![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Covoarele mele sunt frumoase si atat, nu au valoare istorica, nu sunt "originale'; sau sunt doar traditii vii, daca vreti.....Nu se intretin greu si tin mai putin praf decat o mocheta sau un covor plusat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt subtiri si poti intr-adevar aluneca pe parchet. Sunt frumoase si speciale si nu e nevoie sa acoperi toata podeaua cu astfel de covoare ,poti sa le folosesti ca si pe cele persane. |
|
||||
|
||||
![]()
Mai de mult cand am fost la bunica mea la tara, am observat ceva tare enervant. Daca pana mai inainte era liniste in sat, acu' muzica era data tare, ca deh asa-i moda acu' sa asculti muzica la maxim, in oras mai inteleg, dar daca si la tara a inceput lumea dea drumu' la sisteme s-a dus linistea. Mare pacat inainte se ducea omu la tara sa munceasca, sa se bucure de peisaj, sa asculte linistea, dar acum nu mai poate. Si culmea nu mai vezi tarani simpli, astia tineri au gadget-uri, iphone-uri si alte minunatii. Si te intrebi din care venit isi iau oamenii astia telefoane, ii vezi cu castile in urechi ascultand muzica, n-au o taina. Daca si mediul rural se strica apai unde sa mai gasim o portiune de liniste?
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Am observat si eu asta cu muzica si inca in doua sate aflate la sute de km distanta in tara asta:)
Din pacate se pare ca taranul vremurilor noastre tinde sa se identifice cu sensul peiorativ al termenului. Nu toti, dar suficienti ca sa remarci combinatia manelista intre "clasic" si "modern". Pe de alta parte, nu poti sa nu remarci si saracia si regimul dur de munca al taranului din urma cu cativa zeci de ani si poate si acum prin unele parti. Pe de alta parte, am primit o viata mai usoara dar am pierdut in virtutea "progresului", multe alte lucruri, poate mai importante. Este dramatic, pentru ca multi dintre noi care avem alte ocupatii, daca ar trebui sa ne intoarcem la stilul asta de viata, nu stiu cati am face fatza iar cu ceea ce ni se ofera acum, de multe ori in loc sa valorificam, risipim.
|
|||
|
|||
![]()
Poate nu a-ti avut ocazia sa cautati pe google de curand dar exista si locuri unde gasit aceste dragi obiecte traditionale expuse. Este vorba de aceasta adresa http://www.iiana.ro/covoare-romanesti unde puteti gasii foarte usor un covor traditional pentru acasa. Traditia va renaste cu fiecare dintre noi daca nu uitam de radacini si ajutam la popularizarea artei traditionale romanesti in toate formele ei!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Covoarele moldovenesti/ bucovinene, cu flori pe fond negru, sunt f cautate si apreciate in vestul si nordul Europei. Stiti cumva unde se pot cumpara? |
|