Citat:
În prealabil postat de DanielS
Imi poti spune ce e ala "harul"?
Sfantul Augustin, Sfantul Clement, si altii sfinti care au trait prin secolele 2-3 au crezut ca mantuirea se obtine DOAR prin credinta - am dat niste citate cu mai multe posturi mai in sus. Credinta ca mantuirea e DOAR prin credinta nu a inceput cu Luther, ci a inceput cu primii apostoli. Documenteaza-te inainte sa spui prostii.
Protestantii nu au minuni? Tu cand vorbesti ceva, nu te auzi? Nu iti trec cuvintele astea prin cap? Daca da, atunci ori ignorant, ori esti un mincinos. Am vazut foarte multe minuni din partea lui Dumnezeu in multe vietii ale unor oameni sect... adica, protestanti.
|
Harul e ceva din cauza caruia tu nu te vei putea mantui, exceptie facand cazul in care vei veni si te vei Boteza in Biserica (sau vei primi doar Mirungerea, daca te-ai mai botezat si ai lepadat ortodoxia si pe Hristos), ca sa-l primesti.
Am vazut ca protestantii inteleg prin har doar binecuvantare, nu au nicio idee despre aceasta invatatura. Harul este cel ce lumina fata lui Iisus pe muntele Taborului, acea lumina pe care o aveau si sfintii cateodata si o poti vedea in sfintele icoane sub forma unei aure.
Nu ai dat niciun citat, doar citate trunchiate, la fel ca cele din Biblie. Ati ales doar citatele in care spune de credinta, trecand cu vederea pe cele in care spune invatatura completa. la fel ca in Biblia lui Luther, cu un singur capitol.
Eu spuneam de minuni, nu de "schimbarea vietii". Tu nu stii ce sunt minunile pentru ca nu exista in protestantism, dar le poti citi in Sfanta Scriptura. Schimbari din acestea de care spui tu exista si la Alcoolicii anonimi, nu e nevoie de credinta. Si tu crezi ca paganii sunt toti rai si ingusti la minte, au si ei astfel de "minuni", ba chiar si ateii. Uite o minune mai evidenta, din zilele noastre, SFanta Lumina de la Ierusalim, de Pasti.