orice, dar NU eretic ! Dacă eu sunt neoprotestant, tu ești mai rău ca un păgîn și un ateu. Ești complet lipsit de iubire, ești prefăcut și fățarnic, nerușinatule ordinar ! Doamne iartă-mă, dar cu tine nu se mai iasă la cale ! Și pace bună ! Dacă mă judeci atît de aspru, nesăbuitule, caută să mă înțelegi prima dată, apoi să mă judeci. Gîndește-te la orice om, cu inimă plină de iubire, de jertfă, ca și cum sufletul acelui om e în spital, bolnav de patimi, sau în închisoare, în strînsorile demonilor. Și apoi roagă-te, înainte să deschizi gura să rostești vreun cuvînt. Datorită multora ca tine, suferă și azi și va suferi mereu Sfînta Biserică. De-ai avea putere, ai fi ca Faretrie, în ultima imagine, paginile 68-69. Ai prigoni și patriarhi, nu numai proști ca mine, pentru părerile tale, așa-i ? Suficient tulburi sfîntul post tuturor celor care te citesc, Mihail C., încetează în numele Domnului. Și din nou îți spun și îți cer: încetează în numele Domnului ! Și din nou îți spun și îți cer: umplete de iubire, iertare, de discernămînt și de trezvie, în numele Domnului ! Dacă lovești, nu lovi în mine, că lupt de partea ta, nesăbuitule ! Lovește în ereziile care apasă omenirea ! Și NICIODATĂ nu lovi în Biserica lui Hristos, și felul ei de a se organiza, și prin Sfintele Magazine Bisericești, care ne dau comori, nesăbuit ordinar ! Și schimbă semnătura acea blestemată, nesăbuitule, că leacuri nu sunt în alte părți decît în Sfînta Scriptură și în Sfînta Biserică. ATÎT ! Pentru Scriptură și Biserică a dat Dumnezeu leacuri prin Sfinții Lui și a lăsat omului descoperirea medicinei. Îl voi lăsa pe Sfîntul Ioan Gură de Aur să-ți răspundă în locul meu, mai departe : ![]() ![]() ![]() ![]() P.S.: de menționat, diaconițele primelor veacuri creștine, nu slujeau în Sfintele Slujbe, ci erau ca și azi, cîntau în strană, în coruri, citeau Apostolul, susțineau cateheze sau omilii, după Sfînta Liturghie, pentru catehumeni, neofiți, cei proaspăt botezați, veniți din păgînism, sau alte mișcări, sau pentru întărire a credincioșilor, și așa mai departe. Atunci ca și acum, orice femeie poate face acele lucruri, dacă are cunoștiințele necesare, deci totul e la fel, doar numele s-a considerat impropriu de purtat, să nu mai existe sminteli, la credincioși, cum au apărut, crezînd credincioșii că și ele sunt diaconițe, precum diaconii. Primii diaconi au fost cei 7, îi vedem la Faptele Apostolilor, și alți 70 de ucenici, aleși de Domnul Hristos, iar dacă în cei 7 sau 70, ar fi trebuit să fie și femei, ar fi fost menționate. Dar femeile, conform Sfîntului Apostol Pavel, trebuie să tacă în Biserică, conform I Corinteni 14, 24, nu cu sens misogin, ci cu sensul slujirii în Sfîntul Altar, precum Legea dată de Dumnezeu și poporului ales, de a nu intra femei în Sfînta Sfintelor. Diaconițe, sunt automat considerate, prezviterele, sau preotesele, soțiile preoților lui Hristos, azi, precum și orice femeie care vrea să se implice în munca misionară a Sfintei Biserici a lui Hristos, cea Una, fără erezie, Ortodoxă. Pentru orice nelămurire, cu privire la subiect, vă rog dați-mi mesaj privat, și voi răspunde cu drag, oricui, după Sfîntul Post. Iertare tuturor, bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 20.03.2014 at 22:38:43. Motiv: mai mult folos spre mîntuire |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Frate, te rog mult să-ți faci un test: http://psychcentral.com/quizzes/schizophrenia.htm Și apoi ia repede binecuvenitele măsuri care se impun! Last edited by Dalian; 20.03.2014 at 23:04:45. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Da, scumpul meu frățior Dalian, am binecuvîntare și dezlegare să mustru, de la duhovnic și de la Dumnezeu, în Sfînta Scriptură. Mulțumesc mult pentru testul dat, de bună credință te consider, și cu bună credință, am luat ce mi-ai dăruit, considerînd că vrei să fi de folos tuturor spre mîntuire și plin de dragoste pentru aproapele. Am terminat testul ce mi-ai dat și mi-a dat un rezultat: "You have answered this schizophrenia screening in such a way as to suggest that you are not likely currently suffering from schizophrenia or a schizophrenia-related disorder. You should not take this as a diagnosis of any sort, or a recommendation for treatment." Apropo, astfel de teste, ușor modificate se vor folosi pentru oameni, în vremurile din urmă, cînd Biserica Creștină va fi prigonită cu prigoană ce nu a fost și nu va mai fi, spune Scriptura. Pentru a descoperi cine mai este creștin. Atunci, toți creștinii vor fi considerați schizofrenici, și închiși, pentru adevărata reeducare. Tot atunci va fi lipsit cu desăvîrșire discernămîntul, iubirea adevărată și orice altă virtute mîntuitoare, fiind înlocuite cu minciuni imitatoare. Îți recomand cărțile "Profeții și mărturii creștine pentru vremea de acum" și "Stareții despre vremurile din urmă". Fie ca Dumnezeu să întîrzie acele vremuri, cît mai mult posibil. Bucurii. P.S.: Zanzabucu14, dacă nu ești creștin în creștinismul fără erezie, ortodox, nu te mîntuiești, pentru că te închini unui hristos mincinos, demon. Ai fost avertizat. Te sfătuiesc să te smerești și să citești tot acest topic, înainte de a mai posta ceva. Post cu pace și odihnitor tuturor. Last edited by Daniel_Ortodox; 20.03.2014 at 23:27:16. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Însă rezultatul bolduit e îngrijorător. Ca și postarea ta anterioară. Frățioare, cel mai bine ar fi să fim siguri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, multe de zis, frățior drag. Dar în principiu, ai dreptate, da, să fim siguri. Pe Dumnezeu și Sfînta Scriptură poți fi sigur. Pe Biserica cea Una și pe sfinți poți fi sigur. Pe iubire, pe virtuți, poți fi sigur. "dragostea toate le crede" - I Corinteni 13, 7. Iartă-mă pentru orice ți-am greșit, că te-am smintit, și pomenește-mă și pe mine, prostul și beșica de puroi cu patimi. Bucurii. Post ușor și mult folos spre mîntuire tuturor. Last edited by Daniel_Ortodox; 21.03.2014 at 00:05:00. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Lui trebuie să-i ceri iertare. Apoi fratelui Mihail. Și în cele din urmă fratelui admin. Pentru că mult ai întinat paginile forumului crezând că ești în voia Domnului și ai binecuvântare de la duhovnic. Încă nici acum nu sunt sigur dacă nu ești cumva un ecumenist de factură protestantă dar Domnul să-ți dea în sfântul și marele post mai multă liniște în inimă, umilință și curăție după bună voia Sa! Amin, amin, amin. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Sunt Daniel_ortodox. Acesta este, cu mila lui Dumnezeu, ultimul meu mesaj de pe acest forum. Ascultarea de duhovnic este că, dacă voi fi banat, să nu mai particip la forum niciodată. Mulțumesc Admin pentru banare, mulțumesc tuturor pentru toate. Fiecare înțelege ce vrea și cum vrea, ce poate și cum poate. Nu mie îmi veți da socoteală pentru ce scrieți aici, și mai ales, cu ce inimă scrieți, ci lui Hristos. La fel și eu. Vă rog însă, -să nu mai smintesc și pe alții, cei ce vor citi postul pentru care am fost banat-, citiți înainte de postarea mea, cuvintele Sfîntului Ioan Gură de Aur din cele 8 pagini postate. Și iertați-l și pe Sfîntul Ioan Gură de Aur că a numit pe prigonitorii Bisericii "ciumați" și "însetați de sînge" și iertați-mă și pe mine că am numit pe defăimătorul organizării magazinelor bisericești, Mihail C., "nerușinat", dar chiar este un nerușinat. Și cînd spun asta, nu încetez să am dragoste pentru el și pentru toți. Cum și Hristos cînd a dat afară din templu pe vînzătorii de animale și schimbătorii de bani, curs valutar în Biserică, și cînd a numit pe alții "pui de vipere", nu a încetat să iubească pe nimeni niciodată, ci S-a răstignit și a înviat pentru toți, care Îl acceptă, creștinește, în creștinismul fără erezie, și Biserica cea Una, azi rămasă doar Biserica Ortodoxă. Iertați-vă unii pe alții, iertați-mă și pe mine, vă iert și eu, și Dumnezeu să ne ierte. Bucurii și Hristos a înviat ! Last edited by Muritor_de_rand; 21.03.2014 at 10:59:39. |
|
||||
|
||||
![]()
eu ce sa mai zic, la mine era doar "unlikely".
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Să vedem dacă chiar îți aprobă stilul ăsta, mai ales acum că suntem în post. |
|
|||
|
|||
![]()
MariS ma bucur asa de mult sa te revad.Da prietene,tot pelerin si tot pe drum sunt,multumesc lui Dumnezeu.Fara EL mi-as fi oprit demult,suficient mie insumi in necredinta mea si fara dor de regasire.Dar ma tine EL,in ciuda timpului,tanar si nelinistit :) Cumva imi ceri sa daruiesc ce nu am dar ce la oameni este cu neputiinta la Dumnezeu toate sunt cu putiinta.Fie ca EL sa-ti daruiasca mereu tot ce mi-ai dorit mie,prieten bun si drag.Harul si pacea Domnului sa te insoteasca.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 21.03.2014 at 08:18:19. |
|