![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Cunosti sau nu cunosti acel loc din Sf.Parinti care sa sustina afirmatia ta?
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, cunosc, cu mila Domnului și rugăciunile Preacuratei Maicii Sale. Facem prea mult off-topic, frățior. Iertare. Bucurii. |
|
|||
|
|||
![]()
Frati in Hristos sunt doar ortodocsii. Cu ceilalti suntem doar frati in umanitate, avand toti chipul lui Dumnezeu (adica ratiune, vointa, sentimente, etc.)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Greșit. E ispitire. E lipsă de iubire. Da, frați în Hristos sunt doar ortodocșii, restul sunt frați aflați în suferință, frați suferinzi, sau frații rătăciți. Cum și fratele mai mic, rătăcit, a rămas frate cu cel mare, în pilda fiului risipitor. Și oaia rătăcită, a rămas oaie cu oile din turmă. Și Hristos pleca în căutarea ei. Citat:
Ca să ne smerim împreună. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 01.03.2014 at 15:40:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ohooo ! Unde mă trimiți, frățior iubit ! Dar ce-am făcut eu bun să fiu vrednic de Taina cea mare a Preoției ? Sunt vrednic de iad, nu de preoție ! Vai de mîndria mea, vai de zilele mele ! Doamne miluiește, nu sunt preot, frățior, sunt un muritor de rînd, dar și asta e ceva bun, sunt o beșică de puroi, puturoasă, plină de duhoare și patimi, ce Hristos o va strivi acuș acuș. Dacă și eu ajung preot, e vai de mine și de păstoriții lui Hristos prin mine. Vai mie ! Că mă uit în urma mea și nimic bun nu văd, dacă iasă ceva bun, Domnul a făcut, nu eu ! Că eu pururea am haina sufletului meu murdară, și nepregătită de nunta Mirelui Ceresc și o să fiu întrebat și nu voi ști ce răspuns să dau, și voi fi legat și aruncat în întunericul cel mai dinafară, la scrășnirea dinților și viermele neadormit (conștiința), cum spune Sfînta Scriptură. În iad e locul meu ! Acolo ! Dar nădăjduiesc... Și la preoție și la Rai. Mila Domnului ! Doamne ai milă de noi ! Doamne miluiește. Last edited by Daniel_Ortodox; 01.03.2014 at 15:59:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Mantuitorul Hristos a marturisit ucenicilor Sai ca a venit "la oile cele pierdute ale casei lui Israel". Adu-ti aminte ca nici nu a dorit sa o asculte pe femeia canaaneanca pentru ca nu era una din oile pierdute ale casei lui Israel. Intrebarea e ce statut aveau atunci cei din alte neamuri? 2. Fariseii sunt numiti fii ai diavolului, fii ai minciunii pentru ca se pozitionau ca inamici ai Adevarului. Oare noi, ortodocsii, care suntem fii ai Bisericii, ai Adevarului, cand adoptam o atitudine fariseica de inamici ai Adevarului - cum sunt, de exemplu, ortodocsii care sustin homosexualitatea sau ateismul - , suntem sau nu fii ai diavolului? Eu cred ca da. Bine, dar atunci sectarii care fac din minciuna un fel de a fi si de a exista sunt sau nu prin excelenta fii ai diavolului? Eu cred ca da! Intrebarea e daca filiatia universala - cea de fii ai lui Dumnezeu prin nastere - o acopera pe cea adoptiva, harica. Eu cred ca nu, si aduc aici ca argument inceputul Sf.Evanghelii a Sf.Ap.si Evanghelist Ioan: "La inceput a fost Cuvantul..." Adica "La inceput" anunta o noua Creatie ce implica O NOUA FILIATIE, cea adoptive, prin har. Eu unul nu i-as numi pe sectari fratii mei. Ei sunt, insa, aproapele meu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajută. Da, statut de cîini, toți eretici sunt ca niște cîini ce hărțuiesc Adevărul. Dar tot i-a vindecat Domnul fiica ! Vezi ? Cu etica ta cu tot, prea fățărnicia dumneavoastră, tu duci direcția fundu iadului ! Cu Biblia în brațe, strigînd : "Aproapele meu! Aproapele meu! Aproapele meu! Dar eu mi-am iubit aproapele, ca mine însumi! Și mai mult decît pe mine însumi cum m-au învățat sfinții." Considerînd pe oameni doar aproapele tău, dar cînd vine vorba, i-ai spune eretic, fără să-i arăți că-l iubești spunînd frățiorul meu rătăcit în erezie. Și poate pînă la plecarea ta în iad (dacă tot așa o ții) aștept un răspuns la întrebarea de mai sus, la celălalt post al meu. Sau aștept în zadar, prea iluminarea dumnevoastră ? :) Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 01.03.2014 at 17:57:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|