![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Știai că iluminat înseamnă îndumnezeit ? Atunci dacă știai din cultură generală că iluminat înseamnă îndumnezeit, spune-mi te rog de ce ai mai ales, acest nume? Vezi ? Iar ești ispitit, cînd nu te smerești și nu te rogi, dragul meu frățior. Să te rogi. Și să te smerești. Pomenește-mă și pe mine. Iartă-mă. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 27.02.2014 at 21:13:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Daniel are dreptate!
Last edited by IULIAN496; 27.02.2014 at 21:20:33. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Am editat textul, frate Iulian, că scrisesem altceva înainte, credeam în mîndria mea (ce subțire lucră vrăjmașu) că mă consideră fratele Illuminatu, vreun om înduhovnicit, și îi scrisesem la frațior, că nu sunt înduhovnicit. Dar cînd colo, el mă lua în zeflemea, slavă Domnului ! Dar mă refer la toți, îmi doresc să mă ierte toți și toate care i-am sminti. Iertați-mă și pomeniți-mă. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 27.02.2014 at 21:23:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut!Frate drag!Sa te rogi pentru mine!
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Doamne miluiește ! Doamne ai milă ! Să ne rugăm unii pentru alții, cum avem porunca Scripturii. Să te rogi și tu pentru mine, frate drag. Dumnezeu să ne ajute să ne rugăm unii pentru alții. Bucurii să vă dea Maica Domnului, tuturor. Last edited by Daniel_Ortodox; 27.02.2014 at 21:29:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
SLAVA TIE DOAMNE! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frățior, mă bucur mult că citit Filocaliile. Dar le-ai și înțeles? Nu le-ai citit foarte atent, așa-i? Nu o lua în nume de rău iar. E foarte subțire pragul între iluminare și îndumnezeire. Dar totuși este un prag. La iluminare devii teolog, poți vorbi despre Dumnezeu adică. Și vezi lumina necreată. La îndumnezeire, Duhul Sfînt și prin EL, Sfînta Treime, este în tine și ești slăvit. Participi la slava lui Dumnezeu și ești slăvit de asemenea de Dumnezeu. Lucruri care exprimate în cuvinte sunt grele de înțeles. Îți recomand să citești cărțile părintelui Ioannis Romanides: Teologia Patristică și Dogmatica Patristică Ortodoxă. El spune că iluminat înseamnă îndumnezeit, deși este un prag între cele două. Nu mai rețin pagina, iartă-mă, dar citește la Teologia Patristică, că acolo spune și vei găsi cu siguranță. Cum aud adesea, greșit spunînd mulți, sărăcuții, pentru că nu au citit, că dacă studiezi teologia, ești teolog. Teolog ești la iluminare și apoi la îndumnezeire. ![]() ![]() Iartă-mă dacă te-am smintit cu orice. Bucurii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mimezi prost. Îl lovești pe om cu bâta-n cap, după care-i oferi "bucurii"! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu frate, îi smintești pe mulți prin aceste cuvinte. Și pe mine; mă trimiți în fundul iadului, să mă smeresc. Slavă Domnului. Credința și lumea o ține Hristos prin Sfînta Liturghie în primul rînd. Apoi rugăciunile Preasfintei Stăpînei noastre, de Dumnezeu Născătoarea și Pururea Fecioara Maria, ale ierarhiei cerești cunoscute și necunoscute minții omului, tuturor sfinților, mucenicilor, și toți din Biserica Biruitoare. Apoi din Biserica Luptătoare, care e Una, cu Biserica Biruitoare, rugăciunile episcopilor, preoților, diaconilor, monahilor și monahiilor, pustnicilor, știuți și neștiuți, toți sfinții de pe pămînt, pe care Dumnezeu îi știe, cum știa alți 7000 asemenea lui Ilie Tesviteanul, spune Domnul în Scripturi, și tuturor drepților Lui, nu datorită mie, microbului. Iertare. Bucurii. P.S.: Ovidiu B., așa-i cum zici. Cred cu adevărat ! Ai dreptate. Dar iartă-mă, frățior scump pentru că am ales acest pseudonim, (citeam un articol despre o faptă minunată a Patriarhului Daniel. Și mă gîndeam la el, făcîndu-mi contul, la Patriarhul nostru scump și drag, Daniel. Nu pentru că eu aș fi patriarh, ci pentru că îl iubesc pe Patriarhul nostru minunat, Daniel, și mă gîndeam că prin acest nume, să-și mai amintească lumea de el și să ne bucurăm împreună) Iartă-mă că sunt arogant și ipocrit ! Și nu fac cinste acestui nume. Așa este, mimez că urez bucurii. Mi-aș dori să simt cu adevărat bucurii. Dar le spun în sensul că le doresc. Iartă-mă că vezi la mine autoritate de Avvă. Nici nu mi-a trecut prin minte calitatea de Avvă, dar mi-e drag să vorbesc cît mai sincer și curat cu putință, să ajut, să îndrum, să mustru, sau invers, mă bucur cînd sunt îndrumat, ajutat, mustrat, și mult mă întristez cînd smintesc. Iartă-mă, frățior iubit. Cu adevărat așa e. Iartă-mă și roagă-te și pentru sufletul meu. Hristos a înviat ! Last edited by Daniel_Ortodox; 27.02.2014 at 22:06:53. |
|