Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.03.2014, 09:54:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Nicidecum nu va avea complexe de inferioritate când te va înrola în haremul său!
Haremul ar fi totusi o situatie fericita, legalizata macar.. :)
Vechi 13.03.2014, 09:54:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Ar fi interesant de stiut... Poate vreodata o sa iubesc un mormon, cine stie? Atunci eu poate m-as simti precum cananeanca, adica inafara legii, dar ma tem ca el nu ar avea asemenea complexe de inferioritate...
Daca merge un ateu, un mormon de ce nu ?
S-ar putea sa fie mai amuzant decat ateul.
Vechi 13.03.2014, 11:56:15
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca merge un ateu, un mormon de ce nu ?
S-ar putea sa fie mai amuzant decat ateul.
Nu sunt prea sigura. Un ateu te lasa in pace, sa crezi ce vrei. Un practicant al altei religii poate vrea sa ti-o impuna pe a lui, considerand-o the true one (and only). Sau poate fiind si el credincios, respecta si credinta celuilalt.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2014, 20:46:15
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Nu sunt prea sigura. Un ateu te lasa in pace, sa crezi ce vrei. Un practicant al altei religii poate vrea sa ti-o impuna pe a lui, considerand-o the true one (and only). Sau poate fiind si el credincios, respecta si credinta celuilalt.
Nu-I chiar asa ,mormonii se casatoresc cu mormoni ca si ei;la fel si neoprostentantii-si in cazul in care se casatoresc cu alti reprezentanti ai cultelor ,au pretentia ca aceia sa-i urmeze la biserica lor.Am destule exemple de romance casatorite cu neoprotestanti aici,daca ele nu urmeaza biserica sotului,copiii lor in mod sigur da :)

Un ateu te lasa in pace sa crezi ce vrei?Pai si atunci de ce vedem exemple si aici pe forum,ca sunt atat de violenti in convingerile lor?Si ateii sunt de mai multe feluri,unii carora chiar nu le pasa si altii care urasc cu pasiune idea de religie si de superioritate divina,legi,norme.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 13.03.2014 at 20:50:26.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2014, 21:26:11
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Depinde de om, fie ca e ateu sau heterortodox.
Vechi 14.03.2014, 09:22:27
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
de regula chestia asta cu impusul religiei lui, apare odata cu nasterea copilului, atunci fiind "legata" de el
Reply With Quote
Vechi 14.03.2014, 12:14:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Serios.
Pe ce lume traiesti?
Cu ateul tau n-ai avut niciodata "lupte" din cauza religiei tale?
Si tu inca ai scapat ieftin, pana acum, sa vezi ce trag altele..

Dar stai linistita, daca o sa ai ghinionul sa te mariti cu el (desi tu consideri asta ca un mare noroc) sa vezi ce-ti tragi cu botezul si dusul copilului la biserica..
Vechi 16.03.2014, 15:15:39
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Ba sa stiti ca al meu a inceput sa inteleaga, sa tolereze, iar dc va fi vreun copil a zis ca e numai treaba mea educatia religioasa. Atata doar ca dupa cum stau lucrurile acum, nu se pune problema de casatorie/copil. Ba chiar am avut o discutie de principiu cu al meu, despre cazul in care ne uom desparti, daca un alt barbat imi va tolera religia macar cat o face el, iar el mi-a zis ca si daca ar fi ateu, nu trebuie sa faca el legea. Au mai scris si alti barbati pe forum ca nu au avut neintelegeri cu sotiile/prietenele din cauza asta (singura si cea mai grava, insa, este sa nu accepte cununia religioasa...). In schimb cu neoprotestantii s-ar putea, intr-adevar, sa ti se impuna preluarea religiei lor. Desi nu neg si posibilitatea ca unele românce de care zicea Yasmina sa le convina mai mult religiile so?ilor, poate unele fiind mai permisive, mai lejere, etc(fara posturi, molifte, spovedanii, slujbe lungi plictisitoare, pomeni pt morti, etc)...

Last edited by fallen; 16.03.2014 at 15:40:44.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2014, 16:23:51
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Și la ce slujbă "lungă și plictisitoare" ai fost tu?
Reply With Quote
Vechi 16.03.2014, 21:12:35
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
?i la ce slujbă "lungă ?i plictisitoare" ai fost tu?
Eu? La majoritatea slujbelor din BO, si la vreo 2 nunti catolice, dar acum cel putin nu mi se mai par plictisitoare si imi plac. La alte confesiuni n-am fost.
Reply With Quote
Răspunde